Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: «ΟΧΙ» της Αμαλιάδας σε ένα εφημεριακό κέντρο

Ηλεία: «ΟΧΙ» της Αμαλιάδας σε ένα εφημερ...

Οι εργαζόμενοι δρομολόγησαν Γενική Συνέλευση για την ερχόμενη Τρίτη

«ΌΧΙ» στη δημιουργία εφημεριακού κέντρου στο νομό Ηλείας με έδρα τον Πύργο λέει η Αμαλιάδα και η αντίδραση ήταν άμεση από τους εκπροσώπους της, με πρωινή επίσκεψη χθες στο διοικητή της 6ης ΥΠΕ στην Πάτρα. Εκεί διατυπώθηκε ξεκάθαρα η θέση της Αμαλιάδας, ενώ οι εργαζόμενοι δρομολόγησαν Γενική Συνέλευση για την ερχόμενη Τρίτη, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις και να καθοριστεί το πλάνο αντίδρασης.

Η απόφαση που ελήφθη την Τρίτη στη διαβούλευση στο Νοσοκομείο του Πύργου, περί δημιουργίας ενός προσωρινού εφημεριακού κέντρου στο Νομό Ηλείας με έδρα τον Πύργο, προκειμένου να αποφευχθεί το κλείσιμο των παθολογικών κλινικών των δύο Νοσοκομείων, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Με τα καλημέρα

Χθες το πρωί λοιπόν αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Κώστα Τσαούση, τον διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Νατάλε Μίρραμ, τον πρόεδρο του Σωματείου εργαζομένων κ. Βασίλη Μιχαλόπουλο και την αντιπρόεδρο κα Αλεξία Κοτσαύτη, επισκέφθηκαν τον διοικητή της 6ηςΥΠΕ κ. Γιώργο Γιαννόπουλο και παρόντες ήταν και ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας κ. Κώστας Διαμαντόπουλος με τον αναπληρωτή διοικητή κ. Γιάννη Λέντζα.

Οι εκπρόσωποι της Αμαλιάδας ξεκαθάρισαν ότι δεν δέχονται τη δημιουργία ενός εφημεριακού κέντρου, καθώς μία τέτοια ενέργεια θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο του Νοσοκομείου και πρότειναν άλλες λύσεις, προκειμένου να λειτουργήσει καλύτερα η παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Αμαλιάδας. Παράλληλα ζητήθηκε να δοθεί και ένα χρονικό περιθώριο στον αναπληρωτή διοικητή, που ορκίστηκε μόλις τη Δευτέρα, να μπορέσει να προβεί σε δικές του ενέργειες.

Μετακίνηση από την Πάτρα

Το σχετικό έγγραφο για τη δημιουργία εφημεριακού κέντρου ο κ. Γιαννόπουλος αναμένεται να το αποστείλει στο Γενικό Νοσομομείο Ηλείας, προκειμένου η σχετική απόφαση να ληφθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο, ενώ σε αυτό που δεσμεύτηκε χθες ήταν η μετακίνηση δύο παθολόγων από την Πάτρα, προκειμένου προσωρινά ο ένας να καλύψει πλήρως την Παθολογική κλινική στον Πύργο και ο άλλος τις εφημεριακές ανάγκες.

Επίσης χθες αναρτήθηκε στη Διαύγεια η απόφασή του για τον ορισμό των μελών- εισηγητών για την κρίση των παθολόγων που θα καλύψουν δύο μόνιμες θέσεις στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας. Ειδικότερα ορίστηκαν η κα Μαρία Γιώτη, διευθύντρια παθολογίας του Π.Γ.Ν. Πατρών ως εισηγήτρια, με αναπληρώτρια την κα Αλεξάνδρα Λέκκου, διευθύντρια παθολογίας του Π.Γ.Ν. Πατρών. Τακτικό μέλος ορίστηκε επίσης ο κ. Σταύρος Τσιμικλής, διευθυντής παθολογίας του Γ.Ν. Μεσσημίας (Ν.Μ. Καλαμάτας) με αναπληρωτή του τον κ. Γεώργιο Ψαρρά, διευθυντή παθολογίας του ίδιου Νοσοκομείου.

Σχεδιάζουν τις αντιδράσεις τους

Με δεδομένο πάντως ότι παραμένει σε ισχύ η απόφαση της Τρίτης για την δημιουργία εφημεριακού κέντρου, το Σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου Αμαλιάδας εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, συγκαλώντας ανοιχτή  Γενική Συνέλευση στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης 13 Σεπτεμβρίου στο χώρο συνελεύσεων του Νοσοκομείου, όπου καλούνται να λάβουν μέρος εργαζόμενοι, φορείς και πολίτες, προκειμένου να γίνει ενημέρωση και να προγραμματιστεί ο τρόπος αντίδρασης.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι εργαζόμενοι είναι κάθετα αντίθετοι με την πρόταση για δημιουργία εφημεριακού κέντρου, καθώς όπως τονίζεται ένα εφημεριακό κέντρο, σημαίνει Νοσοκομείο χωρίς εφημερία, χωρίς λειτουργία τμήματος επειγόντων περιστατικών.

«Κατά τα λεγόμενά τους αυτό θα αναβαθμίσει το Νοσοκομείο Αμαλιάδας. Δεν πείθουν κανέναν. Η κυβέρνηση και αυτοί που την εκπροσωπούν με αυτό το μοντέλο του ‘ενός εφημεριακού κέντρου’, θέλει να υποβαθμίσει και να απαξιώσει στοχευμένες δημόσιες δομές υγείας, αποφεύγοντας να εκφράσει ξεκάθαρα τις προθέσεις της, χρυσώνοντας το χάπι προκειμένου να αποφύγει πολιτικά κόστη. Σε όλα αυτά που διαδραματίζονται είναι συνυπεύθυνοι και αυτοί που τα εκφράζουν και αυτί που τα υποστηρίζουν με κάθε τρόπο» επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση, όπου ξεκαθαρίζεται προς πάσα κατεύθυνση ότι το Σωματείο αντιδρά και αντιστέκεται, με θάρρος, ανιδιοτέλεια και ειλικρίνεια.

Επίσης το Σωματείο το Σάββατο θα συμμετάσχει στο Πανυγειονομικό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.

Η πτέρυγα

Να σημειωθεί ότι μετά τη συνάντηση χθες με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, παρέμειναν στο γραφείο του ο κ. Χριστοδουλόπουλος, ο κ. Διαμαντόπουλος και ο κ. Λέντζας, μαζί με τον προϊστάμενο της διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών της 6ης ΥΠΕ για να προχωρήσουν τις διαδικασίες ορισμού της επιτροπής επίβλεψης της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου.

Πηγή

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις