Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:Tι "βγάζει" η έρευνα για τους αμφορείς ,που βρήκε το Λιμεναρχείο-Κι άλλα αρχαία μικροαντικείμενα βρέθηκαν στο σπίτι γυναίκας

Πάτρα:Tι "βγάζει" η έρευνα για...

Έρευνα στην Αττική

Δεν κατάφεραν να περάσουν τελικά  στην Ιταλία, τα μεσάνυχτα της Τρίτης, οι δύο αμφορείς, που βρίσκονταν μέσα σε φορτηγό, που μετέφερε οικοσκευή. Το φορτηγό θα ταξίδευεμε το Euroferry Olympia, το οποίο "πιάνει" στο λιμάνι του Πρίντεζι.Ωστόσο η παρατηρητικότητα ανδρών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας έβγαλε λαβράκι, καθώς οι δύο αμφορείς, της Ρωμαϊκής περιόδου και του 2ου π.χ. αιώνα, δεν είχαν τα απαραίτητα παραστατικά που απαιτεί ο νόμος.

Η έρευνα είναι σε εξέλιξη και έχει προχωρήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για υπόθεση εμπορίας αρχαίων ή όχι.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έγινε έρευνα στο σπίτι γυναίκας, στην Αττική που φέρεται να είναι η ιδιοκτήτρια των αμφορέων και για λογαριασμό της οποίας η μεταφορική, μετέφερε οικοσκευή της, στην Ιταλία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού, "αναφορικά με τη σύλληψη ενός 48χρονου ημεδαπού, απογευματινές ώρες προχθες, στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών, για παράβαση του Ν. 3028/2002 “Περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς” γνωρίζεται ότι μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία στην Αθήνα από Κλιμάκιο του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραια, με τη συνδρομή στελεχών του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού και Αρχαιολόγου της Α' Εφορίας Αρχαιοτήτων Αθηνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επτά (07) επιπλέον αντικείμενα μικρών διαστάσεων που εμπίπτουν στον ανωτέρω νόμο.
Τα ανωτέρω κατασχεθέντα αντικείμενα πρόκειται να αποσταλούν στην Α' Εφορία Αρχαιοτήτων Αθηνών προς αξιολόγησή τους".

H οικοσκευή είχε μέσα και αμφορείς!Πώς τους εντόπισαν άνδρες του Λιμεναρχείου της Πάτρας,πριν καταλήξουν στη Ρώμη-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις