Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάνω από 250 θεατές προσέλκυσε το "Elle - Εκείνη" με την Ιζαμπέλ Ιπέρ και τον Λοράν Λαφίτ στο Πάνθεον

Πάνω από 250 θεατές προσέλκυσε το "...

Συγκρατημένα αλλά ικανοποιητικά επανήλθε το σινεμά στη Γούναρη

Συγκρατημένα μεν, αισιόδοξα δε ξεκίνησε η επαναλειτουργία της δεύτερης αίθουσας του Πάνθεον στην οδό Γούναρη, στην Πάτρα, ως αίθουσας κινηματογραφικών προβολών, από την περασμένη Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016. Η ταινία «Elle – Εκείνη» του Ολλανδού σκηνοθέτη Πολ Βερχόφεν με την εξαιρετική Ιζαμπέλ Ιπέρ (το φιλμ προβλήθηκε και στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ των Κανών τον περασμένο Μάιο) σε διανομή της Seven Films που προβάλλει στην Πάτρα αποκλειστικά το Πάνθεον, τράβηξε το ενδιαφέρον των σινεφίλ και υπολογίζεται πως έως και την Τρίτη είχαν δει την τολμηρή αυτή ταινία περισσότεροι από 250 θεατές.

Το «Εκείνη» έχει για ηρωίδα τη Μισέλ, μία μεσήλικη γυναίκα, χωρισμένη, που διευθύνει μία εταιρία παραγωγής video games, η οποία πέφτει θύμα βιασμού στο πολυτελές σπίτι της από έναν μασκοφόρο άνδρα. Ωστόσο η ίδια κυνική, με τραυματικό οικογενειακό παρελθόν από τα παιδικά της χρόνια, αλλά αρκετά σίγουρη για τον εαυτό της, ασυμβίβαστη και ερωτικά επιθετική, (μία ηρωίδα που σχεδόν έως το τέλος της ταινίας δεν την συμπονάς ούτε και ακριβώς την συμπαθείς) δεν θα δηλώσει την επίθεση στην αστυνομία καταλήγοντας να χειρίζεται μόνη της την περίεργη αυτή περιπέτεια που έχει όντως μία σημαντική, απρόσμενη αποκάλυψη προς το φινάλε.

Το φιλμ από τα καλύτερα του Βερχόφεν (προσωπικά θεωρούμε καλύτερο το «Βασικό ένστικτο» του ’92 με την Σάρον Στόουν) έχει σημεία που αγγίζει διαστροφικά και «αρρωστημένα» κομμάτια της ανθρώπινης υπόστασης και ψυχολογίας, έχει στιγμές που οι σοβαρές καταστάσεις που περιγράφει κάνουν το θεατή περιέργως να γελάσει ενώ η 63χρονη Ιπέρ, που έχει ξαναυποδυθεί αλλόκοτους χαρακτήρες (θυμηθείτε την Δασκάλα του πιάνου) είναι πράγματι μέσα στο ρόλο αν και μας τα «χαλάει» λίγο με την ηλικία της.

Η ηρωίδα της απ’ όσο καταλαβαίνουμε είναι γύρω στα 50 (ερμηνεύει δηλαδή μία μικρότερη της γυναίκα) ενώ φλερτάρει κι έναν παντρεμένο νεότερο της άνδρα, τον Πατρίκ, τον οποίο ενσαρκώνει ο γοητευτικός 43χρονος ηθοποιός Λοράν Λαφίτ της Κομεντί Φρανσέζ, γνωστός από την ταινία «Μικρά αθώα ψέματα» του Γκιγιόμ Κανέ.

Το Πάνθεον του Χαράλαμπου Κρητικού με συνεργάτη τον Παναγιώτη Κοτσαύτη αναμένεται στη διάρκεια της κινηματογραφικής περιόδου, να φέρει κι άλλες αξιόλογες σινεφίλ ταινίες α’ προβολής (αναμένεται και η «Αποφοίτηση» του Ρουμάνου Κριστιάν Μουνγκίου) σε συνδυασμό με δυνατές εμπορικές ταινίες όπως το «Inferno» του Ρον Χάουαρντ που ξεκινά να προβάλλεται από την Πέμπτη 13/10 αλλά και παιδικές, οικογενειακές ταινίες όπως τον «Πιτ και ο δράκος του» της Ντίσνει που μάλλον θα έρθει στο Πάνθεον στις 27/10 (πρεμιέρα 20/10 στις ελληνικές αίθουσες από την Feelgood).

*Με κάθε εισιτήριο δίνεται στον θεατή εκπτωτικό κουπόνι 1 ευρώ το οποίο μπορεί να χρησιμοποιήσει την επόμενη φορά και να πληρώσει αντί για 7 ευρώ, 6. Υπάρχει και οικογενειακό εισιτήριο για 4 άτομα αξίας 20 ευρώ.

*Εκτός από το «Elle», στην πρώτη του εβδομάδα λειτουργίας το Πάνθεον έφερε και το χαριτωμένο παιδικό φιλμ «Storks – Πελαργοί».

*Η ταινία "Εκείνη" προβάλλεται απόψε στις 20.00 και στις 22.30.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture