Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: "Η Τίγρης" 116 Πτέρυγα Μάχης γίνεται σήμερα 75 χρονών και το γιορτάζει! Η ιστορία της παλαιότερης μοίρας της Πολεμικής Αεροπορίας-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: "Η Τίγρης" 116 Πτέρυγα ...

Επετειακές εκδηλώσεις

Εβδομήντα πέντε χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει σήμερα η 116 Πτέρυγα Μάχης του Αράξου. Πρόκειται για την παλαιότερη πολεμική μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας της χώρας. Τα «γενέθλια» γιορτάζονται σήμερα στις 10 το πρωί με επετειακή εκδήλωση παρουσία της ηγεσίας της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η «Τίγρης» της πολεμικής αεροπορίας συγκροτήθηκε όταν η Ελλάδα ήταν υπό Γερμανική κατοχή τον Οκτώβριο του 1941 στο Ακίρ της Παλαιστίνης. Οι πρώτοι πιλότοι είχαν σταλεί στο Ιρακ από το 1940 για να εκπαιδευτούν από τους Βρετανούς ενώ άλλοι είχαν καταφύγει εκεί μετά την κατάληψη της Ελλάδας από τα γερμανικά στρατεύματα.

Το Σεπτέμβριο του 1944 μεταστάθμευσε στην Ιταλία ενώ στην Ελλάδα ήρθε τον Οκτώβριο εκείνης της χρονιάς στο αεροδρόμιο Χασανίου (Ελληνικό).Εκεί μαζί με άλλες δυο μοίρες που επίσης είχαν συγκροτηθεί στη Μέση Ανατολή αποδόθηκε στο ελληνικό κράτος.

Στον Άραξο ήρθε τον Ιούνιο του 1977. Στις 3 Απριλίου του 1993 μετονομάζεται σε 335 Μοίρα Βομβαρδισμού . Από το 2009 ξεκίνησε μια νέα εποχή όταν η Μοίρα σταματά να πετά με τα Α-7 Ε και παραλαμβάνει τα ολοκαίνουργια F16 BLK 52 (advanced).

Το thebest.gr στην 116 Πτέρυγα Μάχης του Αράξου – Σας αποκαλύπτουμε, μέσα από το πιλοτήριο, τα "μυστικά" της πτήσης των F-16

Στις 17 Οκτωβρίου 2014 πραγματοποιείται η τελετή απόσυρσης του LTV A-7 Corsair II ως το τελευταίο στον κόσμο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις