Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εκδήλωση για την αγροτική παραγωγή και τον τουρισμό από το ''Κοινοτικόν'' - Τι ειπώθηκε για τη συνεργασία ξενοδόχων και αγροτών

Εκδήλωση για την αγροτική παραγωγή και τ...

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Πατούχας

Στην αίθουσα του ΤΕΕ πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα η εκδήλωση της Δημοτικής Παράταξης ''Κοινοτικόν'' για την διασύνδεση της αγροτικής παραγωγής με τον τουρισμό. Ομιλητές ήταν ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αχαΐας, ο Νίκος Ζαφειρόπουλος, πρόεδρος της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Αχαΐας, ο Γ. Ξένος, Ξενοδόχος Ζακύνθου και ο Παναγιώτης Ρέκκας πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Αχαΐας. Την εκδήλωση συντόνισε ο Θοδωρής Ντρίνιας δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης ''Κοινοτικόν''.

Την συζήτηση ξεκίνησε ο Νίκος Ζαφειρόπουλος ο οποίος τόνισε ότι η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας, που την κράτησε ζωντανή σε δύσκολες εποχές, είναι τουρισμός και ο πρωτογενής τομέας. ''Είμαστε χρόνια πίσω από εκεί που θα έπρεπε να είμαστε, γιατί οι αγρότες δεν έχουν παιδεία'' τόνισε ενώ πρόσθεσε ότι τα βιολογικά προϊόντα θεωρούνται για την Ελλάδα κάτι εξωπραγματικό ενώ έχουμε τις δυνατότητες να γίνουμε κάποια στιγμή ένα μεγάλο βιολογικό περιβόλι.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αχαΐας, λέγοντας πως το τουριστικό προϊόν αλλάζει αφού αλλάζουν και τα κριτήρια με τα οποία επισκέπτονται οι ξένοι τις διάφορες περιοχές. ''Πρέπει να υπάρχει συνεργασία μεταξύ ξενοδόχων και παραγωγών αφού οι τουρίστες καταναλώνουν τα προϊόντα από τον πρωτογενή τομέα. Πρέπει να αναδείξουμε στους τουρίστες τα τοπικά προϊόντα και στο πλαίσιο αυτής της ανάγκης γίνεται μαι προσπάθεια μέσω του ''Ελληνικού πρωινού'' που στην ουσία είναι ένα πρωινό με καθαρά τοπικά προϊόντα.

Ο Παναγιώτης Ρέκκας με τη σειρά του ξεκίνησε λέγοντας πως από την αρχή της κρίσης 80.000 αγρότες έχουν εγκαταλείψει το επάγγελμα με αποτέλεσμα να είναι κατακερματισμένη η γεωργία. ''Οι διατλαντικές συμφωνίες μας καταστρέφουν ακόμα περισσότερο'' πρόσθεσε ενώ εξέφρασε την άποψη ότι ο ελληνικός χώρος προσφέρεται για πιο ήπιες μορφές καλλιεργειών και πως πρέπει να ενωθούν όλοι κρίκοι όπως οι αγρότες οι ξενοδόχοι και οι ενώσεις τους για να συντονιστούν καλύτερα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Χρήστος Πατούχας, δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της ''Ανυπότακτης Πολιτείας''.

(Στη φωτογραφία ο Παναγιώτης Ρέκκας, πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών)

(Στη φωτογραφία ο Παναγιώτης Ρέκκας, πρό...

(Στη φωτογραφία ο Παναγιώτης Ρέκκας, πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών)

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις