Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το Φεστιβάλ της Δράμας δεν θα ταξιδέψει φέτος στην Πάτρα

Το Φεστιβάλ της Δράμας δεν θα ταξιδέψει ...

Θα πάει ωστόσο στο γειτονικό Αίγιο στις 10/5/2017

Το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας όπου καλλιτεχνικός διευθυντής είναι ο Πατρινός Αντώνης Παπαδόπουλος, κάθε χρόνο ταξιδεύει σε επιλεγμένες πόλεις και περιοχές της περιφέρειας όπου παρουσιάζει τα φιλμ που ξεχώρισαν και διακρίθηκαν στη διάρκεια του Φεστιβάλ.

Οι ταινίες του 39ου Φεστιβάλ της Δράμας (η σινεφίλ διοργάνωση γίνεται πάντα Σεπτέμβριο και φέτος το Φεστιβάλ συμπληρώνει 40 χρόνια και θα πραγματοποιηθεί από 18 έως 23/9/2017) αναμενόταν να έρθουν και στην Πάτρα μέσω της Κινηματογραφικής Λέσχης, ωστόσο όπως πληροφορήθηκε το thebest.gr, η εκδήλωση τελικά δεν θα γίνει. Να θυμίσουμε πως η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας είχε καθιερώσει να προβάλλει στο τέλος του β’ κύκλου κάθε άνοιξη τα βραβευμένα φιλμ της Δράμας. Πέρυσι η εκδήλωση είχε λάβει χώρα στα Στερ σίνεμας που πλέον έχουν γίνει Στερ/Odeon και ανάμεσα στις ταινίες που είχαν παιχθεί ήταν και η «Joanna» του Πατρινού κινηματογραφιστή Παναγιώτη Φαφούτη.

Πολλοί σινεφίλ λοιπόν ρωτούσαν να μάθουν πότε ακριβώς θα γινόταν φέτος η προβολή των ταινιών του τελευταίου Φεστιβάλ της Δράμας, ωστόσο μετά από πολλά χρόνια (παλιότερα οι προβολές είχαν φιλοξενηθεί και στο Ιντεάλ της Αγ. Νικολάου που πλέον δεν λειτουργεί καθόλου, ούτε το καφέ στο ισόγειο και φυσικά ούτε και η κινηματογραφική αίθουσα εδώ και περίπου ένα χρόνο) το Φεστιβάλ της Δράμας δεν θα ταξιδέψει στην Πάτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr που επικοινώνησε τόσο με τον διευθυντή του Φεστιβάλ Α. Παπαδόπουλο όσο και με την πρόεδρο της Λέσχης Ελένη Δάσιου και τον διευθυντή των Στερ/Odeon στη Πάτρα, Αλέξη Μπιτούνη, δεν κατέστη δυνατή οικονομική συμφωνία μεταξύ της Λέσχης και των υπευθύνων των Στερ/Odeon για να παίζονταν σε μία αίθουσα των Στερ οι ταινίες, και ελλείψει άλλων εναλλακτικών λύσεων και προφανώς αιθουσών, η πρόεδρος της Λέσχης Ελένη Δάσιου αναγκάστηκε να μην κάνει φέτος την όμορφη αυτή και με καθαρά σινεφίλ χαρακτήρα εκδήλωση όπου μάλιστα τα μέλη της Λέσχης είθισται να έχουν ελεύθερη είσοδο.

Δεν αποκλείεται φυσικά τελευταία στιγμή να βρεθεί κάποια λύση, ωστόσο προς το παρόν κάτι τέτοιο δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα.

Πάντως όπως είδαμε στο σάιτ του Φεστιβάλ και στο πρόγραμμα του "Φεστιβάλ Δράμας Ταξιδεύει", οι ταινίες που ξεχώρισαν στην 39η διοργάνωση θα έρθουν στο γειτονικό Αίγιο, την Τετάρτη 10 Μαίου 2017, στον Δημοτικό κινηματογράφο Απόλλων και μάλιστα η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη του Αιγίου

Ώρα έναρξης στις 19:00.

Το Φεστιβάλ της Δράμας αναμένεται να ταξιδέψει και στη Νέα Υόρκη ενώ στις αρχές Απρίλη είχε κάνει μία στάση στο Δήμο του Ζωγράφου στην Αθήνα όπου την καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος είχε ο Γιάννης Καραμπίτσος, σκηνοθέτης, μοντέρ και κριτικός Κινηματογράφου, που είναι ιδιαίτερα γνωστός στους Πατρινούς.

*Ανάμεσα στα φετινά φιλμ της Δράμας που προβάλλονται είναι ο «Κύβος» σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Σκούρα που κέρδισε και τον Χρυσό Διόνυσο και το «Νανούρισμα της Μαρίας» του Ντίνου Παναγόκου που τιμήθηκε με τον Αργυρό Διόνυσο.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ο Μάκης Παπαδημητρίου σε σκηνή του βραβευμένου φιλμ μικρού μήκους "Ο Κύβος".

Ο Μάκης Παπαδημητρίου σε σκηνή του βραβε...

Ο Μάκης Παπαδημητρίου σε σκηνή του βραβευμένου φιλμ μικρού μήκους "Ο Κύβος".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture