Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ρούχα από την Πολιτεία Ήλιδας Ολυμπίας στη Μητρόπολη Ηλείας

Ρούχα από την Πολιτεία Ήλιδας Ολυμπίας σ...

Συνεχίζει να συγκεντρώνει παιχνίδια για τη δημιουργία παιχνιδοθηκών

Ο Όμιλος Ηλείων για τον Πολιτισμό και την Ανάπτυξη «Πολιτεία Ήλιδας Ολυμπίας» συνεχίζοντας τη δράση του για τη δημιουργία ιματιοθηκών, την περασμένη εβδομάδα παρέδωσε στο Άσυλο Ανιάτων η Βασιλειάδα της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας ρούχα για παιδιά και ενήλικες, τα οποία θα μοιραστούν ανάλογα προς τις εκκλησίες και τα ιδρύματα.

Στη δράση αυτή παρευρέθηκαν από την «Πολιτεία Ήλιδας Ολυμπίας» τα μέλη: Γιάννα Λουρίδα και Κωνσταντίνος Κοντογιάννης και εκ μέρους της Μητρόπολης ο διευθυντής της Βασιλειάδας πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου, ο οποίος και τους ευχαρίστησε για την προσφορά τους.

Ο Όμιλος μέχρι τώρα έχει δημιουργήσει άλλες 3 ιματιοθήκες για παιδιά (στις εκκλησίες των χωριών Χειμαδιό, Μουζάκι και στην Παναγία Καθολική της Γαστούνης), πιστεύοντας ότι είναι ευκολότερο οι χρήζοντες βοηθείας να απευθυνθούν στις ενορίες τους.

Τέλος η «Πολιτεία Ήλιδας Ολυμπίας» συνεχίζει να συγκεντρώνει παιχνίδια για τη δημιουργία παιχνιδοθηκών.  Ξεκινώντας από τον Σεπτέμβριο του 2010 μέχρι τώρα έχουν δημιουργηθεί 20 παιχνιδοθήκες (στα χωριά Πέρσαινα, Πρόδρομο, Διάσελλα, Πλατιάνα, Αγία Άννα, Βάλμη, Περιστέρι, Ξηρόκαμπο, Νεμούτα, Ανδρίτσαινα, Αμυγδαλιές, Αρτέμιδα, Μάκιστο, Σιμόπουλο, Χειμαδιό, Μουζάκι, Οινόη, Ώλενα, Καράτουλα και η 20η μαζί με τη «Συμπολιτεία Ολυμπίας» στο hot spot της Μυρσίνης).

Πιστεύουμε ότι κάθε χωριό (με έμφαση στα δυσπρόσιτα)  πρέπει να έχει τη δική του ΠΑΙΧΝΙΔΟΘΗΚΗ. Με αυτόν τον τρόπο να δίνεται η δυνατότητα σε όλα τα παιδιά να απολαύσουν τη χαρά του παιχνιδιού! Πηγαίνοντας  τα παιχνίδια κάνουμε εμείς την αρχή, και στη συνέχεια  αυτά μπορούν να συμπληρωθούν από τους κατοίκους ή τους ετεροδημότες. Πιστεύουμε ότι η παιχνιδοθήκη  μπορεί να λειτουργεί και ως τόπο αναφοράς όπου θα συγκεντρώνονται τα παιδιά και θα παίζουν  κουκλοθέατρο ή ομαδικά επιτραπέζια παιχνίδια, μπάλα, να βλέπουν παιδικά dvd αλλά και να δανείζονται τα παιχνίδια, να παίζουν στο σπίτι τους, και όταν τα βαρεθούν  να τα επιστρέφουν  στην παιχνιδοθήκη.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις