Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Bloco Πανεπιστημίου Πατρών: Τραμπούκικες επιθέσεις σαν τη σημερινή υπηρετούν νεοφιλελεύθερα σχέδια

Bloco Πανεπιστημίου Πατρών: Τραμπούκικες...

''Αυτές οι ενέργειες στοχεύουν ξεκάθαρα στην απαξίωση των δημοκρατικών διαδικασιών''

Ανακοίνωση εξέδωσε η φοιτητική παράταξη Βloco Δίκτυο Σχημάτων της Ριζοσπαστικής Αριστεράς του Πανεπιστημίου Πατρών με αφορμή το σημερινό περιστατικό ξυλοδαρμού φοιτητή εντός του Πανεπιστημίου.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

''Ως Βloco Δίκτυο Σχημάτων της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, καταδικάζουμε τραμπούκικες επιθέσεις σαν τη σημερινή εντός  του χώρου του Πανεπιστημίου καθώς θεωρούμε ότι τέτοιες πρακτικές απομακρύνουν τους νέους από το φοιτητικό κίνημα και τον συνδικαλισμό και συμβάλλουν στην αποπολιτικοποίηση της νεολαίας. Δίνουν επίσης το δικαίωμα σε αντιδραστικές δυνάμεις να υποστηρίζουν το γεγονός της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου.

Αυτές οι ενέργειες στοχεύουν ξεκάθαρα στην απαξίωση των δημοκρατικών διαδικασιών. Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για ένα Πανεπιστήμιο ανοιχτό και δημοκρατικό, προσπαθώντας να εμπλέξουμε παράλληλα όλους τους φοιτητές στον συλλογικό αγώνα για τα δικαιώματα μας.

Όσοι υιοθετούν τέτοιες πρακτικές υπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο τη νεοφιλελεύθερη επέλαση των τελευταίων δεκαετιών στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας και βρίσκονται απέναντι στους φοιτητές που αγωνίζονται για ένα Πανεπιστήμιο στο μπόι των αναγκών τους.''

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκτός κινδύνου ο φοιτητής που δέχθηκε επίθεση με λοστό από κουκουλοφόρους στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις