Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εκτός ελέγχου πάλι η πυρκαγιά στην Κύπρο-Εκκενώνονται χωριά

Εκτός ελέγχου πάλι η πυρκαγιά στην Κύπρο...

Συναγερμός εκ νέου για τα χωριά Σπήλια, Κούρδαλι και Καννάβια

Εκτός ελέγχου ξανά η φωτιά στην Κύπρο. Εκκενώνονται χωριά, ενώ καταφθάνει βοήθεια και από την Ελλάδα.

Τραγικός είναι ο απολογισμός της μεγάλης πυρκαγιάς που καίει στην περιοχή Σολέας, στη Λευκωσία της Κύπρου καθώς οι νεκροί δασοπυροσβέστες είναι δύο.

Για δεύτερη διαδοχική ημέρα, οι πυροσβέστες στην Κύπρο δίνουν μεγάλη μάχη, αλλά δεν καταφέρνουν να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες, στην Ευρύχου. Στις προσπάθειες συνδράμουν δύο καναντέρ, που έφθασαν το πρωί από την Ελλάδα και τρία από το Ισραήλ.

Από εδάφους επιχειρούν επιχειρούν σαράντα πυροσβεστικά οχήματα και μεγάλος αριθμός αντρών της πυροσβεστικής, του τμήματος δασών και της πολιτικής άμυνας.

Η φωτιά έκαψε μεγάλες δασικές εκτάσεις και πλησίασε κατοικημένες περιοχές, ενώ εκκενώθηκαν προληπτικά τέσσερα χωριά.

Συναγερμός εκ νέου για τα χωριά Σπήλια, Κούρδαλι και Καννάβια. Λόγω της έντασης της φωτιάς και του πυκνού καπνού ανακοινώθηκε ότι εκκενώνονται. Το έργο της κατάσβεσης δυσκολεύουν οι πυκνοί καπνοί. Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην περιοχή Ασίνου. Στάχτη έχουν γίνει περισσότερα από 15.000 στρέμματα

Εκτός ελέγχου εξακολουθεί να βρίσκεται ένα μεγάλο μέρος του πύρινου μετώπου που καίει για τρία 24ωρα μεγάλες εκτάσεις στην Κύπρο.

Ενώ νωρίτερα το πρωί της Τρίτης οι κυπριακές αρχές εξέφραζαν την ελπίδα ότι θα μπορούσαν να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση, λίγο μετά τις 12 το Τμήμα Δασών ανακοίνωσε ότι παρατηρούνται αναζωπυρώσεις στο μέτωπο Κούρδαλι και Λημέρια, και ότι το μέτωπο της Ασίνου είναι εκτός ελέγχουΣύμφωνα με τον Κοινοτάρχη Κουρδαλίου Σωτήρη Ηλιάδη η φωτιά βρίσκεται 1 χιλιόμετρο από τα σπίτια αλλά οι φλόγες δεν αντιμετωπίζονται. Τα πτητικά μέσα λόγω των καπνών δυσκολεύονται να κάνουν ρίψεις νερού

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο οι νεκροί στην πυρκαγιά της Κύπρου -Κατέληξε και ο δεύτερος πυροσβέστης

Μεγάλη φωτιά στην Κύπρο – Εκκενώθηκαν τέσσερα χωριά

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις