Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

«Τρεις Κλασικές…με Ελαφρότητα», συναυλία του Πολιτιστικού σωματείου «O Φάρος - il Faro», στην Πάτρα

«Τρεις Κλασικές…με Ελαφρότητα», συναυλία...

Στις 12/9, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό

Το Πολιτιστικό Σωματείο «O Φάρος - il Faro» με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, διοργανώνει τη συναυλία με τίτλο «Τρεις Κλασικές…με Ελαφρότητα», η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016 στις 8.30 το βράδυ στο Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο, στην άνω πόλη.

Στη συναυλία συμμετέχουν η Federica Raja – σοπράνο, Carlotta Malquori – βιολί και Serena Marotti – πιάνο.

Το τρίο πραγματοποιεί μία τουρνέ στην Ελλάδα από τις 7 έως τις 16 Σεπτεμβρίου 2016 δίνοντας συναυλίες στα Χανιά, στη Λέρο, στην Πάτρα, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο του Δικτύου Πολιτιστικής Συνεργασίας με πρωτοβουλία του Συλλόγου AIAL της Λέρου, σε συνεργασία με το «Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών».

Η Φεντερίκα Ράϊα αρχίζει την μουσική της σταδιοδρομία με το «Coro», όπου συμμετείχε από το 2000 ως το 2003, παίρνοντας μέρος σε τηλεοπτικές εκπομπές και πολυάριθμες συναυλίες στο Παρίσι και στην Ρώμη. Γίνεται δεκτή το 2008 στο Ωδείο της Περούτζια και συμμετέχει σε πολλές συναυλίες μουσικής δωματίου που διοργανώνει το ίδιο Ωδείο: παίρνει πτυχίο στο Λυρικό Τραγούδι και συνεχίζει για να τελειοποιηθεί.

Το 2014 συμμετέχει στο Festίval του Σπολέτο ως σολίστ και ως χορωδός σε ένα φωνητικό σύνολο του Ωδείου. Παίρνει μέρος το 2013 και το 2014 στο "Musίca Riva Festίval" και τον Μάρτιο του 2014 σε ένα Masterclass σε lieder του Schumann και του Schubert. Τον Μάρτιο του 2015 συμμετέχει στο "Testoccίo Classίca" ατην Ρώμη. Τον Απρίλιο του 2015 τραγούδησε την "Petίte messe solennelle" του Ροσίνι στο θέατρο της Απρίλιο και ερμήνευσε τον ρόλο της Σουζάνα στο Le Nozze di Figaro" στο Ωδείο της Περούτζια.

Η Καρλότα Μαλκουόρι γεννήθηκε στην Ρώμη το 1995 από οικογένεια μουσικών και άρχισε να σπουδάζει βιολί σε ηλικία 5 ετών. Αποφοίτησε από το Ωδείο S. Cecίlίa και ακολούθησε ανώτερες σπουδές στο Hochschule του Ντίσελντορφ.

Από το 2008 είναι μέλος της νεανικής ορχήστρας «5. Cecίlίa» με την οποία έπαιξε στο Festίval deί due Μοηdί του Σπολέτο., στο Ραβέλο και στην Ρώμη. Το 2011, υπό την διεύθυνση του Franco Petracchί εκτέλεσε στο Πάρκο της Μουσικής το έργο «Ο Πέτρος και ο Λύκος» του Προκόφιεφ.

Το 2012, με τον σολίστ ΡaοΙο Ρiοmbοni, εκτέλεσε το έργο (Τέσσερις Εποχές) του Βιβάλντι στην Ρώμη, Φλωρεντία και Μπολόνια, και το 2013 έδωσε μια συναυλία σε τρίο στο νησί της Λέρου. Το 2014 έπαιξε στην Εθνική Ορχήστρα του Παναμά, σε κουαρτέτο στην Κρακοβία, και ως πρώτο βιολί σε κουιντέτο στο Παλάτι Altemps. Το 2015 συμμετείχε σε μια τουρνέ στην Κίνα με την Ορχήστρα της Νάπολης.

Η Σερένα Μαρότι γεννήθηκε στην Ρώμη και πήρε πτυχίο στο Ωδείο "S. Cecίlia" με άριστα. Τελειοποιήθηκε στο "MOZαfteum" του Σάλτσμπουργκ, εδραιώθηκε ως σολίστ και συνεργάστηκε με πιανίστες. βιολοντσελίστες. κοντραμπασίστες και τραγουδιστές σε πολυάριθμες συναυλίες σε όλη την Ιταλία. Ιδιαίτερα επικεντρωμένη στο ρεπερτόριο lίeder. έκανε ηχογραφήσεις για ιταλικούς και ξένους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς. Συνεργάστηκε με την Orchestra del Teatro dell'Opera της Ρώμης και ως σολίστ με την Συμφωνική Ορχήστρα της Περούτζια. Είναι καθηγήτρια του Ωδείου της Ρώμης "Santa Cecilia" και της αποκεντρωμένης έδρας του Ριέτι.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture