Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Αυτή είναι η οικονομική κατάσταση του Δήμου

Πάτρα: Αυτή είναι η οικονομική κατάσταση...

Τι ανακοινώθηκε στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Τα επίσημα στοιχεία για την οικονομική κατάσταση του Δήμου Πατρέων, παρουσίασε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Παναγιώτης Μελάς, κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, το απόγευμα της Τετάρτης. Όπως τόνισε ο κ. Μελάς, παρουσιάζοντας τα οικονομικά στοιχεία:

«Επιβεβαιώνεται με δραματικό τρόπο, ότι η «μονιμοποίηση» και από τη σημερινή κυβέρνηση της κρατικής χρηματοδότησης στο ελάχιστο επίπεδο, οδηγεί αναγκαστικά, προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και να μαζευτούν τα σκουπίδια, στο να επιβαρύνονται οι δημότες.»

Η εισήγηση του Αντιδημάρχου:

Συζητάμε σήμερα για τον ταμειακό απολογιστικό πίνακα του έτους 2015 και τις οικονομικές καταστάσεις.

Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι σταθεροποιείται στο ελάχιστο κατώτατο επίπεδο η κρατική χρηματοδότηση.

Η ανταποδοτικότητα αγκαλιάζει τους περισσότερους τομείς του Δήμου.

•Από τον κύκλο εργασιών του Δήμου, ύψους 81.659.520 ευρώ, μόνο το 38% προέρχεται από την κρατική χρηματοδότηση (αφαιρουμένων των προνοιακών). Το υπόλοιπο 62% αποτελείται από ίδια έσοδα του Δήμου (τέλη, εισφορές, πρόστιμα), δηλαδή από τον Πατραϊκό λαό, που στενάζει από την αντιλαϊκή πολιτική.

•Τα παραπάνω έσοδα, σε ποσοστό τουλάχιστον 71%, κατευθύνθηκαν σε λειτουργικό κόστος. Συγκεκριμένα, διοχετεύτηκαν κατά 35% στη μισθοδοσία, 16% στα νομικά πρόσωπα του Δήμου, 20% στην ανταποδοτική υπηρεσία Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού.

•Οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι (ΚΑΠ), που καλύπτουν όλες τις λειτουργικές δαπάνες, ανήλθαν σε 21.626.000, όταν το κόστος μισθοδοσίας, ανήλθε στα 24.630.000.

•Το συνολικό ποσόν της ΣΑΤΑ για έργα του Δήμου, είναι μόλις 2.321.000 και η ΣΑΤΑ των σχολείων 454.000 ευρώ, όταν οι ανάγκες για έργα και υποδομές, που εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες, είναι πολλαπλάσιες.

•Από το σύνολο των κρατικών επιχορηγήσεων, όπως αποτυπώνονται στην κατάσταση πλεονασμάτων χρήσης, ύψους 54.816.723 ευρώ, αν αφαιρέσουμε την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων, που το ποσό τους ανέρχεται σε 23.503.000 ευρώ απομένουν 31.313.000 για την κάλυψη όλων των αναγκών του Δήμου.

Επιβεβαιώνεται με δραματικό τρόπο, ότι η «μονιμοποίηση» και από τη σημερινή κυβέρνηση της κρατικής χρηματοδότησης στο ελάχιστο επίπεδο, οδηγεί αναγκαστικά, προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και να μαζευτούν τα σκουπίδια, στο να επιβαρύνονται οι δημότες.

Εμείς ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε να αποκαλύπτουμε στο λαό την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε. και να βάζουμε εμπόδια στην υλοποίηση της.

Θα αγωνιστούμε μαζί με τους δημότες μας για:

•Πλήρη κρατική χρηματοδότηση, εξασφάλιση όλων των λειτουργικών δαπανών και της μισθοδοσίας των εργαζομένων των ΟΤΑ από τον κρατικό προϋπολογισμό,

•Μείωση των ανταποδοτικών τελών και ουσιαστική ελάφρυνση για τα λαϊκά στρώματα και τα μικρομάγαζα και αύξηση στις μεγάλες επιχειρήσεις και τις τράπεζες,

•Εξασφάλιση της λειτουργίας των κοινωνικών δομών (Βρεφικοί-Νηπιακοί Σταθμοί, Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΗΦΗ, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, ΚΑΠΗ κλπ) με πλήρη χρηματοδότηση από το κρατικό προϋπολογισμό με πλήρη στελέχωση και στόχο την κάλυψη του συνόλου των σύγχρονων λαϊκών αναγκών,

•Ολοκληρωμένη λειτουργία των υπηρεσιών των ΟΤΑ, χωρίς ΣΔΙΤ, ΚΟΙΝΣΕΠ, ΜΚΟ. Με εργαζόμενους με σταθερή δουλειά με μισθούς και δικαιώματα, που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους.

Θα συνεχίσουμε να αξιοποιούμε ότι περιθώριο υπάρχει και έχουμε για να ελαφρύνουμε τα λαϊκά νοικοκυριά, όπως στα ανταποδοτικά τέλη, στις κοινωνικές παροχές κ.α.. Θα συγκρουστούμε με την αντιλαϊκή πολιτική κράτους, κυβέρνησης, των αστικών κομμάτων, που επιχειρούν να παρουσιάζουν την ληστεία του λαού ως μονόδρομο και τη φτώχεια ως αναγκαίο κακό για την ανάπτυξη των κερδών του κεφαλαίου.

Θα επιμείνουμε και με αποφάσεις αλλά και με έργα, να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο, και οι μεγάλες επιχειρήσεις.

Γνωρίζουμε φυσικά ότι δεν φτάνει η βούλησή μας για να ανατραπούν αυτές οι αντιλαϊκές πολιτικές που μετατρέπουν τους δήμους όλο και περισσότερο σε ένα ακόμη φορομπηχτικό μηχανισμό.

Είναι ο λαϊκός παράγοντας εκείνη η δύναμη που πρέπει να παρέμβει αποφασιστικά για να ανατρέψει το σύνολο των αντιλαϊκών πολιτικών.

Να αμφισβητήσει ένα δρόμο ανάπτυξης και των Δήμων εν προκειμένω  που περνάει πάνω από τα συντρίμμια των λαϊκών δικαιωμάτων, που μετατρέπει τις ανάγκες του  λαού και της νεολαίας του σε εμπόρευμα και τον μόχθο και την ζωή τους σε λάφυρο της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας  των μεγάλων επιχειρήσεων.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις