Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πολιτιστικά σχήματα από την Ελλάδα καλεί η Κίνα για την Κινέζικη Πρωτοχρονιά

Πολιτιστικά σχήματα από την Ελλάδα καλεί...

Με πρωτοβουλία της Ελληνικής Πρεσβείας στο Πεκίνο

Η πιο σημαντική και δημοφιλής εορτή στην Κίνα, η Κινεζική Πρωτοχρονιά, ξεκινάει την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011, ανοίγοντας το ‘έτος του λαγού’. Τα τελευταία δέκα χρόνια, το μεγαλύτερο και κεντρικότερο αυτοδιοικητικό  διαμέρισμα του Πεκίνου, το Chaoyang, εκεί όπου έχει την έδρα της η Κεντρική Κυβέρνηση της Κίνας, τα μεγάλα οικονομικά και δημοσιογραφικά συγκροτήματα και οι διπλωματικές αποστολές, διοργανώνει κάθε χρόνο το Chaoyang International Spring Festival με μεγάλη απήχηση στο κινεζικό κοινό.

Τα πολιτιστικά δρώμενα του Διεθνούς Φεστιβάλ φιλοξενούνται στο πάρκο Chaoyang, το μεγαλύτερο δημόσιο πάρκο της Ασίας, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης του Πεκίνου. Έντονη είναι η συμμετοχή χωρών από όλη την Υφήλιο στο Chaoyang Spring Festival, όπου παρουσιάζουν τον πολιτισμό, τον τουρισμό, τα προϊόντα τους και τη γαστρονομία τους. Οι εορταστικές αυτές εκδηλώσεις αποτελούν μιά πολύ καλή ευκαιρία προβολής της τουριστικής, εμπορικής και πολιτιστικής παραγωγής των περιοχών τους, αποτελούν δε παρακαταθήκη για την προώθηση του ελληνικού τοπικού τουριστικού προϊόντος, καθ΄όσον οι Κινέζοι διαρκώς και περισσότερο ταξιδεύουν στο εξωτερικό, και η Ελλάδα κρατάει σημαντικό κομμάτι του ενδιαφέροντός τους.

Η Ελλάδα λαμβάνει κάθε χρόνο μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις - ήταν μάλιστα κατ΄επανάληψη τιμώμενη χώρα τα τελευταία χρόνια, με την κεντρική πλατεία του πάρκου “ντυμένη” στα εθνικά μας χρώματα - και ελληνικά χορευτικά συγκροτήματα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας προσέφεραν στο πολυπληθές κοινό της κινεζικής πρωτεύουσας των 18 εκατ. κατοίκων, εικόνες από τον πλούσιο πολιτιστικό κορβανά της χώρας μας.

Για το 2011, στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση του Δήμου Chaoyang του Πεκίνου, και που θα διαρκέσουν έξι ημέρες, από 3 έως 8 Φεβρουαρίου, καλούνται πολιτιστικοί σύλλογοι από την Ελλάδα να δηλώσουν συμμετοχή στις πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις της, καλύπτοντας τα έξοδα διαμονής και διατροφής τους. Τα στοιχεία επικοινωνίας του Δήμου Chaoyang, στα οποία οι ενδιαφερόμενοι φορείς μπορούν να αποστείλουν την αίτησή τους, είναι :  [email protected] , υπεύθυνος για περίπτερα εκθέσεως / προβολής : Μr Lee Youping, υπεύθυνη για θέματα πολιτιστικών παραστάσεων : Μs. Xu Ruize.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι για τη συμμετοχή πολιτιστικών συγκροτημάτων η 15η Δεκεμβρίου 2010, ενώ για τα περίπτερα- εκθετήρια η 5η Ιανουαρίου 2011.

Το Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας της Ελληνικής Πρεσβείας στο Πεκίνο στηρίζει  κάθε χρόνο επικοινωνιακά την ελληνική συμμετοχή στο Chaoyang International Spring Festival, με απτά αποτελέσματα για τις ελληνικές περιοχές που συμμετείχαν τα τελευταία χρόνια- όπως η Εύβοια, όπου σταθερά δηλώνει συμμετοχή στο μετα-ολυμπιακό Πεκίνο, προβάλλοντας τις τουριστικές, πολιτιστικές αλλά και εμπορικές της δυνατότητες.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture