Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Ελλάδα: Από παπούτσια και γυαλιά μέχρι καλλυντικά και cd - Οι "πολυμήχανοι" του παρεμπορίου και το κυνήγι της ΕΛ.ΑΣ

Δυτική Ελλάδα: Από παπούτσια και γυαλιά ...

Στην Πάτρα και σε άλλες πόλεις της Δυτικής Ελλάδας

Τους συναντάς στο κέντρο της Πάτρας να πωλούν παπούτσια, τσάντες, ομπρέλες, cd , αλλά το παρεμπόριο δεν λείπει ούτε σε άλλες πόλεις της Δυτικής Ελλάδας. Έμποροι που εξακολουθούν να επιβιώσουν με όλη τη φορολογία που προβλέπεται για το στεγασμένο, νόμιμο εμπόριο, σε μια εξαιρετικά "στεγνή" αγορά, "καυτηριάζουν" το γεγονός, ενώ η αστυνομία πραγματοποιεί συχνές επιχειρήσεις και προβαίνει σε συλλήψεις και κατασχέσεις.

Εντυπωσιακή ήταν  η έκταση που απέκτησε το παρεμπόριο στην Πάτρα τις ημέρες του Καρναβαλιού, η οποία αποκαλύφθηκε από τις εκατοντάδες χιλιάδες κατασχέσεις ειδών που έκανε η αστυνομία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το  τετραήμερο, από 24-2-2017 έως και 27-2-2017, στην Πάτρα κατασχέθηκαν  (29.652) είδη καρναβαλιού όπως σφυρίχτρες, καπέλα, αφροί και μάσκες,(500) γραμμάρια λαθραίου καπνού και (1.547) φιάλες ποτών.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη τη Δυτική Ελλάδα. Στις 20 Απριλίου στην Πάτρα και τη Ναύπακτο συνελήφθησαν 4 άτομα και κατασχέθηκαν:

•       (510) ψηφιακοί δίσκοι (cd, dvd),
•       (507) γυαλιά ηλίου, φακοί, ρολόγια και μπαταρίες,
•       (283) καλλυντικά και είδη περιποίησης.

 

Σύμφωνα με την αστυνομία, συνελήφθησαν σε διαφορετικές περιπτώσεις, ένας 46χρονος Νιγηριανός, ένας 17χρονος υπήκοος Πακιστάν και δύο ημεδαπές γυναίκες ηλικίας 33 και 37 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράβασης της νομοθεσίας περί άσκησης υπαίθριου εμπορίου και της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Στις 20 Απριλίου από τους αστυνομικούς του Β΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για παραεμπόριο σε βάρος αγνώστου δράστη, ο οποίος διέθετε προς πώληση στην Πάτρα (93) γυαλιά ηλίου και 21 εξαρτήματα κινητού, χωρίς να κατέχει την απαιτούμενη από την Αρμόδια Αρχή άδεια. Ο δράστης στη θέα των αστυνομικών τράπηκε σε φυγή εγκαταλείποντας στο σημείο τα αντικείμενα.

Την ίδια μέρα συνελήφθη στην Πάτρα για παρεμπόριο ένας 41χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Νιγηρίας, διότι, σύμφωνα με την αστυνομία, διέθετε προς πώληση 95 υφασμάτινα βραχιόλια, χωρίς να κατέχει την απαιτούμενη από την αρμόδια Αρχή άδεια.

Σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Πατρών αναφέρει ότι "τα κρούσματα του παραεμπορίου είναι ιδιαίτερα έντονα και οι επιπτώσεις ανησυχητικές για την οικονομία μας. Ιδιαίτερα σε μια εποχή που το υγιές στεγασμένο εμπόριο δίνει την μάχη της επιβίωσης, με σειρά σκληρών μέτρων που εφαρμόζονται εξαιτίας των μνημονίων και της ύφεσης που επικρατεί στην αγορά.

Η προσπάθεια της πολιτείας και ιδιαίτερα των ελεγκτικών μηχανισμών της Αστυνομίας πρέπει να είναι συνεχής και επίμονη. Η καλή συνεργασία όπως διεφάνη από την πρόσφατη συνάντηση με τον Ταξίαρχο κ. Κοτρωνιά αποτελεί εγγύηση για να παταχθεί το φαινόμενο του παραεμπορίου του οποίου το τίμημα πληρώνει ο ελληνικός λαός. 26 δισεκατομμύρια διακινούνται στο παραεμπόριο με 6-7 δις να είναι ο ΦΠΑ που χάνεται και βεβαίως πληρώνουμε όλοι μας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Σαφάρι" της ΕΛ.ΑΣ για το παρεμπόριο σε Πάτρα και ... - The Best News

Πάτρα: "Σκούπα" της αστυνομίας για το παρεμπόριο ... - The Best News

Πατρινό Καρναβάλι 2017-Οργίασε το παρεμπόριο ... - The Best News

Δυτική Ελλάδα: Συλλήψεις για παρεμπόριο σε Πάτρα ... - The Best News

Πάτρα: Χειροπέδες σε 4 άτομα για παρεμπόριο ... - The Best News

Πάτρα: Oι αστυνομικοί του "έβαλαν" τα γυαλιά - Κοινωνία - The Best ...

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις