Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αλλάζει όψη η είσοδος της Πάτρας - Ολοκληρώνεται ο Κόμβος Κουρτέση- Κόσμημα η διάνοιξη της Κανακάρη -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Αλλάζει όψη η είσοδος της Πάτρας -  Ολοκ...

Ένας πεζός μπορεί πια να απολαύσει τη βόλτα του στην Κανακάρη από Πουκεβίλ έως Αγ. Σοφίας

Συνεχίζονται τα έργα στον κόμβο Κουρτέση της Πάτρας, στην είσοδο της πόλης, τα οποία εκτελούνται για την κατασκευή του ισόπεδου κόμβου εισόδου στη Μίνι Περιμετρική Πατρών με την περιοχή να αλλάζει σύντομα εντελώς όψη.

Ήδη το τμήμα της διάνοιξης της Κανακάρη, από το ύψος της οδού Πουκεβίλ έως την Αγ. Σοφίας όπου βρίσκεται και το σχολικό συγκρότημα, έχει τελειώσει, είναι εντυπωσιακό, στα πέτρινα τοιχία που έχουν κατασκευαστεί λέγεται πως θα ανοίξουν μαγαζιά ενώ έχουν τοποθετηθεί και προβολείς μέχρι και αλουμινένια καλής ποιότητας καλαθάκια για τα σκουπίδια.

Πάτρα: "Θα μας κλείσουν όλους", φωνάζουν οι επιχειρηματίες στον κόμβο Κουρτέση - Ζητούν θέσεις στάσης, στάθμευσης

Ο δρόμος δεν έχει δοθεί επίσημα στην κυκλοφορία, κόστισε 11,5 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο, όπως αναφέρουν περίοικοι, δεν λείπουν ήδη τα προβλήματα όπως κάποιοι αγωγοί ομβρίων υδάτων στα βουναλάκια που χρειάζεται να καλυφθούν, ή το σημείο πίσω από την Καρόλου και Άστιγγος, όπου η Κανακάρη έχει «τούμπι» ή ανηφόρα στο οδόστρωμα.

Όπως έχει ήδη γραφτεί, έχει ανατεθεί εργολαβία για τη διαμόρφωση του σημείου εκείνου και ανάδοχος είναι ο ίδιος εργολάβος που εκτέλεσε και το έργο της διάνοιξης, γεγονός που εκτιμάται ότι θα συντομεύσει τον χρόνο υλοποίησης των εργασιών.  Πάντως μέχρι ώρας και οδεύοντας σιγά σιγά προς τα μέσα του Μάη, οι εργασίες στο συγκεκριμένο σημείο δεν μοιάζει να έχουν αρχίσει καν.

Πάντως για έναν πεζό το να περπατά κατά μήκος της διάνοιξης της οδού Κανακάρη Ρούφου και μάλιστα με λιακάδα είναι απόλαυση και η αίσθηση είναι σαν να είναι σε ένα νέο σημείο της Πάτρας!

Λόγω των εργασιών στην Κορίνθου και Αγ. Σοφίας, εδώ και αρκετό καιρό τα οχήματα και αστικά και υπεραστικά λεωφορεία οδηγούνται σε μικρή παράκαμψη προκειμένου να ξαναβγούν προς την κατεύθυνση της Πατρών – Αθηνών ή αντίστοιχα στην οδό Πανεπιστημίου. Η ταλαιπωρία αλλά και η σκόνη όλο αυτό το διάστημα είναι μεγάλη και τα νεύρα των κατοίκων έχουν δοκιμαστεί, ωστόσο οι εργασίες είναι απαραίτητο να γίνουν και να ολοκληρωθούν. Καλό είναι οι πεζοί να προσέχουν και τα μπάζα και να ακολουθούν τις οδηγίες σήμανσης.

*Οι φωτ. είναι του δημοσιογράφου Ντίνου Βγενόπουλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις