Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Δημοτική Αρχή με δανεικά οράματα, αντιπολίτευση σε τέλμα

Δημοτική Αρχή με δανεικά οράματα, αντιπο...

Του Κωνσταντίνου Γρ. Μαρκέτου, Αν. Μέλους του Καρναβαλικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων

Η πόλη βρίσκεται σε τέλμα. Πέρα από τα ήδη δρομολογημένα, από περιφέρεια και προηγούμενες δημοτικές αρχές, έργα όπως η πεζοδρόμηση της Μαιζώνος, δεν έχει προγραμματιστεί το οτιδήποτε ουσιώδες μέχρι την λήξη της θητείας της τωρινής δημοτικής αρχής. Μάλλον το μόνο που εξαγγέλθηκε ήταν η συνέχιση της γάγγραινας  του ΧΥΤΑ της Ξερόλακας. Είναι έκδηλο πως η πόλη χορεύει στον ρυθμό των ορέξεων της στείρας αντικυβερνητικής κριτικής του Περισσού.

Την ώρα που ορθώς οργάνωσε πορεία διαμαρτυρίας για την ανεργία, για την απόδοση του θαλασσίου μετώπου περιορίστηκε σε περίπατο τριών τετραγώνων, καθώς στην πιθανολογούμενη παραχώρησή του θα οφείλει να εργαστεί για να εφεύρει λύση προς την ανταποδοτική και επικερδή αξιοποίησή του προς όφελος του Πατραϊκού λαού.

Υπάρχει απάντηση σε αυτήν την κατηφόρα; Δυστυχώς σήμερα όχι. Οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις σιωπούν. Η κάθε μία για τους δικούς της λόγους. Άλλοι συμπολιτεύονται με την δημοτική αρχή, άλλοι χρησιμοποιούν τις παρατάξεις τους ως εφαλτήριο για την άνοδό τους στο πολιτικό χρηματιστήριο, άλλοι αναζητούν ηγεσία. Μπορεί όμως η πόλη να προοδεύσει με αυτόν τον τρόπο; Με μία αντιπολίτευση σε  λήθαργο;

Είναι πασιφανές πως η παράταξη με την οποία συμπορεύτηκα στις τελευταίες δημοτικές εκλογές (Νέα Πόλη)  έχει περιέλθει σε συζητήσεις εσωτερικής κατανάλωσης,  που δεν ωφελούν τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης που μας εμπιστεύτηκαν οι Πατρινοί.  Ένα ιδιότυπο κονκλάβιο βρίσκεται σε εξέλιξη, που μόνο σε βήματα οπισθοδρόμησης οδηγεί την παράταξη, που επί μήνες βρίσκεται σε αφωνία. Η ευθύνη είναι συλλογική και βαραίνει όλους εμάς που η παράταξη παραμένει αδρανής.

Τι είδους λύση όμως θα ήταν κατάλληλη για την πόλη μας; Προφανώς όχι κάποια λύση που προέρχεται από τα κέντρα των Αθηνών. Η Πάτρα χρειάζεται Πατρινό Δήμαρχο, χρειάζεται άνθρωπο που γεννήθηκε και ανδρώθηκε σε αυτόν τον τόπο και καθ' όλη την διάρκεια της σταδιοδρομίας τους προσέφερε σε αυτόν. Μα κυρίως η λύση οφείλει να είναι πολιτική! Στην πάροδο των μνημονιακών ετών τα δελτία των 8 πρότειναν τεχνοκρατική λύση για την ηγεσία της χώρας. Ο κόσμος τους γύρισε την πλάτη. Όπως και αναλόγως θα πράξει σε πιθανή απολιτίκ υποψηφιότητα στον Δήμο μας με προτάγματα "λογικά", "τεχνοκρατικά" και όχι πολιτικά.

Η πόλη χρειάζεται Δήμαρχο που την περπατάει, που αφουγκράζεται τα προβλήματα των συμπολιτών μας, που είναι διατεθειμένος να συγκρουστεί με τους εκάστοτε κυβερνώντες όποιου χρώματος, που μπορεί να αντισταθεί στις μνημονιακές επιταγές που θέλουν να μετατρέψουν τους ΟΤΑ σε διαχειριστικούς φορείς χωρίς όραμα.

Η πόλη δεν θέλει τεχνοκράτη-διαχειριστή, αλλά Δήμαρχο. Η πόλη δεν θέλει Δήμαρχο με δανεικά οράματα υποδεικνυόμενα από κομματικό φορέα, αλλά Πατρινό με αγάπη για τον τόπο του. Με μία τέτοιου είδους λύση θα μπορούσαν να απελευθερωθούν και να συστρατευθούν άνθρωποι της πόλης επιτυχημένοι επαγγελματικά και συνάμα μη αποστειρωμένοι κοινωνικά.

Οφείλουμε να στραφούμε προς τον άνθρωπο που πολιτικά θα συγκρουστεί τόσο με τον "κόφτη" της όποιας κυβέρνησης, όσο και στις απαρχαιωμένες αντιλήψεις της τωρινής δημοτικής αρχής που έχει μετατρέψει το Δημαρχείο σε κομματικό άμβωνα του ΚΚΕ.

Η Πάτρα μπορεί και πρέπει να μετατραπεί στην ευρωπαϊκή πόλη που της αξίζει.  Η Πάτρα αξίζει και μπορεί ένα καλύτερο μέλλον όσα χρόνια και αν έχει χάσει με τις τελευταίες δημοτικές αρχές. Εξάλλου όπως έγραψε και ο Μακιαβέλι: Όταν η θέληση είναι μεγάλη, οι δυσκολίες δεν μπορεί να είναι μεγάλες.

Του Κωνσταντίνου Γρ. Μαρκέτου, Αν. Μέλους του Καρναβαλικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, φοιτητή Φυσικοθεραπείας ΑΤΕΙ Πατρών

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις