Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Το σίριαλ του πολυώροφου-Εντός του Μαρτίου η μεταφορά του 409,λέει η Διοίκηση-Επί ποδός ξανά οι εργαζόμενοι του Αγίου Ανδρέα

Το σίριαλ του πολυώροφου-Εντός του Μαρτί...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Από Μάρτη οι πρώτες μεταφορές, λέει η Διοίκηση

Αν αντιπαραβάλει κανείς τις εικόνες του 409  και του πολυώροφου ανακαινισμένου κτιρίου του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας θα δει ότι επί της ουσίας δεν υπάρχει καμία σύγκριση. Από τη μία καταστάσεις που μοιάζουν τριτοκοσμικές και από την άλλη ένα λειτουργικό σύγχρονο κτίριο. Ακόμα και στα μαγειρεία οι διαφορές θα είναι μεγάλες.

Το "γερασμένο" και διαλυμένο 409 παραμένει σε λειτουργία - Άγνωστο πότε θα μεταφερθούν στον Άγιο Ανδρέα οι κλινικές-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

 

Στο ανακαινισμένο κτίριο, στο υπόγειο του οποίου θα μεταφερθούν τα μαγειρεία, από το 409, δεν θα είναι μόνο οι χώροι καλύτεροι, αλλά και ο εξοπλισμός τέτοιος, που θα επιτρέπει την προετοιμασία και τη διατήρηση τοπυ φαγητού σε ασφαλείς και κατάλληλες συνθήκες, σύμφωνα με το σωματείο Εργαζομένων, γεγονός που θα δώσει δυνατότητα καταλληλότερης αξιοποίησης του προσωπικού. Την ίδια ώρα, προσθέτει ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Κώστας Πετρόπουλος, η μεταφορά των φαγητών από το 409 στο κεντρικό κτίριο εξακολουθεί να γίνεται από σεκιουριτάδες.

Το Σωματείο είχε προειδοποιήσει με κινητοποιήσεις αν μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου δεν ξεκινήσει η μετεγκατάσταση κλινικών στο ανακαινισμένο κτίριο και σήμερα το ΔΣ των Εργαζομένων θα κάνει παράσταση στη συνεδρίαση του ΔΣ του Νοσοκομείου, για να θέσει το θέμα.

"Θέλουμε ο Διοικητής να μας παρουσιάσει επίσημα  το πλάνο για τη μεταφορά κλινικών στο πολυώροφο. Να μας πει αν η καθυστέρηση οφείλεται στην έλλειψη χρημάτων. Εμείς έχουμε καταθέσει πρόταση για μια ορθολογική και λειτουργική διάταξη των χώρων. Αν χρειάζεται χρόνος σε αυτή την κατεύθυνση η Διοίκηση, να μας το πει", επισημαίνει ο Κώστας Πετρόπουλος.

Ανάλογα με τις απαντήσεις που θα λάβει το Σωματείο θα κινηθεί αντίστοιχα, στο ζήτημα των κινητοποιήσεων απαιτώντας την λειτουργία του επταώρόφου.

Το χρονοδιάγραμμα για την έναρξη της μεταφοράς έχει πέσει αρκετές φορές έξω γεγονός που αναγνωρίζει και ο ίδιος ο Διοικητής Θ. Σερεμέτης μιλώντας στο thebest.gr. Σε επικοινωνία μαζί του επεσήμανε ότι πιθανότατα σήμερα πέφτουν οι υπογραφές στο πρωτόκολλο παράδοσης -παραλαβής του κτίρίου.Λόγω εφημερίας του νοσοκομείου στο πλαίσιο του Καρναβαλιού, από Παρασκευή έως Καθαρά Δευτέρα, δεν προβλέπεται καμία άλλη διαδικασία.

Τον Ιανουάριο η σταδιακή λειτουργία του πολυώροφου του Αγίου ...

Πάτρα:Ξεπαγιάζουν στο ταχύρυθμο του Νοσοκομείου ... - The Best News

Πάτρα:Ξεκινά τη Δευτέρα η παράδοση του πολυόροφου του "Αγίου ...

Τον Φεβρουάριο ξεκινά η μετεγκατάσταση των ... - The Best News

Τον Μάρτιο η μετεγκατάσταση κλινικών στο πολυώροφο του Αγίου ...

Ο σχεδιασμός εκτός απροόπτου, σύμφωνα με τον Διοικητή, προβλέπει την έναρξη καθαρισμού του κτιρίου στις 28 Φεβρουαρίου και την μεταφορά της Παθολογικής και Καρδιολογικής κλινικής πριν τα μέσα Μαρτίου.

Επεσήμανε δε, ότι ο σχεδιασμός είναι το 409 να μετακινηθεί στο επταώροφο τις ημέρες από 10 έως 13 Μαρτίου, ενώ για το Νοσημάτων Θώρακος τόνισε ότι η μεταφορά θα γίνει λίγο μετά, περιμένοντας τη βελτίωση του καιρού κι ενδεχομένως μέσα στον Μάρτιο.

Ο Διοικητής υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει οικονομικό ζήτημα για τη μεταφορά και πως οι καθυστερήσεις κατά κύριο λόγο ήταν γραφειοκρατικές και αφορούσαν στην παράδοση- παραλαβή του κτιρίου. Όποια άλλα προβλήματα τέτοιου τύπου, επισημαίνει, θ αντιμετωπίζονται επί τόπου.

Ωστόσο οι Πρόεδροι Εργαζομένων και Γιατρών εμφανίζονται δύσπιστοι και εκφράζουν ανησυχία ως προς το οικονομικό σκέλος και με δεδομένο ότι ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου φέτος είναι μειωμένος κατά 230.782 ευρώ.

"Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι κάτω απ΄ αυτές τις προϋποθέσεις, η λειτουργία μας και το 2017 είναι καταδικασμένη στην υπολειτουργούσα κατάσταση, στα ίδια δηλ. και χειρότερα επίπεδα-προβλήματα του 2016 και γι αυτό πιθανά και η πλήρης επαναλειτουργία του 7ορόφου να περπατάει με βήματα χελώνας" έχει αναφέρει το Σωματείο σε ανακοίνωσή του.

Ο Πρόεδρος των Γιατρών του Νοσοκομείου Γιώργος Κακούρης δηλώνει στο thebest.gr ότι "δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου και θα προτιμούσαμε το σχετικό κονδύλι για τη μετεγκατάσταση να ήταν εγγεγραμμένο στον προϋπολογισμό. Πολάκης και Ξανθός έχουν κατεδαφίσει το ΕΣΥ κι ακόμα τάζουν".

 

Το 409

Το 409

Το 409

Το πολυώροφο

Το πολυώροφο

Το πολυώροφο

Σε κάθε περίπτωση ο κατακερματισμός του ΓΚΝΠ Άγιος Ανδρέας σε διάφορα κτίρια σε συνδυασμό με την έλλειψη ιατρικού , νοσηλευτικού και άλλου προσωπικού δυσχεραίνει την κατάσταση για ασθενείς κι εργαζομένους.

Νοσοκομείο Αγίου Ανδρέα Πάτρας: "Έγκλημα η καθυστέρηση παραλαβής του επταώροφου κτιρίου"- Με... το πάσο τους οι Κτιριακές Υποδομές

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being