Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ημερίδα για την "Μιντιακή παιδεία & το Προσφυγικό Ζήτημα"

Πάτρα: Ημερίδα για την "Μιντιακή πα...

Στις 14 Δεκεμβρίου 2016 στο ξενοδοχείο Αστήρ

Μία ανοιχτή εκδήλωση με θέμα "Μιντιακή παιδεία & το Προσφυγικό Ζήτημα" διοργανώνεται από την InterMediaKT και θα λάβει χώρα στις 14 Δεκεμβρίου 2016 στην Πάτρα, στο ξενοδοχείο Αστήρ.

Η ημερίδα πραγματεύεται την συμβολή της δημοσιογραφίας στο προσφυγικό ζήτημα, στο πλαίσιο του διακρατικού έργου με την ονομασία "My story, Migrants and Media" (http://www.mystoryproject.eu/).

Το έργο έχει ως στόχο να εφαρμόσει την παροχή μιντιακής παιδείας σχετικά με τους τρόπους που παρουσιάζεται η μεταναστευτική κρίση στα μέσα ενημέρωσης και πως αυτή γίνεται αντιληπτή από τους πολίτες της ΕΕ.

Η Ημερίδα περιλαμβάνει στρογγυλή τράπεζα που θα απαρτίζεται από εκπροσώπους της  διαδικτυακής, έντυπης και τηλεοπτικής δημοσιογραφίας, οργανισμούς-αρωγούς των προσφύγων και μεταναστών και τοπικούς κι διεθνείς φορείς που ασχολούνται με το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1810875189190865/

Το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα έχει εκτοξευτεί στην κορυφή της ειδησεογραφικής ατζέντας. Το Διαδίκτυο θεωρείται παμψηφεί ένα ισχυρό εργαλείο όπως κι ο ρόλος του στην ενημέρωση και την διαμόρφωση της κοινής γνώμης, καθώς έχει την δυνατότητα να δώσει φωνή στους μετανάστες και τους πρόσφυγες αλλά από την άλλη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προώθηση προπαγανδιστικών στερεοτύπων και ρητορικής μίσους.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να φέρει σε επαφή τους ειδήμονες με το κοινό ώστε να εξερευνήσουμε πως η διαδικτυακή δημοσιογραφία μπορεί να διαμορφώσει τον κοινωνικό λόγο σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα και κατ' επέκταση πως μπορούν οι διάφοροι φορείς να συνεργαστούν ώστε να τον αποδομήσουν τα αρνητικά στοιχεία από αυτόν.

Πρόγραμμα εκδήλωσης:

Μέρος πρώτο: 16.30-17.00

Καλωσόρισμα και εισαγωγικές ομιλίες

Μέρος δεύτερο: 17.00-18.00

Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα “Η τρέχουσα κατάσταση. Η παρουσίαση των προσφύγων και των μεταναστών κι η Ρητορική Μίσους (Hate Speech) στα Διαδικτυακά Μέσα Ενημέρωσης και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.”

Coffee Break: 18.00-18.15

Μέρος τρίτο: 18.15-19.15

Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα “Καλές Πρακτικές και Προτάσεις Εφαρμογής Μιντιακής Παιδείας. Η άποψη των ειδικών.”

Μέρος τέταρτο: 19.15-19.30

Σύνοψη- Συμπεράσματα

Συμμετέχουν οι οργανισμοί

Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε για τους Πρόσφυγες, Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, STEGI PLUS (+), Praksis, Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, IONIAN Channel, Solomon, JAJ: Journalists About Journalism, OneEurope, OneEurope Greece & Cyprus, UPFM Πανεπιστημιακός Ραδιοφωνικός Σταθμός.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις