Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Καλό ξεκίνημα σε ΗΠΑ και Ελλάδα για το γουέστερν «Και οι 7 Ήταν Υπέροχοι – The Magnificent Seven»

Καλό ξεκίνημα σε ΗΠΑ και Ελλάδα για το γ...

Η ταινία που είναι ριμέικ αυτής του '60, παίζεται και στην Πάτρα

Καλά ξεκίνησε στα Αμερικάνικα ταμεία το καλογυρισμένο γουέστερν «Και οι 7 Ήταν Υπέροχοι – The Magnificent Seven», σε σκηνοθεσία του Αντουάν Φουκουά.

Πρόκειται για ριμέικ της κλασικής ταινίας του 1960 και πραγματικά ο Φουκουά έχει κάνει μία θαυμάσια δουλειά με ένα εξαιρετικό καστ με επικεφαλής τον Ντένζελ Ουάσινγκτον και τον Κρις Πρατ που κλέβει την παράσταση και την Χέιλι Μπένετ ως την γυναίκα της μικρής πόλης που θα ζητήσει βοήθεια ώστε να τιμωρηθεί και να εκδιωχθεί ο αδίστακτος Μπογκ που δεν σέβεται τίποτα και θέλει την περιοχή για τον πλούτο της και να την εκμεταλλευτεί μ’ ένα ορυχείο που έχει στήσει.

Μπορεί το πρώτο μέρος να μοιάζει λίγο πιο εισαγωγικό και αργό, ωστόσο το δεύτερο μέρος είναι συναρπαστικό, έχει μπόλικο πιστολίδι, η μουσική του Τζέιμς Χόρνερ και του Σάιμον Φράνγκλεν είναι σε επικό όσο και συγκινησιακό μοτίβο (στους τίτλους τέλους θα ακούσετε και την κλασική πλέον μουσική της πρώτης ταινίας που είχε συνθέσει ο Έλμερ Μπερνστάιν) και τα τοπία της Άγριας Δύσης φωτογραφημένα από τον Μάουρο Φιόρε από την Καλαβρία της Ιταλίας θα σας κάνουν να νιώσετε ότι βλέπετε ένα παλιό καλό γουέστερν, λίγο πιο εκσυγχρονισμένο. Βέβαια τα σκηνικά της μικρής πόλης αν και μοιάζουν πιστευτά, δεν βγάζουν απόλυτα την εποχή του στόρι της ταινίας, κάπου στα 1879.

Ωστόσο είναι μία ταινία που περνάς καλά και αυτό φάνηκε και από την ανταπόκριση του σινεφίλ κοινού. Στις ΗΠΑ η ταινία ήρθε 1η στο box office το περασμένο τριήμερο 23-25 Σεπτεμβρίου 2016, με πάνω από 35 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις. Δεν είναι και φτηνή η ταινία καθώς λέγεται πως κόστισε περί τα 90 εκατομμύρια δολάρια.

Επίσης στην Ελλάδα όπου ξεκίνησε να προβάλλεται από την περασμένη Πέμπτη 22/9, έπιασε κορυφή, με περίπου 17.500 εισιτήρια σε 85 αίθουσες πανελλαδικά (το φιλμ «Και οι 7 Ήταν Υπέροχοι – The Magnificent Seven» προβάλλεται και στα Στερ σίνεμας, στη Βέσο Μάρε, στην Πάτρα).

Το διανέμει η εταιρεία Feelgood.

Παίζουν εκτός των Denzel Washington και Chris Pratt, οι Ethan Hawke, Vincent D'Onofrio, Byung-hun Lee, Manuel Garcia-Rulfo, Martin Sensmeier, ο Ματ Μπόμερ σε ένα μικρό ρόλο, ο Πίτερ Σάρσγκαρντ στον ρόλο του κακού και η Haley Bennett που θα την δούμε από τις 6 Οκτωβρίου 2016 και στο φιλμ «Το κορίτσι του τρένου» πλάι στην Έμιλι Μπλαντ που βγαίνει σε διανομή της Odeon στην Ελλάδα ταυτόχρονα με τις ΗΠΑ.

Επιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture