Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κατασχέσεις σε 63.000 οφειλέτες έκανε η Α΄ΔΟΥ Πατρών- "Βροχή" τα κατασχετήρια ακινήτων

Κατασχέσεις σε 63.000 οφειλέτες έκανε η ...

Αυξημένα έσοδα από ρυθμίσεις

Αναγκαστικά μέτρα είσπραξης όπως κατασχέσεις υπολοίπων τραπεζικών λογαριασμών και κατασχέσεις ακινήτων, υποθήκες και πλειστηριασμούς, σημειώνονται τον τελευταίο χρόνο από τις εφορίες της Αχαΐας, σε βάρος οφειλετών του Δημοσίου.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η «ΠτΚ», από τις αρχές του χρόνου μέχρι και τον περασμένο Σεπτέμβριο, στη φορολογική περιφέρεια του δικαστικού τμήματος της Α΄ΔΟΥ Πατρών (Αχαΐα, Ηλεία, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος), είχαν ληφθεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης σε 63.046 ΑΦΜ (φυσικά και νομικά πρόσωπα), που αντιστοιχούν σε ποσοστό 58% των οφειλετών της περιοχής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι κατασχέσεις στα χέρια τρίτων, που αφορούν κυρίως υπόλοιπα τραπεζικών λογαριασμών, ανήλθαν στο εννεάμηνο του 2016, σε 28.973, έναντι 17.479 που είχαν γίνει το αντίστοιχο διάστημα του 2015.

«Βροχή» πέφτουν και τα κατασχετήρια ακινήτων, τα οποία έχουν διπλασιαστεί σε σχέση με την περσινή χρονιά. Συγκεκριμένα, οι παραγγελίες κατάσχεσης ακινήτων έφταναν μέχρι και τον Σεπτέμβριο τις 538, έναντι 269 το 2015, οι υποθήκες εκτινάχθηκαν σε 252 έναντι 27 και τα προγράμματα πλειστηριασμού ανήλθαν σε 117 έναντι 21 που είχαν γίνει το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του περσινού έτους.

Επίσης, οι προληπτικοί έλεγχοι που έγιναν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες σε επιχειρήσεις και συνεχίζονται και σήμερα, έφτασαν μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο σε 373 και διαπιστώθηκαν 66 παραβάσεις, κυρίως μη έκδοσης αποδείξεων από φορολογικές ταμειακές μηχανές.

η Α΄ΔΟΥ Πατρών τον τελευταίο χρόνο έχει ξεπεράσει κατά μεγάλο ποσοστό τους στόχους είσπραξης που είχε θέσει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι μέχρι και τον Σεπτέμβριο οι εισπράξεις των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών είχαν φτάσει τα 32 εκατ. ευρώ, πετυχαίνοντας ποσοστό επίτευξης στόχου 137,6%.

Το ίδιο γίνεται και με τις εισπράξεις των παλαιών ληξιπρόθεσμων οφειλών, οι οποίες έφτασαν στο εννεάμηνο το ποσό των 47 εκατ. ευρώ και ποσοστό επίτευξης στόχου 104,4%.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις