Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Απόψε στον Καθολικό ναό του Αγ. Ανδρέου η συναυλία θρησκευτικής μουσικής "Mystery Sonatas"

Πάτρα: Απόψε στον Καθολικό ναό του Αγ. Α...

Στις 20.00 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό

Μία μουσική βραδιά στο πνεύμα της Μεγάλης Εβδομάδας πραγματοποιείται απόψε Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου 2017 μετά τις 20.00 στον Καθολικό  ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου Πατρών στην οδό Μαιζώνος, στην Πάτρα.

Τίτλος της εκδήλωσης είναι Mystery Sonatas και θα παρουσιαστούν έργα θρησκευτικής μουσικής του Χάινριχ Ίγκνατς Φραντς Μπίμπερ φον Μπίμπερν (Heinrich Ignaz Franz Biber von Bibern), ο οποίος έζησε από το 1644 έως τις 3 Μαΐου του 1704. Ήταν Βοημο-Αυστριακός συνθέτης και δεξιοτέχνης βιολιστής της εποχής του Μπαρόκ. Θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους συνθέτες όσον αφορά στο ρεπερτόριο του βιολιού, καθώς έγραψε γι' αυτό, έναν αξιόλογο όγκο έργων, ενώ συνέβαλε στην ανάπτυξη αρκετών τεχνικών εκτέλεσης του οργάνου (6η και 7η θέσεις, διπλοί φθόγγοι, κ.α).

Η μουσική του όπως αναφέρει η Wikipedia, επηρέασε πλήθος συνθετών της εποχής του, ενώ στις μέρες μας είναι περισσότερο γνωστός για τις Μυστηριακές (ή Ροζάριες) του Σονάτες (Mysterien Sonaten), μια συλλογή από 15 σονάτες για βιολί και συνεχές βάσιμο που συσχετίζεται με τις 15 χάντρες ενός ροζάριου. Αυτά τα έργα θα παρουσιαστούν απόψε στον Καθολικό ναό της Πάτρας.

Στη συναυλία παίρνουν μέρος ο Νίκος Μαυρίδης – βιολί, ο Χαράλαμπος Καρύδης – κιθάρα και ο Αναστάσιος Σπηλιωτόπουλος στο εκκλησιαστικό όργανο. Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture