Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Με λαμπρότητα και ξεχωριστή ευλάβεια ο εορτασμός των Δώδεκα Αποστόλων το πρωί της Πέμπτης στο ναό Παντανάσσης Πατρών

Με λαμπρότητα και ξεχωριστή ευλάβεια ο ε...
Μαρτάτος Tάκης

Προεξήρχε στην Θεία λειτουργία ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεόδωρος Κωτσόπουλος

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα, ιεροπρέπεια αλλά και αρτοκλασία, εορτάστηκε και τιμήθηκε το πρωί της Πέμπτης 30 Ιουνίου 2016, η σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων, στον ιερό ναό Παντανάσσης Πατρών. Όπως είχε προαναγγείλει ο προιστάμενος του ναού, Πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, στο ναό της Παντανάσσης, η δεξιά τράπεζα – δεξιό κλίτος του ιερού είναι αφιερωμένα στους δώδεκα αποστόλους και μάλιστα ωραία παλαιά εικόνα βρίσκεται ακριβώς δίπλα από αυτή της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Έτσι από φέτος ξεκινά και θα καθιερωθεί κάθε χρόνο τέτοια μέρα ο εορτασμός των Δώδεκα Αποστόλων να είναι ξεχωριστός και πιο λαμπρός. Αρκετοί πιστοί της ενορίας έδωσαν το παρών στην πρωινή Θεία λειτουργία όπου εκτός του Προισταμένου π. Κωνσταντίνου και του συνεφημερίου του π. Παύλου Σπίνου, παρέστη και προεξήρχε και ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεόδωρος Κωτσόπουλος από τον ιερό ναό του Αγ. Ιωάννου Προδρόμου και Αγ. Ιωάννου Ρώσσου στην Ελευθερίου Βενιζέλου.

Ο π. Θεόδωρος μάλιστα κήρυξε και τον Θείο λόγο αναφερόμενος στην επιλογή των Αποστόλων από τον Ιησού Χριστού. Ο Χριστός επέλεξε τους πρεσβευτές του λόγου και έργου του, οι οποίοι και εξετέλεσαν μία μεγάλη αποστολή στην ανθρωπότητα, μεταξύ απλών και ταπεινών ανθρώπων και όχι μεταξύ αρχόντων, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο κήρυγμα του ο π. Θεόδωρος. Οι Δώδεκα Απόστολοι ήσαν η αρχή μίας μεγάλης αλυσίδας διαδοχής προσώπων έως τις μέρες μας, όπως τόνισε ο π. Θεόδωρος Κωτσόπουλος ενώ πρόσθεσε πως ο αντικαταστάτης του Ιούδα στον κύκλο των δώδεκα Αποστόλων του Χριστού ήταν ο απόστολος Ματθίας, σύμφωνα με την Καινή Διαθήκη (μετά τα γεγονότα της προδοσίας και την αυτοκτονία του Ιούδα του Ισκαριώτη).

Η Παντάνασσα ως γνωστό γιορτάζει μεγαλοπρεπώς στο Γενέσιο της Θεοτόκου, στις 8 Σεπτεμβρίου και υπάρχουν οι σκέψεις ο φετινός εορτασμός να είναι πιο λαμπρός μιας και θα πραγματοποιηθεί και πάλι στον κυρίως ναό που ανοικοδομήθηκε και επαναλειτούργησε από τον περασμένο Νοέμβριο.

*Στους ιερείς και ψάλτες προσφέρθηκαν στη συνέχεια καφές και γλυκίσματα στο πνευματικό κέντρο του ιερού ναού Παντανάσσης, στο οίκημα επί της οδού Ρούφου που δωρήθηκε στο ναό.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Πανηγυρίζει την Τετάρτη και την Πέμπτη ο ναός των Αγίων Αποστόλων στην Ακτή Δυμαίων

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις