Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Καλοκαιρινές διακοπές - Τι αντιπροσωπεύουν σήμερα

Καλοκαιρινές διακοπές - Τι αντιπροσωπεύουν σήμερα

ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΡΟΥΠΑ

Καλοκαιρινές διακοπές… Τι αντιπροσώπευαν χρόνια τώρα και τι έχουν καταλήξει να αντιπροσωπεύουν σήμερα; Κάποτε ανεμελιά. Λίγη ξεκούραση. Λίγο χρόνο με την οικογένεια. Επιστροφή στο χωριό. Ευκαιρία να δούμε λίγο τον τόπο μας. Για όλους. Σήμερα;

Πέστε μου εσείς… Πόσοι άραγε μπορούν να μιλάνε για διακοπές. Ευτυχώς που η Ελλάδα περιβρέχεται από θάλασσα και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είτε σε κάποια παραλία, είτε από κάποιο βράχο την βουτιά θα την κάνουμε. Μετά; Φόροι. ΕΝΦΙΑ. Μειωμένες συντάξεις. Αυξημένη ανεργία. Κλείσιμο επιχειρήσεων. Αυξημένες κρατήσεις. Αυξημένη αβεβαιότητα. Χωρίς να χρειάζεται να ανατρέξουμε στην σουρεαλιστική απεικόνιση στατιστικών στοιχείων τα οποία για άλλη μία φορά γίνονται αναξιόπιστα στην συνεχιζόμενη μάχη των εντυπώσεων. Θα μου πείτε νούμερα αυτά. Νούμερα και αριθμοί οι άνεργοι και οι αδύναμοι οικονομικά. «Νούμερα»… και οι συμμετέχοντες χρόνια τώρα στο πολιτικό γίγνεσθαι.

Αν ρωτήσουμε δε τους περισσότερους πολιτικούς αν θα πάνε διακοπές, η απάντηση βέβαια δεν θα εκπλήξει κανέναν. Το «βαρύ» φορτίο της πολιτικής για κάποιους και το «σκληρό» διαπραγματευτικό παιγνίδι για άλλους… απαιτούν ξεκούραση. Αν το καλοσκεφθώ βέβαια, ίσως γίνεται πλέον αντιληπτός ο λόγος που οδηγήθηκε η χώρα στην καταστροφή. Δεν προβλεπόταν ίσως αρκετή ανάπαυση για τους διαχειριστές της εξουσίας όλα τα προ κρίσης χρόνια για να αποδοθεί η δέουσα πνευματική διαύγεια ώστε να προβλεφθεί το χάος στο οποίο βρισκόμαστε σήμερα. Τώρα βέβαια θα πρότεινα στους πολιτικούς να παρατείνουν… επ αόριστον τις διακοπές τους μήπως και όσοι τους αναπληρώσουν μπορέσουν να λειτουργήσουν υπό το βάρος της πραγματικής και συνειδητής ευθύνης και όχι της αδυναμίας. Άλλωστε, παλιά μυαλά δύσκολα αποδέχονται τα λάθη τους. Δυσκολότερα δε έχουν την δυνατότητα να δώσουν λύσεις σε κρίσεις που ουδέποτε διαχειρίσθηκαν.

Θα μπορούσα βέβαια να γράψω πολλά και να αναλύσω ακόμα περισσότερα. Τεχνοκρατικά. Τον Αύγουστο όμως που τα πανηγύρια στα χωριά αποτελούν τον βασικό συνεκτικό ιστό μίας κοινωνίας που διαλύεται και ο κόσμος ψάχνει την εκτόνωση και την χαρά δεν έχει νόημα να βαρύνουμε την ατμόσφαιρα. Άλλωστε, εδώ και δύο καλοκαίρια ξεχάσαμε τι θα πει Αύγουστος και άδειες, καθώς οι εξελίξεις τρέχουν και η κρίση βαθαίνει. Αν δε θεωρηθεί πρόοδος το γεγονός ότι πέρυσι ξεκινήσαμε με κλειστές τράπεζες ενώ φέτος παίρνουμε 840 ευρώ από τα ΑΤΜ, ίσως αυτό από μόνο του απεικονίζει άλλου τύπου πανηγύρι. Για όσους έχουν τα 840 ευρώ στην τράπεζα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις