Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πέδρο Αλμοδόβαρ: Ο Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσε να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για μια ταινία καταστροφής

Πέδρο Αλμοδόβαρ: Ο Ντόναλντ Τραμπ θα μπο...

Τι είπε ο Ισπανός σκηνοθέτης για τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα ήταν ένας καλός φανταστικός χαρακτήρας για μια «ταινία καταστροφής», δήλωσε ο Ισπανός σκηνοθέτης Πέδρο Αλμοδόβαρ στο περιθώριο των εγκαινίων μιας αναδρομικής έκθεσης του έργου του στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης (MoMA).

«Πιστεύω ότι ο Τραμπ θα εμπνεύσει πολύ κόσμο, ιδίως τους κωμικούς. (…) Σοβαρά, θα μπορούσε να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για μια ταινία καταστροφής» είπε ο δημιουργός σε δημοσιογράφους μόλις έφθασε στο μουσείο χθες το βράδυ για να παραστεί στην προβολή της τελευταίας του ταινίας Χουλιέτα.

«Αυτού του είδους ο χαρακτήρας δεν μοιάζει πιστευτός στην πραγματική ζωή, πρόκειται για έναν μεγάλο φανταστικό χαρακτήρα. Το να τον υποστηρίζει κανείς στην πραγματικότητα θα ήταν ντροπή. Ας ελπίσουμε ότι θα φύγει σύντομα» επισήμανε ο σκηνοθέτης ηλικίας 67 ετών.

Πριν από τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, ο Πέδρο Αλμοδόβαρ είχε δηλώσει ότι η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος Χίλαρι Κλίντον θα ταίριαζε απόλυτα με ένα «κορίτσι του Αλμοδόβαρ» δεδομένης της δύναμης του χαρακτήρα της.

Οι 20 ταινίες του Ισπανού σκηνοθέτη θα προβληθούν με χρονολογική σειρά στο MoMA έως την 17η Δεκεμβρίου.

Με αφορμή την προβολή της ταινίας Χουλιέτα ο Πέδρο Αλμοδόβαρ θυμήθηκε ότι το 1984, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Νέας Υόρκης είχε παρουσιάσει την ταινία του «Μια ζωή ταλαιπωρία» στο πλαίσιο του φεστιβάλ του "New Directors/New Films".

«Δεν αποτελεί μονάχα προνόμιο αλλά επίσης νιώθω μεγάλη συγκίνηση που ξαναβρίσκομαι ίδιο χώρο τριάντα χρόνια μετά, με μια νέα ταινία» υπογράμμισε ο δημιουργός.

Πηγή: ΑΠΕ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις