Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την 3η εκδήλωση της ενότητας «Πατρινοί συνθέτες – Πατρινοί Ποιητές» στην Αθήνα

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την 3η εκδήλωση της ενότη...

Διαβάστηκαν ποιήματα των Πατρινών λογοτεχνών Γιώργου Κοζία, Έρσης Σωτηροπούλου και Μαρίας Λαϊνά

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017 στον χώρο πολιτισμού AN ART στην Αθήνα και η 3η, κατά σειράν, εκδήλωση του κύκλου «Πατρινοί συνθέτες – Πατρινοί Ποιητές», που διοργανώνει το Καλλιτεχνικό Σύνολο «Πολύτροπον» με υπεύθυνο τον Πατρινό μουσικολόγο Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλο.

Η γνωστή σολίστ στο φλάουτο Ιβόνα Γκλίνκα ερμήνευσε έργα για σόλο φλάουτο των σύγχρονων Πατρινών συνθετών: Θάνου Μικρούτσικου, Ανδρέα Αδαμόπουλου, Λουκά Αδαμόπουλου, Απόστολου Τσέφου, Μιχάλη Αρχοντίδη, και Βασιλικής Φιλιππαίου.

Διαβάστηκαν ποιήματα των Πατρινών λογοτεχνών: Γιώργου Κοζία,  Έρσης Σωτηροπούλου και Μαρίας Λαϊνά. Τα ποιήματα ανθολόγησε και διάβασε στα ελληνικά ο Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος, ο οποίος έχει και την γενική επιμέλεια αυτών των εκδηλώσεων.

Κάποια από τα ποιήματα ακούστηκαν στα γαλλικά (σε μετάφραση του Michel Volkovitch) και στα αραβικά, σε μετάφραση που εκπόνησε ειδικά για την εκδήλωση ο φιλόλογος και μεταφραστής Roni Bou Saba, ο οποίος και τα απήγγειλε.

Πολλοί οι φιλόμουσοι που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

Ανάμεσά τους ήταν:

Η ποιήτρια Έρση Σωτηροπούλου, ο πρώην υπουργός και ποιητής Τηλέμαχος Χυτήρης, ο σκηνοθέτης π. Πέτρος Μινώπετρος, οι συνθέτες Μιχάλης Τραυλός,  Μιχάλης Αρχοντίδης, Κωνσταντίνος Δέδες, Χρήστος Αναστασίου, Έλενα Πάπαρη και Απόστολος Τσέφος, η γλύπτρια - καθηγήτρια στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αφροδίτη Λίτη, η  καθηγήτρια  της ΑΣΠΑΙΤΕ Κατερίνα Κασιμάτη, η κυρία Μαίρη Σκλαβούνου, εγγονή του συνθέτη Δημήτρη Λιάλιου κ.α.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture