Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Η Πάτρα και η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδοξίας

Η Πάτρα και η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος τη...

Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου

Από 18 - 27 Ιουνίου 2016 θα συγκληθεί στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμπάρι Χανίων, η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδοξίας, υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό, ιστορικό γεγονός το οποίο αποτελεί, ουσιαστικά, την πρώτη Πανορθόδοξη Σύνοδο της Ορθοδοξίας μετά από τις μεγάλες Οικουμενικές Συνόδους της πρώτης χιλιετίας, της ενωμένης Εκκλησίας. Η ιδέα για την σύγκληση της Συνόδου, με πρωτοβουλία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ανάγεται στις αρχές του 20ού αιώνα και η προετοιμασία της εντατικοποιήθηκε τα τελευταία 60 χρόνια.

Το ενδιαφέρον και τιμητικό για την Πάτρα είναι ότι στην αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η οποία θα λάβει μέρος στην Σύνοδο, περιλαμβάνονται και δύο Πατρινοί αρχιερείς. Ο Μητροπολίτης Ατλάντας (Η.Π.Α.) Αλέξιος και ο Μητροπολίτης Σηλυβρίας Μάξιμος, οι οποίοι είναι και μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου αυτή την περίοδο.

Τονίζουμε το γεγονός της συμμετοχής των δύο Πατρινών Αρχιερέων στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, διότι – δυστυχώς – η Μητρόπολη Πατρών πρωταγωνιστεί, δια συγκεκριμένων κληρικών της, στον πόλεμο εναντίον της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, καιρό τώρα. Οι κληρικοί της Μητροπόλεως Πατρών, Κύριλλος Κωστόπουλος και Αναστάσιος Γκοτσόπουλος, με αλλεπάλληλα άρθρα τους στο διαδίκτυο, αλλά και με σχετικές εκδόσεις, προσπαθούν να πείσουν τον λαό για τους «κινδύνους» που εγκυμονεί η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος, σε σχέση με θέματα «πίστεως». Για παράδειγμα ο Αρχιμ. Κύριλλος Κωστόπουλος γράφει με κάποια δόση …απειλής ότι «ο Οικουμενικός Πατριάρχης και οι περί αυτόν φέρουν μεγίστη ευθύνη έναντι τού Θεού και των μελών της Εκκλησίας, εάν καταστή μία Οικουμενική -και όχι Πανορθόδοξος- Σύνοδος ληστρική και προκαλέση σχίσμα στην Ορθόδοξο Εκκλησία».

Κι ακόμα τσιράκια του κληρικού Κύριλλου Κωστόπουλου δεν διστάζουν να στέλνουν …τρομοκρατικά σημειώματα του τύπου: «Μετά θάνατον δεν υπάρχει μετάνοια» (γνωρίζει πολύ καλά ο κληρικός Κύριλλος Κωστόπουλος τι εννοώ). Ο κληρικός Αναστάσιος Γκοτσόπουλος πάει ένα βήμα παραπέρα, μιλώντας για …ακύρωση της Συνόδου: «Η παρουσία στην Πανορθόδοξο Σύνοδο ως "παρατηρητών" εκπροσώπων αιρετικών Κοινοτήτων και Ομολογιών που έχουν καταδικαστεί από την πατερική συνείδηση και τις Οικουμενικές Συνόδους νομιμοποιεί την πλάνη και την αίρεση και συνεπώς ακυρώνει την ίδια τη Σύνοδο» ή …φοβάται ότι η Σύνοδος «αντί να συντελέσει στην ενότητα της Εκκλησίας μας θα την κλονίσει δίνοντας σοβαρότατα επιχειρήματα για τη δημιουργία ή την εδραίωση σχισμάτων!».

Ας σημειωθεί ότι ο κληρικός Αναστάσιος Γκοτσόπουλος πήγε – οιονεί ως «κατάσκοπος» - στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, όπου θα συνέλθει η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος και μετά εξαπέλυσε ένα «πύρινο» κείμενο δια του οποίου καταγγέλλει την ύπαρξη εκεί ενός έργου τέχνης, το οποίο είναι γι’ αυτόν «αποκρυφιστικό και οικουμενιστικό βιτρώ». Για μας η Πάτρα είναι αυτή των δύο Αρχιερέων που θα συμμετάσχουν στις εργασίες της ιστορικής Συνόδου, η οποία φέρνει το μήνυμα της αγάπης και της καταλλαγής στον σύγχρονο κόσμο.  Η άλλη, των «καθαρών» κληρικών της Μητροπόλεως Πατρών, είναι η ίδια η κόλαση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις