Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΚΑΤΑΦΘΑΝΕΙ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ Η ΣΚΑΡΛΕΤ ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ ΩΣ CYBORG ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΣΤΟ "ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΣΤΟ ΚΕΛΥΦΟΣ"

ΚΑΤΑΦΘΑΝΕΙ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ Η ΣΚΑΡΛΕΤ ΓΙΟΧΑΝΣΟ...

Φουτουριστική, high tech περιπέτεια

To διαφημιστικό τρέιλερ παίζεται εδώ και μέρες στα Στερ/Odeon στη Βέσο Μάρε ενώ η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις 30 Μαρτίου 2017 σε διανομή της UIP, ταυτόχρονα με την έξοδο της στις ΗΠΑ.

Ο λόγος για την περιπέτεια «Ghost in the Shell – Το Φάντασμα στο Κέλυφος» με πρωταγωνιστές την 32χρονη Σκάρλετ Γιόχανσον, την τιμημένη με Όσκαρ β’ ρόλου για τον «Άγγλο Ασθενή» Ζιλιέτ Μπινός, τον 70χρονο ηθοποιό και σκηνοθέτη από την Ιαπωνία Τακέσι Κιτάνο, τον 35χρονο Δανό ηθοποιό Πιλού Άσμπεκ και τον 36χρονο Μάικλ Πιτ.

Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του 46χρονου Εγγλέζου Ρούπερτ Σάντερς.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Η Paramount Pictures, η DreamWorks Pictures και η Reliance Entertainment μάς μεταφέρουν στο κοντινό μέλλον όπου, η Σκάρλετ Γιόχανσον ερμηνεύει το ρόλο της Ταγματάρχη, ενός ιδιότυπου, υβριδικού πλάσματος, μίας cyborg αστυνομικού, που ηγείται μιας επίλεκτης δύναμης, του Τομέα 9, με αποστολή να σταματήσει έναν πανίσχυρο εχθρό, μια τρομοκρατική οργάνωση που χακάρει το μυαλό των ανθρώπων κι έτσι τους ελέγχει.

Το δημοφιλές ιαπωνικό manga Ghost in the Shell μεταφέρεται από τον Ρούπερτ Σάντερς (Η Χιονάτη και ο Κυνηγός) στον κινηματογράφο, όπου μεταξύ τεχνολογίας και κυβερνοχώρου, η Ταγματάρχης, που της έχουν γνωστοποιήσει ότι την έσωσαν από βέβαιο θάνατο σε ατύχημα προκειμένου να σώζει, καθώς είναι πλέον άτρωτη, άλλους ανθρώπους, προσπαθεί να ανακαλύψει το παρελθόν της, και το λόγο που την μετέτρεψαν σε ένα ρομπότ με ανθρώπινη μορφή, αλλά χωρίς αισθήματα.

•             Η ταινία όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, βασίζεται στο εμβληματικό, ομώνυμο κλασικό manga του Σίρο Μασαμούνε (1989) και μας μεταφέρει σε έναν εντυπωσιακό φουτουριστικό hi tech κόσμο, όπου η διαχωριστική γραμμή μεταξύ ανθρώπων και τεχνολογίας γίνεται ολοένα και πιο δυσδιάκριτη...

«Πρόκειται για ένα παραμύθι που μας προειδοποιεί σχετικά με την τεχνολογία και τους κινδύνους που κρύβει η αλόγιστη χρήση της…» ανέφερε ο τέως Πρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος και Ιδρυτής των Marvel Studios, Αβί Αράντ προσθέτοντας ότι «θέτει ενδιαφέροντα φιλοσοφικά ερωτήματα, αλλά θίγει και ζητήματα που αντιμετωπίζουμε ήδη σήμερα. […] Η τεχνολογία προσφέρει ήδη πολλά σε επίπεδο σωματικής ευμάρειας μέσω της ιατρικής. Γίνονται καταπληκτικά πράγματα. Αλλά αν η τεχνολογία πέσει στα λάθος χέρια, καθίσταται εξαιρετικά καταστροφική. […] Αφορά στο τι μάς καθορίζει ως μοναδικά όντα, η ιστορία μας ή οι πράξεις μας. Κι όλα αυτά λαμβάνουν χώρα μέσα σε μια πολύ συναρπαστική περιπέτεια γεμάτη δράση.»

Το 2008 ο Στίβεν Σπίλμπεργκ και η DreamWorks Pictures εξασφάλισαν τα δικαιώματα και μετά από περίπου 8 χρόνια συγγραφής του σεναρίου (καθώς δεν είναι εύκολο να μεταφερθούν πιστά στη μεγάλη οθόνη τα στοιχεία anime και manga) και επιλογής του Βρετανού σκηνοθέτη Ρούπερτ Σάντερς ξεκίνησε η παραγωγή, με εκπρόσωπο από την Ιαπωνία να παραβρίσκεται μόνιμα στα γυρίσματα για την αξιοπιστία του αποτελέσματος…

Για το ρόλο της η Σκάρλετ Γιόχανσον ανέφερε ότι «ο Ρούπερτ κι εγώ συζητήσαμε εκτενώς για την αναζήτηση ταυτότητας της πρωταγωνίστριας και την ανάγκη της να μάθει από πού έρχεται. Ο χαρακτήρας πιστεύει πως έχει μια ζωή που της έδωσαν και άλλη μία που επιλέγει. Αυτός είναι και ο λόγος που θέλησα να κάνω αυτήν την ταινία. Η αναζήτηση της αληθινής ταυτότητας, το αίσθημα απομόνωσης που συνιστά κομμάτι της ανθρώπινης εμπειρίας, όπως και η σχέση που μας ενώνει όλους…

Όλα αυτά είναι πολύ παρεμφερή θέματα. […] Δεν είναι απλά ένας φόρος τιμής στο συγκεκριμένο είδος. Υπάρχει μια φρέσκια ματιά. Η ανθρωπότητα παρομοιάζεται με φίδι που τρώει την ουρά του. Πόλεις χτίζονται πάνω σε άλλες πόλεις, άνθρωποι φτιάχνονται από άλλους ανθρώπους και υπολογιστές.»

*Ο Δανός ηθοποιός Πιλού Άσμπεκ έχει παίξει στα Borgen: Συνομωσίες Εξουσίας, Μπεν-Χουρ αλλά και στην ταινία Lucy πλάι στην Γιόχανσον. Στο «Φάντασμα στο Κέλυφος» ενσαρκώνει τον αντισυνταγματάρχη Μπατού, ο οποίος σταδιακά, μετά από κάθε τραυματισμό του, χάνει την ανθρωπιά του. Είναι ο μόνος τον οποίο η cyborg Ταγματάρχης –Γιόχανσον εμπιστεύεται και με τον οποίο αποκτά μια κάποια «σχέση».

Τέλος ο Τακέσι Κιτάνο, στην πρώτη του Χολιγουντιανή κινηματογραφική εμφάνιση, υποδύεται τον μέντορα της Ταγματάρχη, η Ζιλιέτ Μπινός είναι η φιλόδοξη γιατρός που, ενώ ξεκινά με καλές προθέσεις, μετατρέποντας τους ανθρώπους σε cyborg, σταδιακά χάνει τον εαυτό της ενώ ο Μάικλ Κάρμεν Πιτ (Σκοτεινό Χωριό, Funny Games, Επτά Ψυχοπαθείς, I Origins) τον χάκερ που θέλει να εκδικηθεί αυτούς που τον έβλαψαν.

Η ταινία γυρίστηκε στη Νέα Ζηλανδία καθώς και σε Χονγκ Κονγκ και Σαγκάη και συμμετέχουν ηθοποιοί από πολλές χώρες, μέχρι και από την Τουρκία και τα νησιά Φίτζι.

Τα ειδικά εφέ ανέλαβε ο βραβευμένος με πέντε Όσκαρ Σερ Ρίτσαρντ Τέιλορ και η ομάδα του.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture