Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πλούσιο το 4ο Φεστιβάλ Πηνειού με παραστάσεις και συναυλίες - Δείτε το φετινό πρόγραμμα

Πλούσιο το 4ο Φεστιβάλ Πηνειού με παραστ...

Χθες έγινε η παρουσίαση του προγράμματος

Βελτιωμένο και πιο πλούσιο είναι το φετινό πολιτιστικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα του 4ου Φεστιβάλ Πηνειού. Οι τρεις πρώτες διοργανώσεις γέμισαν με εμπειρίες τους διοργανωτές που παρουσιάζουν φέτος μια πληρέστατη διοργάνωση καλύπτοντας ένα μεγάλο φάσμα στο χώρο του θεάτρου, της μουσικής και του χορού.

Στην τέταρτη διοργάνωσή του, το Φεστιβάλ Πηνειού θα φιλοξενήσει στο θεατράκι του Αγίου Νικολάου στα Καβάσιλα, επιτυχημένες θεατρικές παραστάσεις με γνωστά ονόματα επί σκηνής, καθώς και γνωστούς καλλιτέχνες του πενταγράμμου. Το φεστιβάλ ξεκινά στις 2 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 24 Αυγούστου.

Την παρουσίαση του προγράμματος έκανε χθες ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Δημήτρης Βασιλόπουλος, με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Καβασίλων Σωκράτη Βάγγη και τον δήμαρχο Πηνειού Αλέξη Καστρινό.

O πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Δημήτρης Βασιλόπουλος σε δηλώσεις του τόνισε ότι «η ανταπόκριση, η συμμετοχή και τα σχόλια του κόσμου από τα τρία χρόνια του φεστιβάλ Πηνειού μας δίνει θάρρος να συνεχίσουμε, για τέταρτη συνεχή χρονιά, το φεστιβάλ μας σε αυτό τον υπέροχο χώρο πολιτισμού στο ανοιχτό θέατρο Καβασίλων.

Φέτος υπάρχει μια ποικιλία εκδηλώσεων με τρεις παιδικές παραστάσεις, τρεις συναυλίες με υπέροχους τραγουδιστές, τέσσερις κωμωδίες, μια παράσταση θεάτρου σκιών και προσδοκούμε ότι θα ανταποκριθεί για άλλη μια χρονιά ο κόσμος σε αυτό τον πανέμορφο χώρο και να πάμε πάρα πολύ καλά. Ξεκινάμε στις 2 Ιουλίου με μια ιδιαίτερη παράσταση όπου τα έσοδα θα διατεθούν για μια οικογένεια που αντιμετωπίζει το παιδί της σοβαρό πρόβλημα υγείας…

Καλούμε για άλλη μια χρονιά τους συνδημότες μας και τους Ηλείους να στηρίξουν τη φετινή μας προσπάθεια» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο πρόεδρος της ΤΚ Καβασίλων Σωκράτης Βάγγης ευχαρίστησε τον κ. Καστρινό και τον κ. Βασιλόπουλο αλλά και όλους όσοι εθελοντικά προσφέρουν κάθε χρόνο στη διοργάνωση του φεστιβάλ.

Ο δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός επίσης ευχαρίστησε τον κ. Βασιλόπουλο και τον κ. Βάγγη και τόνισε πως σε μια δύσκολη χρονικά περίοδο κάνουν τα μέγιστα για να μπορέσουμε να έχουμε την πληρέστερη αρτιότητα του χώρου για να κάνουμε το τέταρτο φεστιβάλ. Τα άλλα τρία φεστιβάλ στέφθηκαν με επιτυχία επειδή ο κόσμος ανταποκρίθηκε στην πρωτοβουλία μας αυτή. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο για την πρωτοβουλία αυτή.

Θα ήταν παράλειψή μου αν δεν ευχαριστούσα και τους εθελοντές που λαμβάνουν χώρα στο θέατρο εδώ, το Χρήστο Συλλαϊδή, το Γιώργο Μητσόπουλο και όλους όσους εθελοντικά θέλουν να βοηθήσουν εμείς τους καλοδεχόμαστε για να κόβουμε και τις σκιές που κάποιοι θέλουν να παρουσιάσουν. Εκτιμώ ότι το επίπεδο των παραστάσεων είναι εξαιρετικά υψηλό, επίσης εκτιμώ πως θα είναι ακόμα καλύτερες οι εκδηλώσεις από την προηγούμενη χρονιά.

Σίγουρα ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ έχει βάλει τον πήχη ψηλά και μπορούμε να τον περνάμε από πάνω και όχι από κάτω. Θα ήταν παράλειψη αν δεν ευχαριστούσα για την βοήθειά τους και την επινόηση του φεστιβάλ τόσο τη διευθύντρια των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Νίκη Κοκκαλιάρη που μας είχε βοηθήσει όσο και τον Βασίλη Καψή. Δεν πρέπει να ξεχνάμε γιατί όποιος ξεχνάει δεν έχει και μέλλον. Πιστεύω ότι όλα τα πάνε καλά» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Καστρινός.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

2/7 «Μαντζουράνα στο κατώφλι, γάιδαρος στα κεραμίδια – Θεατρική Ομάδα Γαστούνης
11/7 «Ο κανένας και καθένας» με το Νίκο Καλογερόπουλο
15/7 «Ερωφίλη» του Χορτατζή (Νικολαϊδης - Φιλοσόφου)
17/7 «Η πριγκίπισσα κι ο βάτραχος» Παιδική παράσταση (Χριστόπουλος)
21/7 «Τα ψηλά βουνά» του Ζαχ. Παπαντωνίου Παιδική παράσταση
22/7 Στιγμές από τον ελληνικό κινηματογράφο Νο2 – Πολιτιστικός Σύλλογος Γαστούνης «Η Αρχαία Ήλις»
23/7 «Κοκο … μπλόκο» του Νίκου Μουτσινά
27/7 «Κι ένα εξοχικό παρακαλώ….» (Ρώπα, Τουμασάτου, Αθανασίου, Αποστολάκη, Κορινθίου)
1/8 Θέατρο Σκιών – Παράσταση Καραγκιόζη
3/8 «Γαμπροί για πούλημα» των Ρέππα – Παπαθανασίου με τους Κόκλα, Τσιμιτσέλη, Αντωνόπουλο, Βλαβιανού, Βογιαντζάκη.
6/8 Συναυλία Δημήτρης Μπάσης – Έλενα Πέττα σε αφιέρωμα στο Δημήτρη Μητροπάνο
8/8 «Πινόκιο» από τις «Μαγικές Σβούρες»
12/8 Συναυλία Μπάμπης Στόκας αφιέρωμα στο Γιώργο Ζαμπέτα
18/8 Συναυλία Μίμη Πλέσσα και εφτά ερμηνευτές
20/8 Χορευτικό Αντάμωμα από τις «Ρίζες» 
24/8 «Δεν έχουν Τσίπρα πάνω τους» Επιθεώρηση με τους Ψάλτη, Λεζέ, Μόσιο, Φιλίνη

ilialive.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture