Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φωτιά στην Ιερά Μονή Βαρνάκοβας στη Ναυπακτία-Κάηκαν κελιά μοναχών και το αρχείο -BINTEO & ΦΩΤΟ

Φωτιά στην Ιερά Μονή Βαρνάκοβας στη Ναυπ...

Σώθηκε ο παλιός και νέος Ναός

Η φωτιά είναι σε ύφεση όμως οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι σε ετοιμότητα για να μην έχουμε αναζωπύρωση λόγω των εύφλεκτων υλικών.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που μεταδίδει το nafpaktianews.gr έχει καταστραφεί το αρχείο της Ιεράς Μονής.  Συντονιστής στην πυρόσβεση είναι ο περιφερειάρχης κ. Κυριακόπουλος , παρόν και διοικητής της Π.Υ. Ναυπάκτου κ. Μπόκας. Επίσης αυτή την ώρα φτάνει και υδροφόρα για να βοηθήσει στην  πυρόσβεση.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 12:30. Έχουν καεί τα κελιά που φιλοξενούσαν τις μοναχές της Μονής ενώ  σώθηκαν τα λείψανα και η εικόνα της Παναγίας.Επίσης όπως αναφέρουν πληροφορίες σώθηκε ο παλιός και ο νέος ναός.

 

*πρώτη ενημέρωση 15.38μμ

Φωτιά ξέσπασε στο μοναστήρι της Ιεράς Μονής Βαρνάκοβας. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του nafpaktianews.gr καίγεται το μισό μοναστήρι μάχη δίνει η πυροσβεστική υπηρεσία Ναυπάκτου για  να μην επεκταθεί η πυρκαγιά.

Ωστόσο δυνατοί άνεμοι και τα εύφλεκτα υλικά δυσκολεύουν την ισχυρή πυροσβεστική δύναμη που βρίσκεται αυτή την ώρα στην Ιερά Μονή Βαρνάκοβας.

Η φωτιά έχει προσλάβει μεγάλες διαστάσεις, με αποτέλεσμα να καίγονται οι κοιτώνες του μοναστηριού, ενώ εκτός κινδύνου βρίσκονται οι μοναχές, οι οποίες έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο.


Παράλληλα, μάχη με τις φλόγες δίνουν 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα, που προσπαθούν να περιορίσουν την φωτιά.



Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις