Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

“Τρώγοντας’’ μύδια με την Edith Piaf στο Παρίσι

“Τρώγοντας’’ μύδια με την Edith Piaf στο Παρίσι

Μαγειρεύοντας με την Ανδριάνα Φοή

Les Puses, η μεγαλύτερη υπαίθρια αγορά παλαιών αντικειμένων στον κόσμο, με πέντε εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο και το τέταρτο σε επισκεψιμότητα αξιοθέατο στο Παρίσι. Βρίσκεται στο 18⁰ διαμέρισμα και στην πραγματικότητα δεν είναι μια αγορά, αλλά δεκατέσσερις.

Αφιερώστε μια μέρα να τις εξερευνήσετε, Antica, Biron, Paul Bert, Vernaison…, μπαίνεις από την μια, βγαίνεις στην άλλη και νοιώθεις ότι είσαι στην σπηλιά του Αλαντίν. Έπιπλα εποχής από τον 14⁰ αιώνα με πιστοποιητικά γνησιότητας, σπάνιες εκδόσεις σε βιβλία, χάλκινα σκεύη μαγειρικής από τον πύργο κάποιας μαρκησίας, έως συλλεκτικές εκδόσεις από VESPA.

Γεμάτη ατμοσφαιρικά μπιστρό και καφέ με υπαίθρια τραπεζάκια είναι μια αληθινά ΠΑΡΙΖΙΑΝΙΚΗ εμπειρία. Μπορείς να διαλέξεις από ένα γεύμα στο μοντέρνο “Ma Cocotte”, το οποίο έχει σχεδιάσει ο διάσημος Philippe Starck η να απολαύσεις παραδοσιακή Παριζιάνικη κουζίνα στο “Chez Louissiette” ακούγοντας την Manuela να τραγουδάκι Edith Piaf. Το“Chez Louissiette” λειτουργεί από το 1930με πιστούς Παριζιάνους θαμώνες και είναι μια εκδοχή της δικής μας ταβερνας.Η Edith Piaf ξεκίνησε την καριέρα της στις “Les Pusses” τραγουδώντας με το ψευδώνυμο Aicha.

Εμείς απολαύσαμε τόσο τα τραγούδια και τον χορό, όσο και τα μύδια μαρινιέρ που είναι τυπικό πιάτο της γαλλικής κουζίνας.
Εάν σκέπτεστε, ονειρεύεστε η ακόμα καλύτερα έχετε προγραμματίσει ένα ταξίδι στη πόλη του φωτός, κάντε την βόλτα σας στα δρομάκια της μικρής αυτής μαγικής «πόλης».
Και αν όχι, μαγειρέψτε τα μύδια μαρινιέρ, συνοδεύεστε τα με ένα καλό κρασί ακούγοντας Edith Piaf και σίγουρα θα νοιώσετε λίγο από την μαγεία τού Παρισιού.

ΜΥΔΙΑ ΜΑΡΙΝΙΕΡ

Τα μύδια είναι ένα από τα αγαπημένα μας νηστίσιμα εδέσματα!
Κατ’ αρχήν για να καθαριστούν 3 κιλά μύδια χρειάζεται πάνω από μία ώρα χωρίς βοήθεια, οπότε καλέστε την βοήθεια του κοινού!
Στις συνταγές όταν διαβάζουμε «μύδια καθαρισμένα», εννοούνται τα όστρακα καθαρισμένα αφού έχει αφαιρεθεί ο «βύσσος» δηλαδή το μαλλί. Ο καλύτερος τρόπος καθαρίσματος είναι με συρματόβουρτσα. Αφού φορέσουμε γάντια, τρίβουμε καλά το όστρακο από τον βύσσο και μετά το ξεπλένουμε.
Στην Ελλάδα είναι λίγα τα μέρη που υπάρχουν μύδια, κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Θράκη και γι’ αυτό οι παραδοσιακές συνταγές που υπάρχουν δεν είναι πολλές. Στην κουζίνα της Πόλης συναντάμε διάφορες συνταγές για μύδια αχνιστά, σαγανάκι και γεμιστά.


Χρόνος Προετοιμασίας 1 ώρα και 30’–Δυσκολo

ΥΛΙΚΑ (για 6-8 άτομα)


● 3 kg μύδια

● 1 ποτήρι κρασί λευκό ξηρό

● 6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

● 4 σκ σκόρδου σε λεπτές ροδέλες

● 50 γρ βούτυρο

● 6 κλωναράκια μαϊαντανός ψιλοκομμένος

● 3 φύλλα δάφνης

● 1 κ.γ. θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε στην κατσαρόλα με το βούτυρο σε μέτρια φωτιά τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν (όχι να ξανθύνουν). Προσθέτουμε όλα τα υλικά με τα μύδια τελευταία.
Σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά για 8’-9’. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως σε βαθιά πιάτα και με λίγο από το ζουμί.
Συνοδεύουμε με φετούλες φρέσκιας μπαγκέτας, που έχουμε φρυγανίσει.

Tip

Το ζουμί που θα μας περισσέψει είναι νοστιμότατο και μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να μαγειρέψουμε ένα
νηστήσιμο ριζότο.

Τι πίνουμε;

Μία αρωματική Μαντινεία από το κτήμα Τσέλεπου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life