Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Το οικόπεδο με το κτίσμα "φάντασμα" που έχει εξοργίσει.... την οδό Νικήτα - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Το οικόπεδο με το κτίσμα "φά...

Επιστολή διαμαρτυρίας συμπολίτη για τον... Γολγοθά της ελληνικής γραφειοκρατίας

Εδώ κι ένα χρόνο προσπαθεί να… «πείσει» τις αρμόδιες υπηρεσίες να καθαρίσουν ένα εγκαταλειμμένο οικόπεδο στην οδό Νικήτα της Πάτρας το οποίο αποτελεί εστία μόλυνσης για την περιοχή. Η …τελευταία απάντηση που πήρε τον εξόργισε και ίσως δικαιολογημένα. Κι αυτό γιατί οι αρμόδιες αρχές του είπαν πως δεν μπορούν να παρέμβουν τελικά στο χώρο προβάλλοντας μια σειρά αιτιολογιών ανάμεσά τους ότι το οικόπεδο έχει μέσα… ετοιμόρροπο κτίριο! Αγανακτισμένος ο κ. Χρήστος Θεοδώρου περιγράφει με επιστολή του στο thebest τα όσα έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες:

«Στην οδό Νικήτα 6 (εγώ είμαι κάτοικος της πολυκατοικίας επί της Νικήτα 8-10), υπάρχει οικόπεδο με υπολείμματα τοίχων από οικία που υπήρχε κάποτε εκεί κ πολλά μπάζα, σκουπίδια και μέχρι την Πέμπτη 20 Απριλίου υπερμεγέθης βλάστηση). Με αφορμή προβλήματα υγρασίας στο ισόγειο της πολυκατοικίας λόγω του χώματος που ξεπερνά σε σημεία το ένα μέτρο και τον κίνδυνο μόλυνσης από τρωκτικά που κάνουν πάρτυ, απευθύνθηκα στο Γ Αστυνομικό τμήμα ήδη από το Μάρτιο του 2016 και στη Δ/νση υγιεινής της πρώην Νομαρχίας με επώνυμη καταγγελία.

Οι ιδιοκτήτες δεν βρέθηκαν, τα έγγραφα παραπέμφθηκαν στο τμήμα Πρασίνου του Δήμου, που με τη σειρά του, επειδή υπάρχουν υπολείμματα των τοίχων, παρέπεμψαν το θέμα στην Πολεοδομία του Δήμου.

Η πολεοδομία του Δήμου γνωμοδότησε πως για να απομακρύνει τα μπάζα κ τα υπολείμματα πρέπει να πάρει έγκριση από την επιτροπή για τα ετοιμόρροπα κτίρια, επιτροπή που ανήκει στην Αποκεντρωμένη  Διοίκηση στη Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού και έστειλε σχετική αλληλογραφία το Μάιο του 2016.

Η απάντηση-έγκριση ένα χρόνο μετά δεν έχει έρθει, και μάλιστα, παρά τις πληροφορίες προς εμένα πως θα απαντήσουν από εβδομάδα ... στην πολεοδομία του Δήμου πως δεν είναι αρμόδια η επιτροπή αυτή, πως η νομοθεσία έχει αλλάξει, πως δεν είναι αυτό ετοιμόρροπο κτίριο κλπ.

Κοινώς, ζω το θέατρο του παραλόγου και ως δημότης νιώθω εξοργισμένος που επειδή ένα οικόπεδο είναι αγνώστου ιδιοκτήτη (δεν είναι δηλωμένο πουθενά ή αυτός δε μπορεί να βρεθεί) εγώ πρέπει να ζω δίπλα από μια χαβούζα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις