Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μεγάλη νίκη του Μ. Ρούτε έναντι της Ακροδεξιάς, στην Ολλανδία

Μεγάλη νίκη του Μ. Ρούτε έναντι της Ακρο...

Τα οριστικά αποτελέσματα θα βγουν αύριο

Ο κεντροδεξιός πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε βρέθηκε καθ' οδόν για μια ισχυρή νίκη επί του αντι-ισλαμικού και αντιευρωπαϊκού Γκέερτ Βίλντερς στις βουλευτικές εκλογές χθες, προσφέροντας μια τεράστια ανακούφιση σε άλλες κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αντιμετωπίζουν ένα κύμα εθνικισμού.
«Φαίνεται πως το VVD θα είναι η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στην Ολλανδία για τρίτη συνεχόμενη φορά» υπογράμμισε επίσης ο Ολλανδός πρωθυπουργός σε ψηφοφόρους του σε μετεκλογική συγκέντρωση στη Χάγη, προσθέτοντας «Απόψε θα γιορτάσουμε λιγάκι». Ο Ρούτε έκανε γνωστό επίσης ότι έχει ήδη μιλήσει τηλεφωνικά με αρκετούς ευρωπαίους ηγέτες.

«Αυτή αποτελεί επίσης και ένα βράδυ όπου η Ολλανδία, μετά το Brexit, μετά τις αμερικανικές εκλογές, είπε "στοπ" στον κακής ποιότητας λαϊκισμό», είπε.
Ο Βίλντερς, με τη σειρά του, είπε σε δημοσιογράφους έξω από το γραφείο του στη βουλή, "Θα προτιμούσα να είμαι το μεγαλύτερο κόμμα (αλλά) κερδίσαμε έδρες. Αυτό το αποτέλεσμα μας κάνει περήφανους".

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στην Ολλανδία με καταμετρημένο το 93% των ψήφων έχουν ως εξής:

Το φιλελεύθερο κόμμα (VDD) του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε παίρνει 21,2 %και διαθετει σαφές προβάδισμα. Στη συνέχεια, το κόμμα της άκρας δεξιάς (PVV)του Γκέερτ Βίλντερς ακολουθεί με 13,1%. Στην τρίτη θέση είναι στο 12,6 % το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών (CDA). Ακολουθούν οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες με 12,1% (D66).

Από τις 150 κοινοβουλευτικές έδρες, τα κόμματα λαμβάνουν: 33 το κόμμα του Ρούτε, 20 το ακροδεξιό "Κόμμα για την Ελευθερία" (PVV), ενώ οι Χριστιανοδημοκράτες και οι Δημοκρατικοί 66% (D66) λαμβάνουν το καθένα από 19 έδρες. Το τελικό αποτέλεσμα αναμένεται να βγει την Παρασκευή.

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις