Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και ο Κλεομένης του Volker Ludwig

Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και ο Κλεομένης του ...

Στο θέατρο Επίκεντρο για τη θεατρική σεζόν 2016-2017

«Να ξανασυστηθούμε, εγώ είμαι η Λέλα » ! μου είπε η Δήμητρα Θεοδωροπούλου σε μια τυχαία συνάντηση που είχα μαζί της και συνέχισε «χάρηκα πολύ» κι εγώ «χάρηκα» της είπα γελώντας καθώς περπατούσαμε στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου «…Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και ο Κλεομένης είναι το έργο του Volker Ludwig  που θα ανεβάσουμε μετά το καλοκαίρι στο θέατρο Επίκεντρο.

Πρόκειται για  μια πολύ πετυχημένη παράσταση με εκπληκτικούς συντελεστές, φίλους συνοδοιπόρους, που έχουμε ένα κοινό στόχο, να μιλήσουμε  στα παιδιά  για την θεμελιώδη αξία της αλληλεγγύης στην δύσκολη καθημερινότητά τους, με βασικό κώδικα την υποκριτική» και συνέχισε καθώς πιάναμε μια άκρη.

«Η παράσταση παιζόταν για 3 χρόνια στο «Σύγχρονο θέατρο» στην Αθήνα με πολύ μεγάλη επιτυχία … θα έρθεις να το δεις και θα συμφωνήσεις μαζί μου ότι είναι μια εκπληκτική παράσταση». Χωρίσαμε, δίνοντας ιντερνετικο ραντεβού για το βράδυ να μου γράψει δυο γραμμές για τους συντελεστές και την υπόθεση του έργου.

Στην οδό Σκουπιδοπόλεως όλα ήταν ήσυχα ώσπου εμφανίστηκαν 4 παιδιά που ήθελαν… να παίξουν...
Τέσσερα  φιλαράκια ταξιδεύουν ανάμεσα σε κάδους, αυτοκίνητα, κολώνες, πολυκατοικίες και φωνές γειτόνων με οδηγό και καύσιμο την φαντασία και την φιλία τους. Αποδομούν έτσι τις συμπεριφορές των ενηλίκων, που είναι γεμάτες  από καταναγκασμούς, και προτείνουν με τις αστείες αλλά πανούργες πράξεις τους τη νέα κοινωνικότητα που τους χωρά όλους, μικρούς και μεγάλους...

Μετάφραση – Διασκευή: Βασίλης Κουκαλάνι

Σκηνοθεσία: Χρυσούλας Παπαδοπούλου

Στο θέατρο Επίκεντρο για τη θεατρική σεζόν 2016-2017

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture