Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

«Μέτωπο» του Νότου κατά της λιτότητας θέλει ο Τσίπρας

«Μέτωπο» του Νότου κατά της λιτότητας θέ...

Ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε επαφές με ομολόγους του στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ

Επαφές με τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, τον Ιταλό πρωθυπουργό, Ματέο Ρέντσι, και τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, είχε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία. Στόχος των συνομιλιών, σύμφωνα με πληροφορίες, μια συνεργασία νοτίων και προοδευτικών δυνάμεων κατά της λιτότητας.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον οποίο συζήτησε θέματα τρομοκρατίας στην Τουρκία, για την συνέχιση της συνεργασίας για το προσφυγικό ενώ συζήτησαν και για το Κυπριακό.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε επίσης και σύντομη συνομιλία με τον πρωθυπουργό του Καναδά Τζάστιν Τριντό. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ρώτησε τον Καναδό ομολογό του από πού γνωρίζει ελληνικά και ο κ. Τριντό απάντησε πως έχει επαφές με την ελληνική κοινότητα η οποία τον στηρίζει.

Ο κ. Τριντό επιβεβαίωσε την παρατήρηση του Αλ. Τσίπρα ότι είχε επισκεφθεί την Ελλάδα σε μικρή ηλικία με τον πατέρα του ο οποίος διετέλεσε επίσης πρωθυπουργός του Καναδά. Τέλος, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως τους κυρίους Τσίπρα και Τριντό συνάντησε ο πρόεδρος Ομπάμα ο οποίος τους είπε «εσείς είστε νέοι, αντέχετε, εγώ σε λίγο βγαίνω στη σύνταξη».

 

Πηγή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις