Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η εφαρμογή που παραγγέλνεις το φαγητό που περίσσεψε στα εστιατόρια πάμφθηνα

Η εφαρμογή που παραγγέλνεις το φαγητό πο...

Too good to go

Σας παρουσιάζουμε την πρώτη φορά που το να παραγγείλεις φαγητό απ' έξω είναι πιο οικονομικό από το να μαγειρέψεις στο σπίτι. Το Too Good To Go είναι μια εφαρμογή που λειτουργεί στην Μεγάλη Βρετανία και η οποία επιτρέπει στον χρήστη να παραγγείλει το φαγητό που έχει ξεμείνει στα εστιατόρια, και μάλιστα με μεγάλη έκπτωση.

Στόχος της είναι να βοηθήσει στη μείωση της σπατάλης από μεγάλες επιχειρήσεις που συνήθως πετάνε στα σκουπίδια μια χαρά φαγώσιμο φαγητό στο τέλος της ημέρας, μόνο και μόνο επειδή τους περίσσεψε.

Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να συνδεθεί στην εφαρμογή, να διαλέξει ένα από τα διαθέσιμα εστιατόρια και να πληρώσει την παραγγελία μέσω της εφαρμογής.

Έπειτα πηγαίνει στο εστιατόριο για να παραλάβει το φαγητό του σε συγκεκριμένες ώρες, συνήθως στο κλείσιμο ή λίγο μετά το πέρας της ώρας που το εστιατόριο έχει τον περισσότερο κόσμο.

«Η σπατάλη του φαγητού φαίνεται να είναι ένα από τα πιο ανόητα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σε αυτόν τον κόσμο», λέει ο συνιδρυτής της εφαρμογής James Crummie στο Business Green. «Η βιομηχανία των εστιατορίων σπαταλά περίπου 600.000 τόνους φαγητού ετησίως και, μόνο στη Μεγάλη Βρετανία, υπάρχουν 1 εκατομμύριο άνθρωποι σε άμεση ανάγκη για κουπόνια φαγητού από τις τράπεζες τροφίμων. Γιατί έχουμε αυτά τα δύο τεράστια κοινωνικά προβλήματα που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα και παρόλα αυτά κανείς δεν κάνει τίποτα για να τα αντιμετωπίσει;».

Οι χρήστες του Too Good To Go έχουν επίσης την επιλογή να προσφέρουν γεύματα σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη δωρίζοντας 1 βρετανική λίρα ή περισσότερες μέσω της εφαρμογής, σύμφωνα με τις οδηγίες του site. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει δωρεές περισσότερων από 1.100 γευμάτων.

Η εφαρμογή ξεκίνησε να λειτουργεί αρχικά στη Δανία το 2015 και ήρθε φέτος στη Μεγάλη Βρετανία ενώ ο στόχος της είναι να επεκταθεί και σε άλλες χώρες. Προς το παρόν είναι διαθέσιμη στις περιοχές Brighton, Birmingham, Manchester και Leeds και θα ξεκινήσει να λειτουργεί στο Λονδίνο μέσα στον Αύγουστο.

Ήδη το Too Good To Go  έχει βοηθήσει στο να μειωθεί σημαντικά η σπατάλη του φαγητού. Η εφαρμογή έχει μέχρι στιγμής γλιτώσει 600 γεύματα από χώρους υγειονομικής ταφής της Αγγλίας.

Οι παραγγελίες μέσω της εφαρμογής κοστίζουν από 2 λίρες μέχρι 3.80 λίρες.

Οι χρήστες δεν έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το φαγητό της αρεσκείας τους αλλά τους δίνονται πληροφορίες για τα φαγητά που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι διαθέσιμα. Για να κάνει την όλη εμπειρία εντελώς φιλική προς το περιβάλλον, η εφαρμογή παρέχει ανακυκλώσιμες συσκευασίες στα εστιατόρια που συμμετέχουν.

Ένα ακόμα δυνατό σημείο του Too Good To Go είναι πως όλοι βγαίνουν κερδισμένοι χρησιμοποιώντας το. Τα εστιατόρια που χρησιμοποιούν την εφαρμογή έχουν περισσότερα έσοδα στο τέλος της βραδιάς καθώς καταλήγουν να πουλήσουν το φαγητό που θα πετούσαν. Και η ίδια η εφαρμογή βγάζει λεφτά καθώς παίρνει ένα μικρό ποσοστό από τα εστιατόρια που συμμετέχουν σε αυτή για κάθε πώληση γεύματος που κάνουν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις