Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σε τροχιά δυναμικών κινητοποιήσεων οι οικοδόμοι της Πάτρας

Σε τροχιά δυναμικών κινητοποιήσεων οι οι...

Τι αποφάσισαν στη Γενική τους Συνέλευση

Τη συμμετοχή των οικοδόμων της Πάτρας σε τρεις κινητοποιήσεις αποφάσισε, μεταξύ άλλων, η Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου των Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8 Νοεμβρίου. Σε ανακοίνωση του Συνδικάτου αναφέρονται τα εξής:

«Πραγματοποιήθηκε εχθές 8/11/2016 στην αίθουσα του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών η ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου μας. Έγινε απολογισμός της δράσης μας, συζητήθηκαν τα προβλήματα του κλάδου και πάρθηκαν αποφάσεις για τη δράση μας στο αμέσως επόμενο διάστημα με βασική κατεύθυνση την οργάνωση του αγώνα και στην αντεπίθεση του κλάδου, μαζί με τις ταξικές δυνάμεις, απέναντι στην αντεργατική λαίλαπα κυβέρνησης και κεφαλαίου.

Η εισήγηση από τον Πρόεδρο του Συνδικάτου, Αγγελόπουλο Δημήτρη, αναφέρθηκε στην πορεία ίδρυσης του ΠΑΜΕ και στη συμβολή που είχε το Συνδικάτο στη δημιουργία, τη δράση και την ενίσχυση του ΠΑΜΕ. Συνόψισε τα προβλήματα που βασανίζουν τους εργαζόμενους στις κατασκευές και τις οικογένειές τους, καθώς ο κλάδος έχει βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα της κρίσης και της ανεργίας, αλλά και την αντιλαϊκή επίθεση συνολικά. Στάθηκε στα θετικά παραδείγματα από τις παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς για να καταβληθούν τα δεδουλευμένα σε απλήρωτους εργαζόμενους, να παρθούν πίσω απολύσεις, να τηρούνται ωράρια και μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων. Ιδιαίτερη θέση στην εισήγηση είχε η προσπάθεια του Συνδικάτου να οργανώσει και να φέρει στη ζωή του Συνδικάτου νέοι ηλικιακά εργαζόμενοι στις κατασκευές.

Η συζήτηση με βάση τις τοποθετήσεις των συναδέλφων είχε η 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ, αποτελεί πολύ σημαντική δουλειά για το κίνημα που θα δώσει νέα δυναμική στην ανάταση του εργατικού κινήματος και αντεπίθεσής του. Μεταφέρθηκαν οι συνθήκες που δρούμε, θετικά παραδείγματα από τη δράση και τις παρεμβάσεις του Συνδικάτου, οι αδυναμίες κι οι ελλείψεις της δράσης μας και μέτρα για να βελτιώνεται. Ακόμα, μεταφέρθηκαν ζητήματα από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι οικοδόμοι λόγο της ανεργίας, της ανασφάλιστης εργασίας, τις συνθήκες εργασίας με τα εξαντλητικά ωράρια και την ανασφάλεια αν θα γυρίσουν ζωντανοί σπίτι τους, επηρεασμένοι και από τον άδικο χαμό του συναδέλφου στο εργοτάξιο του δρόμου Πατρών – Κορίνθου. Αναδείχτηκε η σημασία της πάλης για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης.

Οι αποφάσεις που πάρθηκαν είναι:

•Η συμμετοχή του Συνδικάτου στη συγκέντρωση που καλεί η ΕΕΔΥΕ και το ΠΑΜΕ στις 15 Νοεμβρίου στις 18.30 στην Πλατεία Γεωργίου, με αφορμή την επίσκεψη Ομπάμα, για να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στους σχεδιασμούς των ξένων μονοπωλίων στην περιοχή και την εμπλοκή της Ελλάδας, με ευθύνη και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

•Η συμμετοχή μας στην 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ 19 – 20 Νοέμβρη και εκλέχτηκαν οι αντιπρόσωποι μας.

•Η συμμετοχή και οργάνωση της πανελλαδικής απεργίας στις 8 Δεκέμβρη».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις