Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΗΡΘΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΟΙ "ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΪΔΕΣ" - ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ 3 ΟΣΚΑΡ

ΗΡΘΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΟΙ "ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡ...

Ανάμεσά τους και αυτό της καλύτερης ταινίας

Με εισπράξεις κοντά 145 εκατομμυρίων δολαρίων στις ΗΠΑ και περίπου άλλων 25 από τον υπόλοιπο κόσμο, η ταινία «Αφανείς Ηρωίδες - Hidden Figures» σε σκηνοθεσία του Τίοντορ Μέλφι, έχει κάνει την έκπληξη.

Μάλιστα στη Βόρειο Αμερική θεωρείται αυτή τη στιγμή η πιο επιτυχημένη εμπορικά ταινία των φετινών Όσκαρ έχοντας ξεπεράσει και το «La la land».

Το υποψήφιο για τρία Οσκαρ φιλμ (ανάμεσα τους και για το Όσκαρ καλύτερης ταινίας) περιγράφει την αληθινή ιστορία τριών Αφροαμερικανίδων που υπήρξαν από τους βασικούς πρωταγωνιστές και συντελεστές στα χρόνια του ’60 όσον αφορά στην επιτυχία των διαστημικών αποστολών της NASA όπως της αποστολής Apollo.

Η ταινία επικεντρώνεται στην προσπάθεια της NASA που το ’62 έστειλε στο διάστημα τον John Glen, ο οποίος έγινε ο πρώτος Αμερικανός σε δoρυφορική τροχιά γύρω από τη Γη. Οι τρεις αυτές Αφροαμερικανίδες που πραγματικά βοήθησαν τα μέγιστα στη NASA ήσαν η Κάθριν Τζόνσον (στο ρόλο η Taraji P. Henson) της τηλεοπτικής σειράς Empire, η Ντόροθι Βον (στο ρόλο η Οκτάβια Σπένσερ που μάλιστα προτάθηκε και για το Όσκαρ β’ γυναικείου ρόλου) και η Μέρι Τζάκσον (την υποδύεται η Janelle Monae).

H μόνη που είναι ακόμα εν ζωή από τις τρεις αυτές μαθηματικούς και μηχανικούς, είναι η Τζόνσον, η οποία όπως διαβάσαμε, είναι 98 ετών και ζει με την οικογένεια της στη Βιρτζίνια ενώ όταν την επισκέφθηκαν από την ταινία απόρησε για το γεγονός ότι η δράση της ίδιας και των άλλων 2 συναδέλφων της μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο. «Απλά κάναμε τη δουλειά μας», είπε με σεμνότητα.

Το φιλμ που άρεσε πολύ στην Αμερική, δείχνει και όλες τις δυσκολίες προσαρμογής των 3 αυτών μαύρων γυναικών που ήσαν οι μόνες Αφροαμερικανίδες μέσα σε μία NASA γεμάτη από λευκούς εργαζόμενους. Χαρακτηριστική είναι μία σκηνή που δείχνει την ηρωίδα της Ταράζι Χένσον, η οποία υποχρεωνόταν να πηγαίνει περίπου ενάμιση χιλιόμετρο με τα πόδια για να βρει τουαλέτα μιας και οι τουαλέτες στο κτίριο της NASA ήταν μόνο για τους λευκούς!

Η Κάθριν Τζόνσον (Ταράζι Χένσον) μάλιστα ήταν και η 1η Αφροαμερικανίδα που κάθισε και συμμετείχε στις συσκέψεις της NASA. Οι γυναίκες αυτές λοιπόν βοήθησαν σημαντικά την Αμερική να κερδίσει τους αντιπάλους της όπως τη Σοβιετική Ενωση, στον αγώνα των διαστημικών αποστολών, δίνοντας παράλληλα και μάχη για τα ίσα δικαιώματα των γυναικών.

Στο φιλμ παίζουν ακόμα ο Κέβιν Κόστνερ και η Κίρστεν Ντανστ.

Tον ρόλο του αστροναύτη Τζον Γκλεν υποδύεται στην ταινία ο 29χρονος ηθοποιός Γκλεν Πάουελ.

Διανομή από την Odeon.

Το φιλμ προβάλλεται από 23 Φεβρουαρίου 2017 και στην Πάτρα στα Στερ/Odeon στη Βέσο Μάρε.

Διάρκεια 127 λεπτά.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture