Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΦΙΛΜ ΤΡΟΜΟΥ THE "BYE BYE MAN" -EXEI ΣΥΜΠΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΦΙΛ...

Τρομοκρατημένοι συμφοιτητές στα Ster/Odeon

H πρωτότυπη ταινία τρόμου Αμερικανικής παραγωγής «The Bye Bye Man» ξεκίνησε να προβάλλεται στην Ελλάδα και στις Πατρινές αίθουσες, στα Στερ/Odeon στη Βέσο Μάρε από τις 12 Ιανουαρίου 2017, σε διανομή της εταιρείας Odeon.

To ενδιαφέρον στοιχείο με το φιλμ είναι ότι βασίζεται σε αληθινή ιστορία. H σκηνοθεσία είναι της Στέσι Τάιτλ και παίζουν οι: Douglas Smith, Lucien Laviscount, Cressida Bonas, Doug Jones, Carrie-Anne Moss, Jenna Kanell και η παλιά σταρ Faye Dunaway.

Το διάρκειας 96 λεπτών θρίλερ και κόστους περίπου 7,5 εκατομμυρίων δολαρίων, έχει βασιστεί στο βιβλίο «The Bridge to Body Island» του ειδικού σε μεταφυσικά φαινόμενα και καταστάσεις, Robert Damon Schneck.

Το περιοδικό Αθηνόραμα, στην κριτική του κάνει λόγο για μία ιδέα που θυμίζει «Candyman» κι ένα θρίλερ τρόμου που φέρνει στο νου πολλά άλλα, καταφέρνοντας όμως να περιορίσει τις έτοιμες λύσεις και να ξεχωρίσει από τις αμέτρητες κλισεδιάρικες παραγωγές του είδους.

Νοικιάζοντας μια απομονωμένη έπαυλη, τρεις συμφοιτητές ανακαλύπτουν την ιστορία του Bye Bye Man, μιας υπερφυσικής οντότητας της οποίας το όνομα δεν πρέπει να αναφέρουν με κανέναν τρόπο. Είναι­ όμως πια αργά, κι ενώ αρχίζουν να έχουν παραισθήσεις που φέρνουν στην επιφάνεια τις ανασφάλειές τους, διαπιστώνουν πως η κατάρα του Bye Bye Man είναι υπεύθυνη για πολλά περιστατικά άγριων δολοφονιών.

Η ιδέα όπως γράφει το περιοδικό Αθηνόραμα, θυμίζει το cult hit «Candy­man», η εξέλιξη περνάει από άλλα­ χίλια δυο γνωστά τρομο-μονοπάτια, όμως η ταλαντούχα Στέισι Τάιτλ («Καλή Όρεξη και… Αντίο») παραμένει συγκρατημένη, διατηρώντας έτσι μια στρωτή αφήγηση, που περισσότερο υποβάλλει την απειλή και λιγότερο μας τρομάζει με εύκολα «μπου!» Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο της ταινίας πάντως, η οποία καταφέρνει να μείνει μέχρι τέλους ένα βήμα μπροστά από όλα τα κλισε­διάρικα «ξαδερφάκια» της, βρίσκεται στην αξιοποίηση της ιδέας του απωθημένου.

Ο Bye Bye Man τρομοκρατεί τα θύματά του μέσω των καταπιεσμένων ενστίκτων τους (ο ερωτισμός των νεαρών πρωταγωνιστών) ενώ η κουβέντα της αστυνομικού και του Έλιοτ για το τι πρέπει να αποκαλύπτουμε δημόσια και τι όχι, ποια είναι τα κοινωνικά όρια της αλήθειας δηλαδή, είναι έξυπνη και ιδιαίτερα αποκαλυπτική.

*Στο μεταξύ η εταιρεία διανομής Odeon επέλεξε στο πλαίσιο της προώθησης της ταινίας ν’ αποστείλει ένα «έξυπνο» όσο και παράξενο email που αναφέρει τα εξής: Ονομάζομαι Ελιοτ και κατάγομαι από το Ουισκόνσιν των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Πριν μερικούς μήνες ανακάλυψα τυχαία το όνομα ενός φρικιαστικού δολοφόνου που κατέστρεψε τη δική μου ζωή, της κοπέλας μου και του κολλητού μου: THE ΒΥΕ ΒΥΕ ΜΑΝ. Τώρα το ξέρεις κι εσύ αλλά υπάρχει τρόπος να ξεφύγεις από την κατάρα...

Διαβάστε επίσης:

Από την Πέμπτη και στην Πάτρα το φιλμ τρόμου “The Bye Bye Man” - Βασίζεται, όπως λέγεται, σε αληθινή ιστορία

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture