Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Με το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Αχαΐας συναντήθηκε ο Α. Κατσιφάρας - Ο κλάδος έχει υποστεί σοβαρή ζημιά λόγω της κρίσης

Με το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Πολιτικών Μη...

Οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ανάγκη καταπολέμησης της υπερβολικής γραφειοκρατίας

Συνάντηση με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Αχαΐας, είχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, όπου συζητήθηκαν τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος εξαιτίας της κρίσης.

Η συνάντηση έγινε το πρωί της Δευτέρας 26 Σεπτεμβρίου 2016 στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με την ευκαιρία ανάληψης των καθηκόντων του νέου Δ.Σ. με τον Περιφερειάρχη να εύχεται καλή επιτυχία και καλή δύναμη στα νέα μέλη του Συλλόγου.

«Δυστυχώς ο κατασκευαστικός και οικοδομικός κλάδος έχει υποστεί σοβαρή ζημιά λόγω της οικονομικής κρίσης με την ανεργία σε όλα τα επαγγέλματα που περιλαμβάνουν να αυξάνεται συνεχώς. Πρέπει να ανατραπεί αυτό το κλίμα. Οι νέοι επιστήμονες που πλέον όλο και περισσότερο φεύγουν από τη χώρα μας για να αναζητήσουν εργασία στο εξωτερικό, πρέπει να μείνουν στον τόπο μας» επεσήμανε ο Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας, στα έργα που υλοποιήθηκαν μέσω του ΕΣΠΑ 2007-2013 (υποδομές, σχολεία, νοσοκομεία κ.α.), καθώς και στο σχεδιασμό της Περιφέρειας για τη νέα Προγραμματική Περίοδο και κυρίως τις ευκαιρίες που δημιουργούνται για τον κλάδο μέσα από τις Στρατηγικές της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ), τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ), τις ενεργειακές αναβαθμίσεις των δημοσίων κτιρίων, τα περιβαλλοντικά έργα, τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, κ.λπ., που περιλαμβάνονται στο ΠΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Επίσης, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, ο κ. Κατσιφάρας μίλησε και για το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων μέσω του οποίου η Περιφέρεια έχει προγραμματίσει παρεμβάσεις, όπως εκτεταμένα έργα ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας του εθνικού και επαρχιακού δικτύου (συντηρήσεις, ηλεκτροφωτισμοί, φωτεινής σηματοδότησης), αντιπλημμυρικά, μικρά τεχνικά κ.α., ενώ ενημέρωσε και για την προγραμματική σύμβαση που ήδη έχει υπογραφεί με το ΤΕΕ/ Τμήμα Δυτικής Ελλάδας και τη ΔΕΠΑ για την έλευση του φυσικού αερίου στην περιοχή.

Οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ανάγκη καταπολέμησης της υπερβολικής γραφειοκρατίας, ενώ μείζονος σημασίας είναι η ανάγκη ύπαρξης συστήματος προσεισμικής αξιολόγησης των δημόσιων κτιρίων, αλλά και βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητάς τους, με τον Απ. Κατσιφάρα να επισημαίνει πως είναι αναγκαίο να υπάρξει ένα εθνικό σχέδιο, καθώς η χώρα μας είναι σεισμογενής και στο πλαίσιο μιας προληπτικής πολιτικής επιβάλλεται η περιοδική αξιολόγηση τυχόν κινδύνων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος Αριστείδης Γκατζόγιας, ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Τσώνης, ο γραμματέας Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, η ταμίας Γλυκερία Παπαδάμ, η αναπλ. γραμματέας Ευτυχία Μπάρλου και ο αναπλ. ταμίας Φώτιος Τσιρλής, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Δημήτρης Καραβίδας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις