Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Εκδήλωση του Πανηπειρωτικού για το βιβλίο του Σπύρου Νεραϊδιώτη

Πάτρα: Εκδήλωση του Πανηπειρωτικού για τ...

Την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017, στις 19.45 το βράδυ

Την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017, στις 19.45, ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών θα παρουσιάσει σε εκδήλωση, στο «Σπίτι του Ηπειρώτη» στην οδό Μουρούζη 14, πλησίον της Καρόλου στην Πάτρα, το βιβλίο «Εν Χορώ και Οργάνοις (επί των ορέων ωραιότης)», που έγραψε ο Σπύρος Νεραϊδιώτης.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Αλέξανδρος Χάιδας, Φιλόλογος–Χοροδιδάσκαλος του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών, η Παναγιώτα Π. Λάμπρη, Φιλόλογος – συγγραφέας και η Αλέκα Γιολδάση, Πρόεδρος του Λαογραφικού Ομίλου "Τα Τζουμέρκα".

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Κώστας Τσίρης, Πρόεδρος του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών και ο Ανδρέας Σαμοθρακίτης, Πρόεδρος της Κίνησης Πρόταση για έναν άλλο τρόπο ζωής. Θα προλογίσει και θα συντονίσει ο Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος, δημοσιογράφος της ΕΡΤ, μέλος ΕΣΗΕΠΗΝ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έσοδα από τη διάθεση του βιβλίου θα προσφερθούν στην Κίνηση "Πρόταση" για τη στήριξη των προγραμμάτων που υλοποιεί στην πρωτογενή πρόληψη των εξαρτήσεων.

Μετά την παρουσίαση και συζήτηση με το κοινό, θα ακολουθήσει δεξίωση με παραδοσιακούς Ηπειρώτικους μεζέδες.

Την Τρίτη 14/3 το πρωί, ο Σπύρος Νεραϊδιώτης θα μιλήσει για το βιβλίο του στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ, καλεσμένος του δημοσιογράφου Παναγιώτη Θεοδωρακόπουλου ενώ την Τετάρτη 15/3 το πρωί, θα μιλήσει για το χορό και το λαϊκό πολιτισμό στο Στρούμπειο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Πατρών, όπου και θα διδάξει χορούς της Ηπείρου στους μαθητές του Σχολείου.

Τέλος, το βράδυ της επόμενης μέρας, την Πέμπτη 16 Μαρτίου, προγραμματίζεται σεμιναριακό μάθημα στο Σπίτι του Ηπειρώτη, όπου ο Σπύρος Νεραϊδιώτης θα διδάξει χορό στα τμήματα ενηλίκων του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών.

Ο Σπύρος Νεραϊδιώτης θεωρείται ένας γνήσιος εκπρόσωπος της Ηπειρώτικης παράδοσης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture