Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ενημερωτικές εκδηλώσεις και δράσεις το Σάββατο για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού

Πάτρα: Ενημερωτικές εκδηλώσεις και δράσε...

Από το Σωματείο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων των Ατόμων με Αυτισμό Αχαΐας - ΕΨΥΕΠΕΑ

Στις 2 Απριλίου τιμάται η Παγκόσμια Ημέρα  Αυτισμού. Με σύνθημα, ευαισθητοποίηση και ενημέρωση για τον Αυτισμό, αποδοχή - Κατανόηση – Αγάπη – Επικοινωνία, «ο Αυτισμός δεν είναι το τέλος του κόσμου, αλλά η αρχή ενός άλλου…», η Εταιρεία Ψυχικής Υγείας και εκπαίδευσης του παιδιού και του εφήβου με εξελικτικές διαταραχές νομού Αχαΐας, θα πραγματοποιήσει ενημερωτικές εκδηλώσεις και δράσεις στην  Πλατεία Γεωργίου Α’ και στη Ρήγα Φεραίου,  το Σάββατο 1η Απριλίου.

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, παγκοσμίως η 2α Απριλίου έχει καθιερωθεί ως Ημέρα του Αυτισμού, ολόκληρος δε ο Απρίλιος ως μήνας ενημέρωσης, δράσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, των αρχών και των φορέων για τον Αυτισμό.

Το Σωματείο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων των Ατόμων με Αυτισμό Αχαΐας (ΕΨΥΕΠΕΑ) προγραμματίζει για το Σάββατο την 1η Απριλίου από τις 10.00 πμ. έως τις 5.00 μμ. ενημέρωση για τον Αυτισμό, που περιλαμβάνει διανομή έντυπου υλικού και διαδραστικές εκδηλώσεις, από τα μέλη μας και τους εθελοντές.

Θα επιχειρήσουμε να γίνει κάπως κατανοητή η Αυτιστική Διαταραχή, και να αντιληφθείτε γιατί ο Αυτισμός μας αφορά όλους. Γιατί αναδεικνύεται στη σύγχρονη Παγκόσμια μάστιγα. Ασφαλή επιστημονικά δεδομένα υποστηρίζουν ότι 1 παιδάκι στις 60 γεννήσεις παρουσιάζει κάποια διαταραχή του φάσματος του Αυτισμού, με αυξητικές τάσεις, και παρ’ όλα αυτά δεν έχει τύχει της αρμόζουσας προσοχής από τη πολιτεία και από την  κοινωνία μας, όπως χαρακτηριστικά τονίζεται.

Το ενημερωτικό υλικό, η συμμετοχή του κόσμου στις διαδραστικές επιδείξεις και η συζήτηση με τα μέλη του σωματείου και τους εθελοντές θα βοηθήσουν στην γενικότερη ενημέρωση. Θα πραγματοποιηθούν στην Πλατεία Γεωργίου στο Δημοτικό Θέατρο, στον πεζόδρομο Ρήγα Φεραίου και Γεροκωστοπούλου, καθώς και στην Αγίου Νικολάου και Ρήγα Φεραίου.

Το Δ.Σ. και τα μέλη του συλλόγου, καθώς και το πλήθος των εθελοντών και φίλων που στηρίζουν το έργο του σωματείου, προσκαλούν το κοινό να παρευρεθεί, να ενημερωθεί, να  συμμετέχει ενεργά και  να στηρίξει τις εκδηλώσεις, που πραγματοποιούνται με τη συνεργασία του Κοινωνικού Τομέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου της Πάτρας.

Το Σωματείο γονέων, κηδεμόνων και φίλων Ατόμων με Αυτισμό Αχαΐας  (ΕΨΥΕΠΕΑ) εδρεύει στην οδό Κανακάρη 113-117, Πάτρα.  τηλ.   2610 435000, 6945 994126.

autism.pblogs.gr, www.yperochi.com.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις