Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κλείνει η Αναπτυξιακή του Δήμου Πατρέων –Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους και τα προγράμματα που «τρέχει»

Κλείνει η Αναπτυξιακή του Δήμου Πατρέων ...
Βγενόπουλος Φάνης

«Δεν είναι στη λογική μας τέτοιου είδους εταιρείες» δηλώνει στο thebest.gr ο πρόεδρος του Δ.Σ. Ανδρέας Αντωνόπουλος

Τέλος εποχής για την Αναπτυξιακή Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου της Πάτρας. Η δημοτική Αρχή αποφάσισε να την κλείσει  μετακινώντας τους τέσσερις υπαλλήλους στο Δήμο, αξιοποιώντας τη νέα νομοθεσία που δίνει τη δυνατότητα στους Δήμους να προχωρήσουν σε λύση και εκκαθάριση των Αναπτυξιακών μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Το απόγευμα της Πέμπτης συνεδριάζει το Δ.Σ. της Αναπτυξιακής, για να λάβει και τυπικά την απόφαση. Θα ακολουθήσει η γενική συνέλευση της επιχείρησης, όπου θα ληφθεί  και η σχετική απόφαση λύσης της εταιρείας, όπου απαιτείται να συμφωνήσει πάνω από το 90% των μετόχων. Στην ΑΔΕΠ ο Δήμος έχει το 99% και το 1% στο Οικονομικό Επιμελητήριο.

Μιλώντας στο thebest.gr ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Ανδρέας Αντωνόπουλος, υπογράμμισε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη, κυρίως για να διασφαλιστούν οι τέσσερις εργαζόμενοι της εταιρείας, οι οποίοι απασχολούνται με σύμβαση αορίστου χρόνου. Και αυτό διότι, όπως εξήγησε ο κ. Αντωνόπουλος, η ΑΔΕΠ βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο καθώς αυτή τη στιγμή δεν υλοποιούνται προγράμματα από την Ε.Ε. με αποτέλεσμα να τίθεται εν αμφιβόλω, το μέλλον των εργαζομένων.

«Εκτιμούμε ως δημοτική Αρχή ότι η ΑΔΕΠ έκλεισε τον κύκλο της και αξιοποιώντας το νομικό πλαίσιο, αποφασίσαμε να την κλείσουμε και να ενισχύσουμε τις υπηρεσίες του Δήμου, με τους εργαζόμενους  της εταιρείας οι οποίοι έχουν γνώση και εμπειρία στη διαχείριση των προγραμμάτων και μπορούν να βοηθήσουν τις δημοτικές υπηρεσίες σε αυτό τον τομέα», εξηγεί ο Ανδρέας Αντωνόπουλος, ο οποίος υπογραμμίζει πως:

«Για εμάς πάνω από όλα είναι η ανάγκη να διασφαλιστούν οι εργαζόμενοι, το μέλλον των οποίων θα ήταν άσχημο, εάν παρέμεναν στην ΑΔΕΠ. Εξάλλου, ως δημοτική Αρχή, δεν είμαστε στη λογική τέτοιων επιχειρήσεων».

Οι εργαζόμενοι της ΑΔΕΠ πιθανότατα θα μεταφερθούν στη Διεύθυνση Προγραμματισμού του Δήμου Πατρέων, ενώ τα αναπτυξιακά προγράμματα που βρίσκονται σε λειτουργία, όπως τα δωρεάν ποδήλατα, το Σπίτι του Νερού, οι «έξυπνες στάσεις», κτλ., θα συνεχίσουν να λειτουργούν από τις δημοτικές υπηρεσίες.

Αυτές θα αναλάβουν και το έργο διεκδίκησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων, που είχε ως αντικείμενο η ΑΔΕΠ.

Όσο για το κτίριο που στεγάζεται η ΑΔΕΠ στην Ελευθερίου Βενιζέλου και Σολωμού, το οποίο ανήκει στο Δήμο Πατρέων, θα αξιοποιηθεί με τη μεταφορά δημοτικών υπηρεσιών. Μια σκέψη των στελεχών της δημοτικής Αρχής είναι εκεί να λειτουργήσει το  Κέντρο Κοινότητας, του νέου θεσμού που υλοποιείται πανελλαδικά και έχει ως στόχο την πληροφόρηση των πολιτών για τα προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις