Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΔΡΑΣΥ ΑΙΓΙΑΛΕΩΝ: Η Αυτοδιοίκηση έχει ευθύνη για τη στροφή στη βιωσιμότητα και την τοπικότητα

ΔΡΑΣΥ ΑΙΓΙΑΛΕΩΝ: Η Αυτοδιοίκηση έχει ευθ...

Δήλωση από τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης Κώστα Παπακωνσταντίνου

Η Αυτοδιοίκηση έχει ευθύνη για τη στροφή στη βιωσιμότητα και την τοπικότητα. Αυτό τονίζει σε δήλωσή του ο Δημοτικός Σύμβουλος Αιγιάλειας της ΔΡΑΣΥ Αιγιαλέων Κώστας Παπακωνσταντίνου. Η δήλωση του έχει ως εξής:

«Αν πρέπει να δώσουμε έμφαση σε μία «Παγκόσμια Ημέρα», αυτή είναι η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής.

Ολοένα και μεγαλύτερα μέρη του παγκόσμιου πληθυσμού βρίσκονται εκτεθειμένα σε ελλείψεις βασικών τροφίμων λόγω κλιματικής αλλαγής, γεωπολιτικών εξελίξεων που επηρεάζουν εμπόριο, μεταφορές και τιμές και της ολοένα αυξανόμενης ανισότητας μεταξύ «πλουσίων και φτωχών».

Βασικός παγκόσμιος στόχος είναι ο περιορισμός στην απώλεια και την σπατάλη τροφίμων και η «Επισιτιστική Ασφάλεια» όχι μόνο για τον λεγόμενο «Τρίτο Κόσμο», αλλά και για όλες τις χώρες.

Ο ρόλος της αυτοδιοίκησης είναι τεράστιος και δεν πρέπει να αποτελεί δικαιολογία ότι την κύρια ευθύνη έχουν οι κεντρικές πολιτικές επιλογές σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Η με κάθε τρόπο ενίσχυση των τοπικών παραγωγών (π.χ. με αγορές παραγωγών, λαϊκές αγορές, πρατήρια τοπικών προϊόντων κ.λπ.), η προστασία της παραγωγικής γης (από τη δόμηση και άλλες μορφές «σφραγίσματος γης»), οι υποδομές και οι πολιτικές με στόχο τη μείωση του κόστους παραγωγής, τη διαφύλαξη των φυσικών πόρων και τη μείωση του κόστους ζωής στις αγροτικές περιοχές είναι στοιχήματα για την Αυτοδιοίκηση.

Δυστυχώς, η Αυτοδιοίκηση, παραδομένη στην εξυπηρέτηση πελατειακών σχέσεων και της κατανάλωσης, αδυνατεί να σχεδιάσει και να αξιοποιήσει τους λιγοστούς πόρους σε πραγματικά έργα υποδομής και ποιότητας ζωής.

Έχουμε όλοι ευθύνη για ένα ουσιαστικό δημόσιο διάλογο με βάση την πρωτογενή παραγωγή και τη βιωσιμότητα.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις