Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μετ' εμποδίων η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα με χαμηλές ταχύτητες, βροχή και συνθήκες για γερά νεύρα

Μετ' εμποδίων η επιστροφή των εκδρομέων ...

Τους βγήκε "ξινή"

«Ομαλοποιείται σιγά - σιγά η κυκλοφορία στο ύψος της Ελευσίνας όπου υπήρχαν καθυστερήσεις, λόγω των έργων που γίνονται στην περιοχή. Εκτιμώ ότι το αργότερο σε μισή ώρα δεν θα υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα στο σημείο». Αυτά τόνισε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, πριν από λίγα λεπτά, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, Νικόλαος Σπανουδάκης, από την Ελευσίνα όπου βρίσκεται αυτή την ώρα και συντονίζει το έργο των Υπηρεσιών της Τροχαίας.

Παράλληλα, στα διόδια Αφιδνών δεν παρατηρείται πρόβλημα και οι εκδρομείς του Πάσχα επιστρέφουν χωρίς καθυστερήσεις στην Αθήνα.

Σημειώνεται ακόμη, ότι στις 22:00 έληξε η απαγόρευση της κυκλοφορίας στο ρεύμα εισόδου φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου.

Νωρίτερα

 

Εξακολουθεί να καταγράφεται ανάσχεση στην κυκλοφορία των οχημάτων, στην «Ιονία Οδό» και συγκεκριμένα από την Γαβρολίμνη, έως το τούνελ της Κλόκοβας, στο ρεύμα προς Αντίρριο.

Ειδικότερα, λίγο μετά τις 9 το βράδυ η ανάσχεση στην κίνηση των οχημάτων, λόγω της αυξημένης κίνησης, ξεπερνούσε τα έξι χιλιόμετρα, ενώ δυνάμεις της Τροχαίας βρίσκονται στο σημείο για να διευκολύνουν την κυκλοφορία, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Επίσης, μικρή ανάσχεση στην κυκλοφορία των οχημάτων παρατηρείται στην εθνική οδό Πατρών -Κορίνθου, στο σημείο που διασταυρώνεται με την εθνική οδό Κορίνθου -Τρίπολης -Καλαμάτας.

Ακόμη, στην εθνική οδό Πατρών -Κορίνθου, από την Πάτρα έως και τον κόμβο Καλαβρύτων, υπάρχει αυξημένη κίνηση, χωρίς όμως να δημιουργείται κάποιο πρόβλημα, ενώ η ίδια εικόνα καταγράφεται και στην εθνική οδό Πατρών -Πύργου.

Δείτε βίντεο από το nafpaktianews.gr

Νωρίτερα

Εντονα παραμένουν τα κυκλοφοριακά προβλήματα στο ύψος της Ελευσίνας και στα διόδια Καλαμακίου, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση του ΑΠΕ - ΜΠΕ από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής. Ειδικότερα, στην Ελευσίνα η ουρά που έχει σχηματιστεί φτάνει πλέον στα πέντε χιλιόμετρα, ενώ στα διόδια Καλαμακίου παραμένει στα 300 μέτρα.

Οσον αφορά στα διόδια Αφιδνών δεν παρατηρείται πρόβλημα και οι εκδρομείς του Πάσχα επιστρέφουν χωρίς καθυστερήσεις στην Αθήνα. Σημειώνεται, ότι το σύνολο της δύναμης της Τροχαίας είναι στους δρόμους, στο πλευρό των οδηγών.

Νωρίτερα

Η μαζική επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα έχει δημιουργήσει μποτιλιάρισμα έξι χιλιομέτρων στην Ιόνια οδό από την Ρίζα έως και το Ευηνοχώρι. Η ταλαιπωρία των οδηγών συνεχίζεται αυτή την ώρα στην Ελευσίνα, όπου έχει δημιουργηθεί ουρά τριών χιλιομέτρων.

Μια ουρά που συναντούν οι οδηγοί που έφυγαν από τη Δυτική Ελλάδα το μεσημέρι και κατευθύνονται στην Αθήνα μέσω της Ολυμπίας Οδού.

Στο ύψος της Ελευσίνας και στα διόδια Καλαμακίου παρατηρούνται έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα, αυτή την ώρα, σύμφωνα με όσα τόνισε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, πριν από λίγο, εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής. Ειδικότερα, στην Ελευσίνα έχει σχηματιστεί ουρά, περίπου, δύο χιλιομέτρων, ενώ στα διόδια Καλαμακίου 300 μέτρων. Παράλληλα, στα διόδια Αφιδνών δεν υπάρχει πρόβλημα και οι εκδρομείς του Πάσχα επιστρέφουν χωρίς καθυστερήσεις στην Αθήνα.

Νωρίτερα

Ξεκίνησε η επιστροφή των εκδρομέων από την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά Ελλάδα, τη δυτική Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιονίου, με αποτέλεσμα να καταγράφεται αυξημένη κίνηση αυτοκινήτων στις εθνικές οδούς Αντιρρίου - Ιωαννίνων, Πατρών - Κορίνθου και Πατρών - Πύργου. Ειδικότερα, ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση παρατηρείται στην Ιόνια Οδό κοντά στην Ρίζα Ναυπακτίας και λίγο πριν από το Αντίρριο.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία υπάρχει ανάσχεση οχημάτων για απόσταση έξι περίπου χιλιομέτρων στην Ιόνια Οδό, στο ρεύμα κυκλοφορίας από Ιωάννινα προς Αντίρριο και συγκεκριμένα από το  10ο χιλιόμετρο (Γαβρολίμνη), έως το 4ο χιλιόμετρο στο τούνελ Κλοκοβας.

Στα σημεία βρίσκονται ήδη αστυνομικοί της Τροχαίας και ρυθμίζουν την κυκλοφορία.

Στην εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου, καταγράφεται αυξημένη κίνηση στο ρεύμα προς Αθήνα, χωρίς όμως να δημιουργούνται προβλήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει μία μικρή ανάσχεση της κυκλοφορίας κοντά στην διασταύρωση με την εθνική οδό Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας.

Επίσης, αυξημένη κίνηση παρατηρείται και στην εθνική οδό Πατρών - Πύργου στο ρεύμα προς Πάτρα, αλλά η κυκλοφορία των αυτοκινήτων γίνεται ομαλά.

Τέλος, ας σημειωθεί ότι η Τροχαία έχει λάβει μέτρα και στις τρεις εθνικές οδούς, ώστε να διευκολυνθεί η επιστροφή των εκδρομέων.

Μας τα "χαλάει" ο καιρός σήμερα στη Δυτική Ελλαδα-Βροχές, αέρας και πτώση της θερμοκρασίας

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Παρά τους ανέμους μέχρι αυτή την ώρα (13.30) το πορθμείο Ρίου-Αντιρρίου είναι ανοιχτό.Το δρόμο της επιστροφής πέρνουν οι ταξιδιώτες μέσω και της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, στην οποία ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Ουρές σχηματίζονται στην Ιόνια οδό.Η μαζική επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα έχει δημιουργήσει αυξημένη κίνηση από  την Ρίζα έως και το Ευηνοχώρι. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες του nafpaktianews.gr την κατάσταση επιβάρυνε ένα τροχαίο που συνέβη λίγο πριν την έξοδο των τούνελ της Κλόκοβας, ευτυχώς όμως μόνο με υλικές ζημιές.

Η Τροχαία σταδιακά κόβει την κυκλοφορία για να μην δημιουργείται μποτιλιάρισμα μέσα στις σήραγγες της Κλόκοβας . Σύμφωνα με οδηγούς αυτή την ώρα υπάρχει μεγάλη αναμονή.

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠO NAFPAKTIANEWS

 

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤWITTER

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤWITTER

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤWITTER

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤWITTER

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤWITTER

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤWITTER

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης και κυκλοφορίας, που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, από την ΕΛ.ΑΣ, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως εξής:

Τη Δευτέρα 17 Απριλίου 2017 για το ρεύμα εισόδου και από ώρα 12:00 έως 22:00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:

Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.

Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (Χ.Θ. 410+000) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).

Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.

Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Στην Εθνική Οδό Καβάλας- Θεσσαλονίκης από τη γέφυρα Στρυμόνα μέχρι το 11ο χλμ (Χ.Θ. 11+340) αυτής.

3. Την Τρίτη 18 Απριλίου 2017 για το ρεύμα εισόδου και από ώρα 11:00 έως 23:00, θα ισχύουν απαγορεύσεις:

Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.

Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (Χ.Θ. 410+000) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).

4. Την Κυριακή 16 Απριλίου 2017 δεν θα ισχύουν απαγορεύσεις.

5. Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας:

Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια, σύμφωνα με ν. 3651/2008, τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα δημόσιας (Φ.Δ.Χ.) και ιδιωτικής χρήσης (Φ.Ι.Χ.) που μεταφέρουν ζώντα ζώα, ευπαθή τρόφιμα όπως αυτά αναφέρονται στη διεθνή συμφωνία ΑΤΡ (άρθρο 3 του Κεφαλαίου ΙΙ της κοινής υπουργικής απόφασης 50786/3319/2014 (Β΄ 2418), εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.

Τα φορτηγά οχήματα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.

Τα φορτηγά οχήματα (ψυγεία) δημοσίας (Φ.Δ.Χ.) και ιδιωτικής χρήσης (Φ.Ι.Χ.) που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.

Τα φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, σύμφωνα με τον κανονισμό ΕΚ 1069/2009, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Περιφέρειας και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.

Τα φορτηγά σιλοφόρα οχήματα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) που μεταφέρουν έτοιμο σκυρόδεμα, στο τμήμα της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Πατρών από τα διόδια Ρίου έως το Δρέπανο, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε, Φυσικό Αέριο κ.λπ) όταν κινούνται για αποκατάσταση έκτακτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.

Τα βυτιοφόρα οχήματα που μεταφέρουν καύσιμα για τον ανεφοδιασμό μέσων πυρόσβεσης, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από κατάλληλα έγγραφα ή παραστατικά.

Τα φορτηγά οχήματα του εθελοντικού Οργανισμού « Το χαμόγελο του Παιδιού».

Τα φορτηγά οχήματα μεταφοράς εξοπλισμού μουσικών και θεατρικών παραστάσεων και τα φορτηγά οχήματα που χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση και μεταφορά εξοπλισμού για την κάλυψη τηλεοπτικών και κινηματογραφικών γεγονότων.

Τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν οξυγόνο για ιατρικούς σκοπούς.

Τα μηχανήματα έργου της ΔΕΣΕ και τα φορτηγά οχήματα που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, μετά από αίτημα της αρμόδιας Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και με σχετική απόφαση της κατά τόπου αρμόδιας Διεύθυνσης Τροχαίας.

Τα φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν εμπορεύματα τα οποία προορίζονται για τον εφοδιασμό πλοίων γραμμών εξωτερικού, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από κατάλληλα έγγραφα ή παραστατικά (συνήθη εμπορικά και τελωνειακά έγγραφα) στα οποία αναφέρεται το όνομα του πλοίου για το οποίο προορίζονται καθώς και το λιμάνι ελλιμενισμού του.

Τα οχήματα έκτακτης ανάγκης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις