Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΠΑΝΘΕΟΝ Η "ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ" ΜΕ ΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΝΚΟΓΛΟΥ- ΩΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Η "ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΗ"

ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΠΑΝΘΕΟΝ Η "...

Ελληνικό σινεμά με σημερινούς ανθρώπους στη Γούναρη

Σε διανομή της Feelgood, βγαίνει στις αίθουσες από την Πέμπτη 23/3/2017 η ελληνική κοινωνική ταινία «Πλατεία Αμερικής/Amerika Square» με τον Γιάννη Στάνκογλου και στην Πάτρα το φιλμ θα προβάλλεται στην 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Δημ. Γούναρη και Κανακάρη στις 20:10 και 22:00, έως και την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017.

Η σκηνοθεσία της ταινίας είναι του Γιάννη Σακαρίδη.

Πρωταγωνιστούν οι: Γιάννης Στάνκογλου, Μάκης Παπαδημητρίου, Βασίλης Κουκαλάνι, Θέμις Μπαζάκα, Ερρίκος Λίτσης, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Ξένια Ντάνια, Ρέα Πεδιαδιτάκη.

Το συγκεκριμένο φιλμ αξίζει να σημειώσουμε ότι τιμήθηκε με το βραβείο Ίρις καλύτερου μοντάζ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Υπόθεση

Με φόντο την πολύβουη Πλατεία Αμερικής, τέσσερις διαφορετικοί άνθρωποι συναντιούνται και η πορεία του ενός καθορίζεται από τον άλλο. Ο Μπίλι (Γιάννης Στάνκογλου) και ο Νάκος (Μάκης Παπαδημητρίου) είναι φίλοι από παιδιά, όμως έχουν εξελιχθεί σε δύο διαμετρικά αντίθετους χαρακτήρες.

Ο Νάκος, ζει ακόμα με τους γονείς του, μισεί τους ξένους που έχουν κατακλύσει το μόνο πράγμα που του δίνει ταυτότητα, τη γειτονιά του.

Εκεί, ο Μπίλι, ένας rock n’ roll σαραντάρης με το δικό του μπαρ και το παράνομο tattoo studio στο πατάρι, παρατηρεί τις αλλαγές στο τοπίο μέχρι που μια αναπάντεχη ερωτική ιστορία βομβαρδίζει τον μικρόκοσμο του. Η Τερέζα (Ξένια Ντάνια), μια μπλεγμένη στα δίχτυα της μαφίας Αφρικανή τραγουδίστρια, θέλει να καλύψει ένα παλιό tattoo και η χημεία μεταξύ τους είναι ακαριαία.

Παράλληλα, ο Τάρεκ (Βασίλης Κουκαλάνι), ένας απελπισμένος πρόσφυγας από τη Συρία με τη 10χρονη κόρη του, απευθύνεται όπου μπορεί για να φύγει από τη χώρα. Όσο ο Νάκος καταστρώνει σχέδιο εξολόθρευσης μεταναστών, η τύχη υφαίνει τη δική της πλοκή και φέρνει τις μοίρες των ανθρώπων κοντά, όσο μακριά κι αν γεννήθηκαν.

Να προσθέσουμε ότι στη 2η αίθουσα του Πάνθεον στις 18.00 το απόγευμα θα συνεχιστεί η προβολή του παραμυθένιου φιλμ της Ντίσνει «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» σε σκηνοθεσία Μπιλ Κόντον. Η ταινία διευκρινίζεται ότι θα προβάλλεται από την Παρασκευή 24 έως και την Κυριακή 26 Μαρτίου 2017.

Ακούγονται στην μεταγλωττισμένη στα ελληνικά κόπια, οι φωνές των:

Αλεξάνδρας Λέρτα, Γιάννη Παλαμίδα, Άλεξ Παναγή, Δημήτρη Κοντογιάννη, Στρατή Στηλ, Χρήστου Θάνου, Αλέξη Ζερβάνου, Πένυς Δεληγιάννη, Λίλης Τέγου, Μάγκυς Χαραλαμπίδου, Αλέξανδρου Ντούνη, Τάσου Κωστή και Σίας Κοσκινά.

Στην πρωτότυπη αγγλόφωνη κόπια παίζουν η Έμμα Γουάτσον, ο Κέβιν Κλάιν, η Έμμα Τόμσον και ο Λουκ Έβανς.

Διάρκεια: 123 λεπτά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture