Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Νίκος Ζήγρας: "Ο Τσοχατζόπουλος με παραπλάνησε για τα μαύρα λεφτά από τα εξοπλιστικά"

Νίκος Ζήγρας: "Ο Τσοχατζόπουλος με ...

Τι είπε στο Δικαστήριο για τις μίζες

"Δείχνοντας" ως απόλυτα ένοχο τον εξάδελφο του 'Ακη Τσοχατζόπουλο και δηλώνοντας μετανιωμένος αλλά και εξαπατημένος από τον πρώην υπουργό ξεκίνησε να απολογείται για τα "μαύρα ποσά" από εξοπλιστικά προγράμματα ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο Νίκος Ζήγρας.

Ο άλλοτε πιο κοντινός άνθρωπος του πρώην υπουργού 'Αμυνας είπε απολογούμενος πως όλα τα παράνομα χρήματα που διακινήθηκαν για τις προμήθειες των υποβρυχίων και των TOR-M1 είχαν τελικό αποδέκτη τον 'Ακη Τσοχατζόπουλο.

Ο Νίκος Ζήγρας, καταδικασμένος σε πρώτο βαθμό σε κάθειρξη 6 ετών, δήλωσε ακόμη μία φορά μετανιωμένος για την εμπλοκή του στην υπόθεση και ζήτησε την επιείκεια των δικαστών. "Είμαι ο μόνος που δηλώνει ένοχος ανάμεσα σε 18 κατηγορούμενους. Ανέλαβα την ευθύνη για τις πράξεις μου. Απολογήθηκα πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2012, διότι ο πρώην συνήγορος μου και νυν πρόεδρος του ΔΣΑ μου είχε επιβάλει τη σιωπή όταν με συνέλαβαν (σσ τον Απρίλιο του 2012). Δέχθηκα απειλές για τη ζωή μου. Ο τωρινός συνήγορος μου ξυλοκοπήθηκε έξω από το σπίτι του την ημέρα της απολογίας μου. Τα παιδιά μου στη Θεσσαλονίκη δέχθηκαν απειλές για τη ζωή τους. Οι απειλές συνεχίζονται και σήμερα μέσα στο δικαστήριο".

Απολογούμενος ο Ζήγρας, που επί σειρά ετών ήταν το δεξί χέρι του πρώην υπουργού, υποστήριξε πως ο εξάδελφος του τον παραπλάνησε. "Δεν μου είπε από που ήταν τα χρήματα. Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου, Ντίνος Μιχαηλίδης, μου είπε ξεκάθαρα τα πράγματα. Η αλήθεια είναι μία και αποκαλύπτεται από τα έγγραφα που έρχονται από την Ελβετία.

Ο ίδιος ο 'Ακης Τσοχατζόπουλος το γνωρίζει. Βρέθηκα ξαφνικά από το πουθενά να έχω επαφές με πολιτικούς, εργοστάσια, πολλά χρήματα. Μου γνώρισε ο 'Ακης Τσοχατζόπουλος τον Ντίνο Μιχαηλίδη ως φίλο του, που εκπροσωπεί αραβικά fund και θα έκαναν επενδύσεις σε ακίνητα. Τελικά, όπως μου είπε ο Ντίνος Μιχαηλίδης, τα χρήματα προέρχονταν από εξοπλιστικά προγράμματα, μίζες από ρωσικούς πυραύλους και αντισταθμιστικά".

Για άλλη μία φορά ο Ζήγρας περιέγραψε σειρά τεράστιων εξόδων του εξαδέλφου του, είτε για προεκλογικούς είτε για κοινωνικούς λόγους, όπως ο γάμος του με την Βίκυ Σταμάτη, και αγορές ακινήτων διερωτώμενος "πως τα πλήρωνε όλα αυτά". Όπως είπε ο Νίκος Ζήγρας για όλες τις "δουλειές" που έκανε κατ' εντολήν του εξαδέλφου του προκειμένου να διακινείται και να αποκρύβεται το παράνομο χρήμα, το μόνο όφελος για τον ίδιο ήταν η στήριξη του στην αρρώστια του. "Με έσωσε από το θάνατο και αυτό με έκανε να νιώθω μια τεράστια ευγνωμοσύνη" είπε, προσθέτοντας ωστόσο ότι πολύ αργότερα κατάλαβε "πως όλα έγιναν με υστεροβουλία, διότι ο πρώην υπουργός φοβόταν ότι θα πεθάνω".

Κατά τον κατηγορούμενο, ο 'Ακης Τσοχατζόπουλος χρησιμοποιούσε το διαβατήριο του και ταξίδευε στο εξωτερικό ακόμα και όταν ήταν υπουργός, εν αγνοία του είχε κάνει ασφαλιστήριο συμβόλαιο στο όνομα του και είχε ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό, ενώ η Βίκυ Σταμάτη εμφανιζόταν ως σύζυγος του.

Συγκεκριμένα ο κατηγορούμενος είπε "έχει κάνει ασφαλιστήριο συμβόλαιο χρησιμοποιώντας το όνομα μου, χρησιμοποιούσε εν αγνοία μου το διαβατήριο μου και κυκλοφορούσε στο εξωτερικό ως Ζήγρας ενώ ήταν υπουργός. Όταν του ζήτησα το διαβατήριο, μου είπε ότι το έχει χάσει. 'Ανοιξε λογαριασμό στη UBS στην Ελβετία στο όνομα μου. Υπάρχουν έγγραφα που εμφανίζουν τη Βίκυ Σταμάτη ως σύζυγο μου και θα σας τα παραδώσω, διότι έχει μεγάλη σημασία για μένα. Αν είμαι σύζυγος της Βίκυ Σταμάτη πρέπει να μου δώσει διαζύγιο!"

Η απολογία του Νίκου Ζήγρα συνεχίζεται στις 21 Δεκεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις