Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Καταφθάνει 27 Απριλίου στις ελληνικές αίθουσες το πρωτότυπο καταιγιστικό θρίλερ "Διπλή Εκδίκηση"

Καταφθάνει 27 Απριλίου στις ελληνικές αί...

Με τις Μισέλ Ροντρίγκεζ και Σιγκούρνι Γουίβερ - Θα το δούμε και στην Πάτρα

H ταινία Αμερικανικής παραγωγής 2016 «Διπλή Εκδίκηση – Revenger» ή “The Assignment” που περιγράφεται ως ένα καταιγιστικό θρίλερ εκδίκησης που εντυπωσιάζει με το στιλ του, σε σκηνοθεσία του βετεράνου, 75χρονου σκηνοθέτη Ουόλτερ Χιλ, του θρυλικού «The Warriors», θα αρχίσει να προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες σε διανομή της Odeon από την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017.

Θα έρθει και στην Πάτρα στα Στερ/Odeon στη Βέσο Μάρε.

Μία ιδιοφυής, μα ανισόρροπη πλαστική χειρούργος βλέπει τον αδελφό της να δολοφονείται από έναν παρακμιακό εκτελεστή, ονόματι Φρανκ Κίτσεν. Ψάχνοντας εκδίκηση, θα τον αιχμαλωτίσει και θα πραγματοποιήσει πάνω του μία εγχείρηση αλλαγής φύλου. Πλέον, ο Φρανκ είναι αναγκασμένος να ζήσει ως γυναίκα, μπερδεμένος, τσαντισμένος και πιο μάτσο από ποτέ.

Από τον Ουόλτερ Χιλ, σκηνοθέτη του επιτυχημένου φιλμ «48 Ώρες» του 1982 με τους Νικ Νόλτε και Έντι Μέρφι, και παραγωγό του «Άλιεν», έρχεται αυτή η άσκηση στιλ πάνω στα θρίλερ εκδίκησης, με το πρωταγωνιστικό δίδυμο των Μισέλ Ροντρίγκεζ και Σιγκούρνι Γουίβερ να εντυπωσιάζει.

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, ένα τόσο τολμηρό, εξωφρενικό σενάριο δεν θα μπορούσε ποτέ να πραγματωθεί στη μεγάλη οθόνη, μέσα από το στουντιακό σύστημα. Έτσι, ο Ουόλτερ Χιλ επέλεξε τον low-budget, ανεξάρτητο δρόμο, έναν δρόμο που γνωρίζει εξίσου καλά στη σπουδαία καριέρα του, που περιλαμβάνει τη σκηνοθεσία 20 ταινιών και την παραγωγή άλλων τόσων.

Η διαδρομή της ταινίας ξεκίνησε στα τέλη των ‘70s, όταν ο Ντένις Χάμιλ έστειλε ένα πρώτο draft του σεναρίου στον ατζέντη του Χιλ. Για δεκαετίες δεν υπήρξε κάποια περαιτέρω κίνηση, αλλά ο σκηνοθέτης δε μπορούσε να βγάλει την ιδέα από το μυαλό του. Όταν τελικά αποφάσισε πως ήρθε η σωστή στιγμή, έγραψε τους δύο βασικούς χαρακτήρες, τον Φρανκ Κίτσεν και τη χειρούργο Δρ. Ρέιτσελ Τζέιν, και η ιστορία εκδόθηκε αρχικά σε graphic novel από τον ίδιο τον Χιλ.

Τι αφορά πραγματικά, όμως, το «Διπλή Εκδίκηση»; «Είναι μία ταινία για την εκδίκηση –και όχι με τον κλασικό τρόπο που απεικονίζεται η εκδίκηση στον κινηματογράφο. Δηλώνει πως για κάποιους ανθρώπους, όντως, η εκδίκηση είναι κάτι που απολαμβάνουν», εξηγεί ο σκηνοθέτης.

Η επιλογή του να ερμηνεύσει η 38χρονη Μισέλ Ροντρίγκεζ (παίζει και στους «Μαχητές των δρόμων 8» που προβάλλεται αυτές τις μέρες στα Στερ/Odeon) τον διπλό ρόλο του Φρανκ Κίτσεν, πριν και μετά την εγχείρηση, ήταν ένα μεγάλο ρίσκο, καθώς ο Χιλ θα μπορούσε απλά να χρησιμοποιήσει έναν άνδρα ηθοποιό για τις αρχικές σκηνές.

«Το συζητήσαμε, αλλά τελικά καταλήξαμε στη Μισέλ και για τους δύο ρόλους, καθώς πίστευα ότι θα ήταν ένα μεγάλο ερμηνευτικό «στοίχημα» για αυτήν», ανέφερε ο Χιλ. Όντως, η Ροντρίγκεζ ανταποκρίθηκε περίφημα, κατακτώντας και βραβείο για την ερμηνεία της, σε ένα από τα διεθνή φεστιβάλ που προβλήθηκε η ταινία. «Ήταν ένας θησαυρός, δεν θα μπορούσε καμία άλλη να παίξει τόσο καλά τον ρόλο. Χρειαζόταν μία γενναία ηθοποιός. Και η Μισέλ είναι γενναία», είπε ο Ουόλτερ Χιλ.

Η ταινία έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Toronto τον Σεπτέμβριο του 2016, ενώ βγήκες στις αίθουσες σε περιορισμένη διανομή από την Saban Films.

Πλάι στην Ροντρίγκεζ, στον ρόλο της παρανοϊκής Δρ. Τζέιν, εμφανίζεται η εξαιρετική Σιγκούρνι Γουίβερ, στα 67 της χρόνια σήμερα (“Alien”, “Avatar”, “Γορίλλες στην Ομίχλη”). «Είναι μία θεατρική περσόνα. Ερμήνευσε πανέμορφα τον ρόλο, έναν δύσκολο χαρακτήρα, καθώς η Δρ. Τζέιν είναι μοχθηρή και θεότρελη ταυτόχρονα», λέει ο Χιλ.

Μία καταιγιστική ταινία δράσης με έντονο το στοιχείο της κουλτούρας των κόμικ, και δύο πρωταγωνίστριες που δίνουν όλο τους τον εαυτό, συνθέτουν το εκρηκτικό μείγμα του φιλμ «Διπλή Εκδίκηση».

Παίζουν ακόμα οι: Tony Shalhoub, Anthony LaPaglia και Caitlin Gerard.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture