Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΕΙΔΑΜΕ ΤΟ "ΕΤΕΡΟΣ ΕΓΩ" ΣΤΗ VESO MARE - ΕΝΑ ΘΡΙΛΕΡ ΓΙΑ "ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΛΥΤΕΣ"

ΕΙΔΑΜΕ ΤΟ "ΕΤΕΡΟΣ ΕΓΩ" ΣΤΗ VES...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Μια ταινία που κρατά "κομμένη την ανάσα"

Κάποια καλά σχόλια που διαβάσαμε και ακούσμε για την ταινία, το ότι μας αρέσει να στηρίζουμε ελληνικές κινηματογραφικές παραγωγές και το ότι ένα θρίλερ πάντα «τραβάει», μας οδήγησε το βράδυ της Τετάρτης στη Veso Mare και στα Ster cinemas για να δούμε το «Έτερος εγώ» που έκανε πρεμιέρα στις 19 Ιανουαρίου.

Φυσικά τα εισιτήρια μας τα είχαμε προμηθευτεί αρκετές ώρες νωρίτερα καθώς πλέον δεν γίνονται τηλεφωνικές κρατήσεις κι έτσι πολύ εύκολα μπορεί να βρεθείς εκτός κινηματογραφικής αίθουσας.

Αφού λοιπόν φανήκαμε προνοητικοί, είδαμε την προβολή των 21:00 και πραγματικά δεν υπήρχε ούτε μια κενή θέση (να σημειώσουμε ότι η προβολή ήταν στη μικρή αίθουσα 1).

Τέλος η κράτηση εισιτηρίων στα Ster Cinemas της Veso Mare - Έγιναν Odeon και πλέον οι σινεφίλ μπορούν μόνο να αγοράζουν εισιτήρια με κάρτα

Όσο στο πανί έπαιζαν διαφημίσεις ταινιών που έρχονται σε "πηγαδάκια" μονοπωλούσαν τα σχόλια που είχαν ακουστεί για την ταινία αλλά και υποθέσεις σχετικά με το τι θα βλέπαμε στη συνέχεια. Κάτι που έδειχνε ότι οι σινεφίλ που είχαν κατακλύσει την αίθουσα, είχαν πραγματική αγωνία για το τι θα έβλεπαν.

ΕΤΕΡΟΣ ΕΓΩ-ΥΠΟΘΕΣΗ

Αθήνα 2015. Πέντε δολοφονίες. Κοινό χαρακτηριστικό, αρχαία ρητά του Πυθαγόρα στους τόπους των εγκλημάτων. Ο Δημήτρης Λαΐνης (Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης), καθηγητής εγκληματολογίας, αναλαμβάνει να λύσει το μυστήριο που κρύβεται πίσω από τους πέντε φόνους, οι οποίοι συνδέονται μεταξύ τους. Αναπάντεχοι σύμμαχοι του Λαΐνη στο να ξεμπλέξει το πολύπλοκο και επικίνδυνο αυτό κουβάρι, οι φίλιοι αριθμοί του Πυθαγόρα, κι ένας καθηγητής μαθηματικών). Θα καταφέρει να λύσει το μυστήριο και να αποκαλύψει την αλήθεια;

«Ο άλλος μου εαυτός» σκέφτηκα… Λες αυτός που ψάχνει τον δολοφόνο, να είναι ο ίδιος ο δολοφόνος; "Αποκλείεται" είπα…. Και ξεκίνησε η προβολή της ταινίας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της προβολής (101 λεπτά) επικρατούσε σιωπή από όλους. Λογικό. Μπροστά μας έπαιρνε "σάρκα και οστά" ένα έξυπνο σενάριο που συναντήθηκε και με την ευρηματική σκηνοθεσία από τον Σωτήρη Τσαφούλιας και κυρίως με ενδιαφέρουσες ερμηνείες.

Ένα τροχαίο δυστύχημα, ένα μπαράζ δολοφονιών, ανατροπές και εναλλαγές κρατούν το ενδιαφέρον αμείωτο μέχρι το τέλος της ταινίας. Ο επαναλαμβανόμενος αιφνιδιασμός, τα πειστικά εφέ… δεν σε αφήνουν να πάρουν ανάσα.

Ίσως γι΄αυτό δεν ακούσαμε έντονα κάποια «θριλερική» μελωδία, καθώς δεν ήταν απαραίτητη, μιας και ο καταιγιστικός ρυθμός της ταινίας με το εντυπωσιακά "δεμένο" μοντάζ αρκούσαν για να μην ξεφύγεις από την ταινία.

Ο θεατής προσπαθεί βήμα-βήμα, με αλυσιδωτές σκέψεις να φτάσει παρέα με τον πρωταγωνιστή στη λύση του μυστηρίου.

Φυσικά ότι νομίζουμε κατά τη διάρκεια της ταινίας για το ποιος είναι ο δράστης, δεν ισχύει. Ο δολοφόνος είναι κάποιος που δεν φανταζόμαστε. Τουλάχιστον όχι εύκολα.

Ένα αστυνομικό θρίλερ για "δυνατούς" λύτες, απόλυτα ισορροπημένο καθώς απουσιάζει το στοιχείο της υπερβολής.

Ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης ενσαρκώνει άψογα τον κλειστό και ευαίσθητο εγκληματολόγο που καλείται  να συμβάλει στον εντοπισμό ενός serial killer. Άλλωστε ειδικά αυτή η υπόθεση του θυμίζει κάτι από την δική του ζωή.

Συγκινείται, φοβάται, βρίσκεται μπροστά σε ένα δίλλημα. Ξέρει ποια είναι η δουλειά του. Αλλά αναρωτιέται... ποιο είναι το χρέος του;

Από την ταινία περνά μια πλειάδα γνωστών ηθοποιών. Δημήτρης Καταλειφός, Μάνος Βακούσης, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Γιώργος Χρυσοστόμου, Αννα Καλαϊτζίδου, Kόρα Καρβούνη, Αντώνης Αντωνίου. Σίγουρα χάρισαν ταινία το «κάτι παραπάνω».

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα στιγμή ήταν η παρουσία του Φρανσουά Κλιζέ. Είναι ο καθηγητής μαθηματικών που οδηγεί τον εγκληματολόγο στην αρχή της λύσης του μυστηρίου.

Οι δυο τους συνομιλούν στα Γαλλικά και πραγματικά ο θεατής ξεχνά ότι βλέπει ελληνική ταινία.

Τέλος, η σκέψη με την οποία αποχωρήσαμε από την αίθουσα είναι ότι για όλους θα υπάρξει ένα «έτερο εγώ». Όποια και αν είναι η κατάληξη. Κι αυτό μετράει.

Στα ηχεία της Veso Mare…έπαιζε το soundtrack του «Τιτανικού».

Σενάριο/Σκηνοθεσία: Σωτήρης Τσαφούλιας

Παίζουν: Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Δημήτρης Καταλειφός, Μάνος Βακούσης, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Γιώργος Χρυσοστόμου, Αννα Καλαϊτζίδου, Kόρα Καρβούνη, Βασίλης Ρίσβας, Αντώνης Αντωνίου, Νατάσα Ασίκη, Μπάμπης Γιωτόπουλος, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Δημήτρης Μαύρος, Μαίρη Νέγρη, Ιάσωνας Παπαματθαίου, Ηλίας Πετροπουλέας, Έλενα Τυρέα, Βασίλης Τσιγκριστάρης και Σωκράτης Αλαφούζος
Guest star: Francois Cluzet
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Μιχελής
Μουσική: Κώστας Μαραγκός
Μοντάζ: Γιώργος Μαυροψαρίδης, Γιώργος Γεωργόπουλος
Ήχος: Γιάννης Αντύπας
Production Designer: Ηλίας Λεδάκης
Κοστούμια: Άγις Παναγιώτου
Μακιγιάζ: Γιάννης Παμούκης
Executive producer: Φένια Κοσοβίτσα
Παραγωγή: Green Dragon & Blonde

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture