Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Νομαρχιακές Εκλογές ΠΑ.ΣΟ.Κ Αχαΐας- Αλλάζοντας σελίδα

Νομαρχιακές Εκλογές ΠΑ.ΣΟ.Κ Αχαΐας- Αλλά...

Του Χρήστου Γραμμένου

Από τον Ιανουάριο τού 2015, όταν και ανέλαβαν την διακυβέρνηση οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διαπιστώνουμε, καθημερινά, ότι όταν η ανανέωση μένει στα λόγια και δε γίνεται πράξη, τότε τα αποτελέσματα καθίστανται καταστροφικά για τη χώρα  και τους πολίτες. Οι αγκυλώσεις των πολιτικών γενικά και οι εμμονές τους σε παλαιοκομματικά στερεότυπα οδήγησαν και οδηγούν τη χώρα σε διαρκή ύφεση της οικονομίας αλλά και της πολιτικής.

Σε αυτό το ζοφερό κλίμα, η αποχή και η απαξίωση τής πολιτικής τραυματίζουν ανεπανόρθωτα τη δημοκρατία για την οποία πολύς λόγος γίνεται. Χρειάζεται ωστόσο δυναμική ανάμειξη, για να εξασφαλίζεται η ορθή λειτουργία της στην πράξη. Ας σημειωθεί, πως η αδιαφορία και η παθητικότητα των πολιτών τα τελευταία χρόνια δεν συμβάλλει, αλλά αντίθετα εντείνει τον «αποδημοκρατισμό» των θεσμών και της λειτουργίας τού κράτους. Μία απάθεια όμως που προκλήθηκε από την αντίστοιχη απάθεια των πολιτικών έναντι των ουσιαστικών προβλημάτων των πολιτών.

Η υποψηφιότητά μου στις εκλογές, για την ανάδειξη τής Νομαρχιακής Επιτροπής τού ΠΑΣΟΚ Αχαΐας, στόχο έχει να συμβάλει στην ανανέωση πολιτικών προσώπων και στελεχών, στην προσπάθεια απομάκρυνσης από κάθε πολιτικό πρότυπο, που οδήγησε τη χώρα εδώ, συμμετέχοντας ταυτόχρονα ενεργά στον διάλογο για την επανίδρυση τής κεντροαριστεράς, διάλογος που οφείλει να διεξαχθεί με όρους αλήθειας, ειλικρίνειας και ρεαλισμού, μακριά από προσωπικές στρατηγικές. Η αυτοκριτική τού κόμματος έχει γίνει, η «κινδυνολογία», όπως κατηγορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ, αποδεικνύεται ρεαλισμός και έφτασε η στιγμή να περάσει στην επόμενη φάση με πολιτική προσαρμοσμένη και προσανατολισμένη στα σημερινά δεδομένα.

Χρειάζεται να γίνει αντιληπτό, πως οι Νομαρχιακές επιτροπές των κομμάτων μπορούν να λειτουργήσουν καταλυτικά σε τοπικό επίπεδο, σε ζητήματα και προβλήματα που αφορούν το νομό μας. Οφείλουν, σε συνεργασία με φορείς και πολίτες, να διαμορφώνουν και να επικοινωνούν πολιτικές προτάσεις. Προτάσεις που θα διαμορφώνονται στην ΒΑΣΗ. Προτάσεις για την ανάπτυξη τής τοπικής επιχειρηματικότητας, την αντιμετώπιση της ανεργίας, την σωστή εκμετάλλευση της γεωγραφικής θέσης, για την παράδοση τού θαλάσσιου μετώπου στους πολίτες, την τόνωση του τουρισμού και την ανάδειξη του πολιτισμικού κ πολιτιστικού πλούτου είναι κάποιες από ένα ευρύ φάσμα παρεμβατικών ενεργειών που πρέπει να φιλοδοξεί ένα Νομαρχιακό όργανο ν’ αναλάβει ενεργό ρόλο. Ο βασικότερος λόγος αποσύνθεσης της κεντροαριστεράς είναι η παύση παραγωγής πολιτικών προτάσεων σε αποκεντροποιημένο επίπεδο εδώ και δεκαετίες. Αυτός είναι και ο λόγος που στην Αχαια εκφυλίσθηκε και απαξιώθηκε ο ρόλος της «Νομαρχιακής».

Φιλοδοξία μου είναι να λειτουργούν τα Νομαρχιακά όργανα, ως ενδιάμεσοι επικοινωνίας των πολιτών με την κεντρική ηγεσία. Την ανακολουθία μεταξύ λόγων και έργων τη βιώνουμε κάθε ημέρα. Οι συμμετοχές στη Ν.Ε. Αχαΐας θα πρέπει να συμβάλλουν στη μεταφορά και μετάδοση των μηνυμάτων των πολιτών στα κεντρικά όργανα, ώστε να συνδιαμορφώνεται ο σχεδιασμός τής πολιτικής τού κόμματος, με τελικό στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή αποδοχή, εκπροσώπηση αλλά και αποτελεσματικότητα.

Η παθητική συναίνεση στα συμβαίνοντα, αλλά και η άρνηση ενεργής συμμετοχής των πολιτών σε δημοκρατικές διαδικασίες, έστω και εσωκομματικές, οδηγούν ακούσια στην αντι-δημοκρατία και οι συνέπειες δε θα αργήσουν να φανούν. Ας μην ξεχνάμε ότι η ευρεία συμμετοχή σε κάθε εκλογική διεργασία καθιστά τους εκλεγμένους περισσότερο υπεύθυνους, υπόλογους και συνεπείς, απέναντι στους εκλέγοντες. Κάθε συμμετοχή, είτε ως υποψήφιοι, είτε ως εκλέγοντες, ενισχύει πάντα και πρώτα τη Δημοκρατία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις