Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Τον Μάρτιο η μετεγκατάσταση κλινικών στο πολυώροφο του Αγίου Ανδρέα-Ανησυχία για τον μειωμένο προϋπολογισμό

Τον Μάρτιο η μετεγκατάσταση κλινικών στο...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Ολοκληρώνεται η παράδοση την επόμενη εβδομάδα σύμφωνα με την Διοίκηση

Μειωμένος κατά 230.782 ευρώ είναι ο προϋπολογισμός του 2017 για το ΓΚΝΠ Άγιος Ανδρέας, σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων "Ο Ιπποκράτης",  γεγονός που αναγνωρίζει και ο Διοικητής Θεόδωρος Σερεμέτης. Όπως είπε στο thebest.gr o κ. Σερεμέτης, έχει λάβει διαβεβαιώσεις από τους αρμόδιους υπουργούς, ότι στη διάρκεια της χρονιάς, μήνα με τον μήνα το νοσοκομείο θα έχει χρηματοδοτική ροή, ενώ να σημειωθεί ότι φέτος οι χρηματοδοτικές ανάγκες του νοσοκομείου αυξάνονται λόγω της επικείμενης επαναλειτουργίας του επταώροφου κτιρίου και της μετεγκατάστασης κλινικών.

Σύμφωνα με τον Διοικητή του νοσοκομείου η δαπάνη για τη μετεγκατάσταση δεν είναι πολύ μεγάλη, σε πρώτη φάση, οπότε και θα μεταφερθούν στο νέο κτίριο η Παθολογική και η Καρδιολογική Κλινική, αλλά στη συνέχεια με την μεταφορά όλων των κλινικών από  409 και Νοσημάτων Θώρακος και θα χρειαστούν χρήματα για διαμορφώσεις κλπ.

Ο Θ. Σερεμέτης τονίζει ότι η διαδικασία της παράδοσης παραλαβής του κτιρίου θα ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο η διαδικασία της μεταφοράς κλινικών θα ξεκινήσει τον Μάρτιο, μετά το Καρναβάλι, καθώς λόγω των επισκεπτών, το νοσοκομείο θα εφημερεύει κατά τις ημέρες της κορύφωσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Δύσπιστοι και ανήσυχοι εμφανίζονται οι Πρόεδροι των Γιατρών και των Εργαζομένων του Νοσοκομείου για τον μειωμένο προϋπολογισμό και την επαναλειτουργία του πολυώροφου.

Ο Πρόεδρος των Γιατρών του Νοσοκομείου Γιώργος Κακούρης δηλώνει στο thebest.gr ότι "δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου και θα προτιμούσαμε το σχετικό κονδύλι για τη μετεγκατάσταση να ήταν εγγεγραμμένο στον προϋπολογισμό. Πολάκης και Ξανθός έχουν κατεδαφίσει το ΕΣΥ κι ακόμα τάζουν".

Το Σωματείο Εργαζομένων "Ο Ιπποκράτης" επισημαίνει ότι “ο προϋπολογισμός του 2017 δεν καλύπτει με τίποτε τις ανάγκες του νοσοκομείου, δεδομένου ότι, αντί να είναι αυξημένος τουλάχιστον κατά 40 %, όπως διεκδικούσαμε και όπως επιβαλλόταν:

Τόσο λόγω της  εκ των ενόντων, όπως μας επιβάλλει η πολιτική ηγεσία  του Υπουργείου Υγείας, κάλυψης των αναγκών μεταστέγασης μας.

Όσο και λόγω της αυξημένης δουλειάς που αυτή η μεταστέγαση και πλήρη επαναλειτουργία του 7ορόφου θα φέρει στο Νοσοκομείο.

Αλλά και λόγω των δυσχερειών, των μεγάλων ελλείψεων που είχαμε την χρονιά που πέρασε, όπου σημειωτέον υπολειτουργούσαμε λόγω της συνεχιζόμενης σεισμόπληκτης κατάστασής μας, που δεν θα υφίσταται το 2017.

Δυστυχώς αυτός υπολείπεται ακόμη και έναντι του περυσινού κατά 230.782 ευρώ. Συγκεκριμένα ο προϋπολογισμός του 2017 είναι στο ύψος των 16.186.994,00 ευρώ έναντι 16.417.776,00 του 2016, την στιγμή που πριν από τον σεισμό ξεπερνούσε τα 50 εκ ευρώ.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι κάτω απ΄ αυτές τις προϋποθέσεις, η λειτουργία μας και το 2017 είναι καταδικασμένη στην υπολειτουργούσα κατάσταση, στα ίδια δηλ. και χειρότερα επίπεδα-προβλήματα του 2016 και γι΄ αυτό πιθανά και η πλήρης επαναλειτουργία του 7ορόφου να περπατάει με βήματα χελώνας".

 

Πάτρα:Ξεπαγιάζουν στο ταχύρυθμο του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας ...

Πάτρα: Στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα απόψε η ... - The Best News

Πάτρα: Έτοιμο το πολυώροφο κτίριο του νοσοκομείου "Άγιος Ανδρέας ...

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being