Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τριγμοί και παραιτήσεις στη ΝΔ από την προσχώρηση της «Δράσης»

Τριγμοί και παραιτήσεις στη ΝΔ από την π...

Η ΔΑΚΜΜΕ ΤΑΞΙ δεν ανεβαίνει στο "τρένο του νεοφιλελευθερισμού"

Έντονους κραδασμούς και απώλειες στη ΝΔ προκαλεί η προσχώρηση της Δράσης. Η πρώην βουλευτής Χίου, Μαρία Σταυρινούδη, με επιστολή της στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το κόμμα.

Σκληρή κριτική άσκησε και ο πρόεδρος της ΔΑΚΜΜΕ ταξί, Θύμιος Λυμπερόπουλος, σε ανοικτή επιστολή προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τίτλο "Η ΔΑΚΜΜΕ ταξί δεν ανεβαίνει στο τραίνο του νεοφιλελευθερισμού".

Στην επιστολή, που όπως διευκρινίζεται συντάχθηκε με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ της ΔΑΚΜΜΕ ΤΑΞΙ, και υπογράφει ο πρόεδρός της, ασκείται συνολικότερη κριτική στις «νεοφιλελεύθερες επιλογές» του Κυριάκου Μητσοτάκη. Χαρακτηριστικά η αναφέρεται ότι: «Τα πρόσωπα με τα οποία στελεχώνει την παράταξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν ήδη απορριφθεί από το σύνολο του ελληνικού λαού.

Λάτρεις του άκρατου νεοφιλελευθερισμού και των ιδιωτικών μονοπωλίων έβαλαν τις μάσκες και μας συστήνονται ως μεταρρυθμιστές και εγγυητές ανάκαμψης της οικονομίας. Μάλλον ήρθαν λίγο νωρίτερα οι απόκριες...

Εμείς, ως ΔΑΚΜΜΕ ΤΑΞΙ δεν χωράμε και δεν θέλουμε να χωράμε σε αυτό το νεοφιλελεύθερο παραμύθι. Χαρούμενα όνειρα ,με εφιαλτικά πρόσωπα δεν υπάρχουν. Κατεβαίνουμε από το "τρένο της Χαλιμάς", που τρέχει στις ίδιες ράγες που έτρεξε και το ΠΑΣΟΚ ( σμίκρυνση και μονοψήφιο νούμερο στις εκλογές). Συνένοχοι σε αυτό το ιδεολογικό έγκλημα δεν θα γίνουμε».

Την αποχώρησή της όμως, από τη ΝΔ ανακοίνωσε με επιστολή της στον Κυριάκο Μητσοτάκη και η πρώην βουλευτίς Χίου, Μαρία Σταυρινούδη «μετά από 35 χρόνια όπως χαρακτηριστικά αναφέρει». Στην επιστολή της εκφράζει την διαμαρτυρίας της γιατί η ΝΔ «χάνει τον ιδεολογικό προσανατολισμό της και απομακρύνεται από τις ιδρυτικές αξίες και θέσεις της», ενώ αφήνει αιχμές για παλαιοκομματικές τακτικές λέγοντας ότι «θα ήθελα τη ΝΔ πραγματικά ανανεωμένη, απαλλαγμένη από παραμάγαζα και "Γκρούεζες" παλαιοκομματικού τύπου».

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις